Foto van een Deutz-Fahr Meerdere. En toen was er koffie!. Foto is geplaatst door DkStijn op 06-08-2023 om 20:56:39, met 20 reacties.

Deutz-Fahr Meerdere

+5
DkStijn
Foto van een Deutz-Fahr Meerdere. En toen was er koffie!

Reacties

mf 6150
Trekkers maken flink uren zeker?
+1
DkStijn
@mf 6150 moah, voertrekker 12-1300 uur per jaar. De andere wisselt nogal tussen 500 en 800 uur per jaar.
bikkertie
@DkStijn nooit een grotere mengwagen overwogen aangezien je ook veel met externe arbeidskrachten werkt?
+4
DkStijn
@bikkertie Nee, doe aan fasevoedering dus 4 mengsels per dag. Alle koeien hetzelfde zou maar 1 vrachtje schelen. Dat gaat me niet veel tijd besparen. We hebben een prima systeem waarbij degene die mengt koeien haalt, boxen schraapt, jongvee schuur idem dito. Laden is ca 10 min. Kan de mengwagen zich weer poosje redden. We hebben wel Keenan's datasysteem op de wagen. Dat houdt de tijd bij en stopt de aftakas en handgas na een voorafgestelde tijd(omwentelingen). Dus wagen draait nooit te lang. En diegene hoort ook direkt dat het tijd is om te lossen.
J asper
@DkStijn In 10 minuten laden? Wat laad je dan allemaal? En wat voor kuilhapper heb je er aan?
+2
DkStijn
@J asper Ik heb er geen kuilhapper aan. Wie laadt er nou met een kuilhapper??! Dat wordt nooit nauwkeurig. Ik hap de benodigde hoeveelheid af, gooi het op een grote bult en laadt met een volumebak. Wij hebben wel een perfekte logistiek, alles ligt kort bij. De trekker staat op een vaste plek zeg maar.
RaHeados
@DkStijn hoe nou kijk je met gras en maïs? Op 5 of 10kg kan best, alleen t laatste duurt wat langer met er uit schudden voor de precieze of met een klein beetje extra happen.
DkStijn
@RaHeados Nu hebben wij een 2 m3 kuilhapper, met beetje goede wil gaat er 2 ton gras in. Met een verreikker boven de voerwagen wordt het dan een mooi onstabiel zaakje... Zeker als je met buitenlands personeel werkt die er niet mee opgegroeid zijn. Gaat prima en vlot zo.
J asper
@DkStijn Nauwkeurig laden met de kuilhapper wil prima😅 Daar zit ook een gewone bak onder.

Maar dat lijkt mij Idd ook veel mooier werken zoals jij doet als je zoveel wagens daags moet laden. Alleen geen bak te weinig happen voor je gaat voeren dan is het wel kloten😅🙈

Meel enzo los in schuur? En mineralen?
+1
DkStijn
@J asper Ja, naast de sleufsilo's een voerschuur met los gestort krachtvoer. Mineralen staan afgewogen klaar in kruiwagen elke dag.
DkStijn
@J asper Onze kuilhapper heeft geen bak als bodem maar tanden. Met een "bakhapper" heb ik nog nooit gewerkt. Maar idd kuilhapper heeft 10 min werk elke dag en je wordt er vanzelf handig mee met de hoeveelheid. En anders moet je een keer wisselen, leer je het heel snel...😉
bikkertie
@DkStijn maar met die laadtijd kom je niet aan 12/1300 uur lijkt me?
+2
DkStijn
@bikkertie Al met al duurt het voeren hier ca 3,5 uren. Er zit een addertje onder het gras😉. De lostijd bij jongvee en droge koeien is lang. Er heeft ooit automatisch voersysteem in deze stal gezeten maar dat is al lang weg. Nu doen we dat met transportband aan de achterkant van de voerwagen en een voedertruck. Naast dat dit vrij veel tijd kost moet de wagen ook vrij lang mengen om de strorijke rantsoenen op deze manier een beetje te kunnen hanteren.
newholland6640
@DkStijn

Wat versta je onder fase voedering?
DkStijn
@newholland6640 We hebben de koeien in 2 groepen lopen. Een hoogproduktief en een laagproduktieve groep. Ik heb verder nergens krachtvoerboxen of brok in de melkstal dus op deze manier toch wat bijsturen.
Ritchie
@DkStijn

Gewoon TMR dus 😉
DkStijn
@Ritchie maar dan in 2 fases...
Ritchie
@DkStijn

De term fasevoedering gebruiken wij niet veel eigenlijk. Je hebt boeren die 1 TMR hebben of 2 zoals jullie, of 3 met een verse of vaarzengroep etc.

Hoe bevalt het met 2 groepen? Ik zie hier op sommige plaatsen dat het nog wel eens een dipje in de productie veroorzaakt.
DkStijn
@Ritchie ok nou ja ik ben al 25 jaar weg uit Nl. Hier wordt het fasevoedering genoemd vandaar. Het beestje heeft vele namen. Bevalt verder ok. Ik doe aan rotatiekruising met montbelliarde erin. Die moet je wel wat kort houden aan het eind anders passen ze niet meer in de melkstal...😉 Het kan een dipje veroorzaken maar hoeft niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!