Foto van een Claas LexionWeer een kar vol klaar voor de tarwe smoothie. Foto is geplaatst door GROENEDEERE op 12-08-2023 om 20:49:23, met 11 reacties.

Claas Lexion

+1
GROENEDEERE
Foto van een Claas Lexion
Weer een kar vol klaar voor de tarwe smoothie
valtradriver
@GROENEDEERE Komt dat allemaal nog goed met de graanoogst,met het mooie weer in aantocht? (We zitten hier totaal niet in een graanstreek)
+1
GROENEDEERE
@valtradriver
Dit is in Luxemburg heb zelf weinig verstand van graan maar ik zie hier en daar heel veel hectares wat gewoon verloren is
Fast Eddy
@GROENEDEERE

Waar in Luxemburg ongeveer?
GROENEDEERE
@Fast Eddy
Dit is bij heiderscheid.
Bij bastonge
Fast Eddy
@GROENEDEERE

Mooie omgeving daar. Vorig jaar ook geweest. Leuk boodschappen doen in noord Luxemburg.
+1
GROENEDEERE
@Fast Eddy
Voor een paar sloffen zwere van nella en een sloot alcohol zit je hier goed ja.
Maar de gewone boodschappen zijn hier zeker niet goedkoop....
Maar het is een welvarende land de boeren verdienen leuk dat dan weer wel
Fast Eddy
@GROENEDEERE

Gelukkig hebben ze daar ook Aldi en Lidl. Alleen zie je daar wel veel meer producten uit Luxemburg in de schappen liggen. Brandstof is ook lekker goedkoop. Bij die grote shoppingcentra zijn vaak de enigste keren dat ik in een kledingwinkel kom. Als je een beetje door het binnenland rijd zie ook meer.
GROENEDEERE
@Fast Eddy
Van de week zowel bij de aldi en de lid geweest.
Ik vind ze niet goedkoop.
Fast Eddy
@GROENEDEERE

Dat hoor ik mijn vrouw ook over de Nederlandse Aldi en Lidl zeggen.
+1
roscho
Quote Reactie van @GROENEDEERE:
aldi en de lidl

Prijzen van levensmiddelen in Luxemburg zijn gemiddeld 20-30% duurder dan in Nederland, Dat geldt dan ook voor Aldi en Lidl.
Benzine is inderdaad heel goedkoop, openbaar vervoer (bus en 2e klasse trein) is zelfs gratis. Je kunt heel Luxemburg door reizen voor niks. De kosten daarvan worden opgebracht door de Luxemburgse belastingbetalers. Die doet dat trouwens niet zo heel erg pijn, want het inkomen daar is een flink stuk hoger dan in Nederland.
Het inkomen van de boeren in Luxemburg zal niet slecht zijn, ze rijden met enorme, splinternieuwe trekkers, met relatief kleine aanhangers. Dat zal misschien ook nodig zijn omdat het land aardig bergachtig is. Op de camping waar we vorig jaar zaten, reed regelmatig een boer voorbij met een Fendt 1050 met een giertank van misschien 8 ton. En dat was aardig representatief voor de boeren daar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Lexion ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!