Foto van een Energic Meerdere. Vorig weekend was ik dus afgereisd naar Frankrijk, om samen met men kameraad mee te doen aan een oldtimershow. Maar niet alleen voor dat ben ik naar gegaan. Ook voor dez

Energic Meerdere

+12
erik9831
Foto van een Energic Meerdere. Vorig weekend was ik dus afgereisd naar Frankrijk, om samen met men kameraad mee te doen aan een oldtimershow. Maar niet alleen voor dat ben ik naar gegaan. Ook voor deze 3 machines. Van links naar rechts, een L50, RAM 7 en een 206.

-De L50: start momenteel niet, maar ruilmotor is gratis meegegeven om te monteren. De ruilmotor is splinternieuw en nooit gebruikt geweest. Verschillende jlo motoren lagen nog in de fabriek bij de sluiting, de toenmalige eigenaar heeft ze toen meegenomen. Altijd droog gestockeerd en werken nog steeds, een klein half jaar geleden zijn ze bij men vriend terechtgekomen.

De RAM 7: heeft een morini motor en dient ook volledig nagezien te worden. Als hij goed werkt, zal hij ook ingezet worden. In 2021 werden nog de freesmessen vernieuwd, de kosten die toen zijn uitgegeven, die waren lager dan de aankoopprijs.

De 206: dit is eigenlijk een toonzaalmodel. Deze was enkel bedoeld voor de verschillende energic dealers en niet voor verkoop. Maar wat doe je er uiteindelijk als dealer mee, uiteraard verkopen. Deze dient ook nagezien te worden aan de ontsteking.
+5
wim-same
@erik9831 een unieke verzameling Erik

Reacties

+11
erik9831
Foto's van voor het inladen.

Ook hebben we nog een Energic speldje, enkele pennen, benzinetank dop, boekjes, achterste hef, en een triltand meegebracht.

(klik om te vergroten)

206

(klik om te vergroten)

RAM 7

(klik om te vergroten)

L50
+3
Fast Eddy
Ik ben sinds gister eigenaar van een Bertolini tuinfrees/ motorculteur. Ik kan er nog weinig informatie over vinden er zit een 2 cilinder luchtgekoelde Lombardini diesel motor op en heeft 6 versnellingen vooruit en 2 achteruit.
+3
Towaberg
Mooie aanwinsten Erik 👍👍👍
+4
toonvanbergen361
Mooie stukken bij in jouw collectie!
+1
a3vandiejen
Heel mooi.
+2
Henk 1120
Prachtig om te zien, hoe je de verzameling elke keer weer weet uit te breiden 👍🏼

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Energic ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!