Vandaag weer een stuk 3e snee naar huis gereden. Opbrengst minimaal mede door dat de ganzen zich hier weer behoorlijk laten zien de laatste weken! Keertje de loonwerker op de kuil en met eigen wagen n

Lekker grassen💪

+9
casejxu
Vandaag weer een stuk 3e snee naar huis gereden. Opbrengst minimaal mede door dat de ganzen zich hier weer behoorlijk laten zien de laatste weken!

Keertje de loonwerker op de kuil en met eigen wagen naar huis rijden. Pa op vakantie en vaste hulp is gewond.

Ideaal dat t nu tussen de muren was zodat we geen kantjes moesten bij houden.
+2
Fendt926Driver
@casejxu mooi de nieuwe muren uitgeprobeerd.
Staan best sterk als er veel gras plus een shovel op rijden kan.
+1
rommert14
@Fendt926Driver zijn ook best dikke muren zo te zien
casejxu
@Fendt926Driver 20cm dik en dubbele mat gevlochten aan de muur. Moet je van goeie huize komen omdat om te duwen😁😁

Reacties

+1
Baltus_steyr
Eer van je werk zo!! plastic er op en dan banden erop? ( geen zand toch? 😬 )
claasfendt
@Baltus_steyr dat lijkt me ideaal kwa werk geen zand maar ik durf het niet aan hier
+1
casejxu
@Baltus_steyr laat even paar dagen zo leggen. Dan kunnen we aan 1 kant eventueel nog natrekken en dan gaat er dik zeil met wat slurven boven op💪 zand gebruiken we hier onder straatwerk😜
+3
casejxu

(klik om te vergroten)

Sorry deze foto had er bij gemoeten
+1
Baltus_steyr
@casejxu strak werk. waarom leg je hem niet iets bol neer?
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr Dat doe je nooit zolang je nog tussen de muren kuilt. Tussen de muren=hol, boven de muren bol. Dat is voor de afwatering het beste.
casejxu
@Baltus_steyr nu kunnen we iets makkelijker eventueel nog gras bij op rijden en goed vast krijgeb
Baltus_steyr
@casejxu ah zo. Ik dacht dat er niks meer bij op kwam, vandaar de vraag😅👍
casejxu
@Baltus_steyr weten we nog niet... hij lijkt op de foto ook wel vlakker als in het eggie
CaseCS130
Hoe doe je dat met plastic zonder ruimte tussen de silo's?
casejxu
@CaseCS130 ligt over elkaar. Is beetje te zien op foto hier boven. Rechter kuil heeft ook sorry gootje tegen de muur(helaas😑). Is voor ons ook eerste jaar maar in andere landen doen ze niet anders🤷‍♂️
+1
CaseCS130
@casejxu het is wel heel compact en 2x gebruik van 1 muur. Maar alles aan zandzakken en banden moet je over de lengte aanvoeren lijkt me. Dit is wel een mooie brede muur waar fatsoenlijk zandzakken op kunnen liggen. Die prefab dingen zoals wij ze hebben zijn amper 10 cm bovenop denk ik, daar blijft niks op liggen en om erover heen te lopen mag je wel acrobatiek trainen.
+1
casejxu
@CaseCS130 omdat we op t erf niet veel meer ruimte hebben daarom ook zo gedaan. Banden rol je zo naar hun plek en leggen voor het vullen al 2 rijtjes op de kuil ernaast. Dan rijd je der zo langs met shovel en leg je ze na het inkuilen zo op de plek👌
BEboer
Ziet er wel verdomd goed gras uit 👌
casejxu
@BEboer gister middag gemaaid vanmorgen in de kuil. Ligt nu totaal 25ha in. Dus opbrengst is niet extreme maar idd wel heel mooi spul!
+1
BEboer
@casejxu ik ben aan het twijfelen om ook zoveel derde snede te maaien maar twijfel of ik 3,4 of 5 opraapwagens in totaal ga hebben echt een ramp hier nog amper regen gehad mais is ook aan het kapot gaan. Verschrikkelijk klote die droogte....
casejxu
@BEboer niet best! Hebben gelukkig beter weer als vorig jaar toen veel te kort nu ziet t er wel iets beter uit
oanejorrit12
@BEboer grasland wel nat gehad, niet een hele dikke 3e snee gehad maar staat nu een mooie 4e snee. Oo de foto was het 2.5 week na het maaien.

