Foto van een Same Minitaurus 60. Gespot op vakantie in Zuid-Duitsland.. Foto is geplaatst door joozt op 16-08-2023 om 19:37:11, met 11 reacties.

Same Minitaurus 60

+9
joozt
Foto van een Same Minitaurus 60. Gespot op vakantie in Zuid-Duitsland.
+4
wim-same
@joozt prachtig, en vast een winter voorraad aanleggen
+5
joozt
@wim-same precies! Daar waren ze overal in de bergen druk mee! Mooi om te zien.
+2
valtradriver
@joozt zekers een mooi gebied daar,zit je in het ‘schwarzwald‘ ?
P.s. wat dat hout betreft valt me het altijd op dat ze in die landen het allemaal op een 75cm lengte zagen,hebben ze zo’n grote kachel op zo ?
+3
joozt
@valtradriver nee daar wil ik nog wel een keer heen maar zijn we nu niet geweest. Dit keer echt de Alpen. Eerst de grens tussen Duitsland en Oostenrijk, toen noord Italië en uiteindelijk nog een paar dagen Oostenrijk.
Ja klopt veel lang hout, viel mij ook op!
+3
valtradriver
@joozt nou dan heb je nu een mooie vakantietrip !
Noord Italië lijkt me ook nog wel een keer mooi!
Ja het zwarte woud is zeker ook mooi,maar vind altijd wel als je toch dat hele eind in Duitsland al gereden heb rij dan maar ff door de Alpen in !
P.s. ben je nog op vakantie of zit het er al op?
+4
joozt
@valtradriver nou precies dat vonden wij ook: even de hoge bergen in! Nee het zit er helaas alweer op!
+4
husky
@valtradriver het hout wordt waarschijnlijk aan meterstukken geklooft om het vervolgens te laten drogen, als het droog is gaat het dan door een afkortzaag. ze maken ook wel bundels van die meterstukken, die kunnen ze weer met een klem oppakken en opstapelen om te laten drogen. de bundels worden ook wel verkocht en dan door de nieuwe eigenaar op de gewenste lengte afgekort, deze methode zie je ook veel in Oostenrijk en Duitsland.
+1
valtradriver
@husky
Quote:
bundels van die meterstukken

Mooie uitleg en Inderdaad ja die bundels heb ik ook regelmatig zien liggen.
+3
Wimariete
@joozt Prachtig Joozt

Reacties

+1
a3vandiejen
Prachtig, ziet er netjes uit overal.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitaurus 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!