We zijn nu met het gezin op vakantie in de regio van Düsseldorf. En dat ligt uiteraard dicht bij de voormalige International fabrieken in Neuss. We hebben vandaag een klein museum bezichtigd genaamd

International Harvester

+16
Gavrie Willemsen
We zijn nu met het gezin op vakantie in de regio van Düsseldorf. En dat ligt uiteraard dicht bij de voormalige International fabrieken in Neuss. We hebben vandaag een klein museum bezichtigd genaamd “Sinsteden Agricultural Museum”. 80 % van de landbouwmachines en tractoren was ooit in die fabriek gebouwd. Er stonden ook wat Lanzen en een paar Claas machines. Ik stond met veel interesse naar een volledig opengewerkte Inter te kijken en toen kwam er een mechanieker een praatje maken. Toen ik een foto van mijn 1455 liet zien met een 3-asser werd er ander volk bijgeroepen en moest ik “verplicht” naar de aparte restauratie-afdeling komen. Ik heb daar een zeer uitgebreide rondleiding gehad en mocht ook volop foto’s nemen. Hier zie je dus een luchtfoto van begin de jaren 80 in hun kantine. Ze wisten zelf niet goed wanneer de foto genomen was maar ik meende een paar modellen links te zien staan met een XL cabine.
+5
schluterman
@Gavrie Willemsen prachtig toch dat je een rondleiding hebt gekregen.

Reacties

+1
Jotke
Als het alle gebouwen/terrein op die onderste pier is was het wel een behoorlijke fabriek!

Mooi dat je zo een rondleiding kreeg!
+1
toonvanbergen361
Wat een belevenis!
+3
wotan2
In 1986 zijn we met de Mas in deze fabriek geweest. Een hele belevenis, hoewel het op mij toen al een beetje “vergane glorie” indruk op mij achterliet.
Het mooiste heb ik echter gemist, ergens stond een deur open die dicht moest zijn. Een gedeelte van de groep moest daar ook ff snuffelen. Als ik de omschrijving van de jongens die daar geweest waren nu moet interpreteren, stond daar een prototype maxxum. Ze werden vriendelijk doch zeer dringend verzocht zich bij de groep te voegen.😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International Harvester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!