Andere is half mei ingezaaid, na het zaaien wel water overheen gereden met de tank. Maar dat moet van ver komen, scheelt dat het maar een goeie hectare is.
Is een mengsel van gras, klaver en luzerne

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Mooi sleufslio! persoonlijk vindt ik rijkuilen net zo fijn. Als je goed verdeelt en aanrijdt hoef je geen kantjes te plukken (hier niet tenminste).
CaseCS130
@Jelle Boerkamp6110 Als je een silo gewend bent wil je qua inkuilen liever niet weer terug. Verdichting is ook veel groter onderin.
+1
dx11
@CaseCS130 gaat echt heel veel meer gras in een kuub. Hier ook geen afval meer, geen boterzuur. Het kost te veel maar ik wil niet anders meer.
+1
CaseCS130
@dx11 Ja klopt, we hadden nog 1 silo met aan 1 kant een muur en aan de andere kant niet. Maar het verschil tussen de ene en andere kant was groot dus dit jaar nog maar een wand er langs gezet.
+2
@CaseCS130 heb ik niet, heb net zo graag rijkuilen. Vind het prachtig werk om een strakke kant te maken. al hebben we ook een dubbele kuil met in het midden 1 muur, dat werkt ook wel mooi
+1
casejxu
@Jelle Boerkamp6110 gaat nu veel meer gras in en kanten beter aan gereden
+2
Baltus_steyr
@Jelle Boerkamp6110 hier ga ik ook op den duur compleet over op sleufsilos. Met name krappe kuilplaten , waar ik het zand in de winter moeilijk kwijt kan, en dit beter past met in en uitkuilen en zo kan jan en alleman gras verdelen. Nu doe ik het vaak zelf omdat ik de rijkuil jan maken want ik moet ook zand van de kuil maken en uitkuilen!
+1
@Baltus_steyr hier rijd een kamraad van mij ook wel eens aan, ik leg hem gewoon uit hoe die het beste het kan doen maar toch doe ik het liefste het zelf 😁. Wij hebben bij alle kuilen een stuk zand van 2 m breed dus dat is het probleem niet 👌
+1
DualPower
@Jelle Boerkamp6110 Ligt eraan wie er op de verdeler zit. Onze loonwerker heeft soms een boer die als zzp-er wat bijbeunt, die kan alleen silo's volstampen en heeft van rijkuilen niks begrepen. Maar heeft er ook één die al jaren in het loonwerk zit, die zet akelig strakke kuilen en gooit er nog geen kruiwagen gras naast. En 's winters bij het uitkuilen zie je het verschil nog een keer.
+1
casejxu
@DualPower dat verschil in machinist is bij de meeste loonwerkers zo. Die van gister bij ons is ook een vakman. Maar die doet al ruim 35jaar niet anders waarvan zeker 25jaar met n ahlmann.
+1
Vincent.
Ja hier ook nog veel ganzen in de buurt, veel meer als andere jaren in de zomer
casejxu
@Vincent. Hier niet meer als andere zomers. Dit jaar wel rond de 1e snee heeel weinig ganzen. Ze zijn er pas sinds enkele weken in grote getale
+1
Baltus_steyr
@casejxu dus je schiet nu hele dagen met carbid?😅😂🤦‍♂️
casejxu
@Baltus_steyr haha elke dag rondje met de quad. Elke week minimaal 1x schademelding maken en elke maand zorgen dat je kan laten taxeren omdat je of ga maaien of koeien verweiden. Levert leuk geld op!
claasfendt
@casejxu geen last met de ganzenstront ? Heb hier ook een stukje gras waar veel ganzen zitten maar dat kuil ik nu niet in omdat er zo veel stront ligt
casejxu
@claasfendt nee dat valt tot nu toe nog erg mee. Hebben ook 10ha langs een groot meer leggen en dat kuilen we niet meer in maar maken we balen van. Proberen wat droger te persen dan kan dat voor t jongvee prima. Bij twijfels over hoeveelheid stront gaat hoer volgende keer ook de pers in
casejxu
@bluepower12 lees hier maar even door👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AZ 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!