Foto van een Welger SM4Deze (2 stuks) liggen al een tijdje uit elkaar om ooit weer 1 goede te worden. Zoals de meeste hobbyisten een gebrek aan tijd. Zijn er nog meer mensen bezig (geweest) met het op

Puzzel

+1
Patrick 2020
Foto van een Welger SM4

Deze (2 stuks) liggen al een tijdje uit elkaar om ooit weer 1 goede te worden. Zoals de meeste hobbyisten een gebrek aan tijd. Zijn er nog meer mensen bezig (geweest) met het opknappen van een sm4?

Reacties

+1
langeslagdiesel
Eerst de cruciale onderdelen controleren of die aanwezig en niet versleten zijn. Er is niet veel meer nieuw voor te vinden. Zeer belangrijk is de wanddikte van de onderkant van de feitelijke maaibalk. De conditie van van de moeren aan de binnenkant van de balk, die met een puntlas vast zitten. Zijn de zeskant as en tandwielen niet te ver uitgeslagen. Hoe ver zijn de wervels van de maai schotels dun geworden / gesleten. Lagers van de haakse kast. Dat soort zaken bepalen of het bouwpakket klaar is voor montage.
Patrick 2020
@langeslagdiesel Alles is/was sowieso aanwezig. Er zit nog wel aardig verschil in slijtage in verschillende onderdelen. Wat van de ene minder is is van de andere wel weer beter. De grove onderdelen gaan binnenkort naar de straler.

Er zit ook verschil in beide maaiers. De een heeft een soort zwadbord en de andere een aangedreven zwadtrommel. De ene heeft 1 ketting en de andere 2 kettingen om in transportstand te zetten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welger SM4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!