Foto van een John Deere 6830 Premium. Even met de cambridgerol over de ingezaaide graspercelen geweest.

John Deere 6830 Premium

joozt
Foto van een John Deere 6830 Premium. Even met de cambridgerol over de ingezaaide graspercelen geweest.

Reacties

Mooi werk hebben jullie die zelf?
joozt
@johndeere6910forever nee. Ook nog nooit eerder gebruikt op dit bedrijf. We hebben hem gehuurd van een LMB in de buurt.
+1
@joozt oke maar dan krijg je wel een mooi resultaat
neatocht
Wanneer is dit gezaaid? Ligt het nog wat grof dat je het nu rolt? Of is dit voor het uitstoelen?
+2
joozt
@neatocht op 25 juli. We hopen een snede gras te verkopen en we willen de eventuele koper graag een mooi vlak land aanbieden waarbij de maaier zo min mogelijk last heeft van bijvoorbeeld de ‘ruggetjes’ van de kopeg. Het zal vast voor het uitstoelen ook nog wel wat helpen!
ljdekker
Werkt goed zo'n ding. Vooral als het met een slotmachine gezaaid is. Heb er hier ook één en zijn er goed over te spreken. T is alleen de kunst om met de trekker niet te veel sporen. Te maken
joozt
@ljdekker wat bedoel je met een slotmachine? Ga je er ook mee over de net ingezaaide mais? Dat hoor ik hier steeds vaker tegen kraaien. De sporen vallen gelukkig hard mee. Kopeg drukt de grond flink vast en met de regen van afgelopen weken alweer mooi bezakt. Ben nu bezig op een stuk waar het alweer vrij hard is. Rammelt behoorlijk 😬
ljdekker
@joozt ik bedoelde spitmachine. De autocorrectie was enthousiast. Met een spitmachine is de grond best los. Ploegen en daarna met een kopeg inzaaien doen we hier ook wel en dan is rollen natijd ook niet verkeerd.

Wat zijn de resultaten in de mais tegen kraaien? Heb daar nog nooit van gehoord.
joozt
@ljdekker ah dan snap ik het. Dan is de grond inderdaad losser. Dit is met de voorzetwoeler en kopeg/zaaimachine direct in de graanstoppel gezaaid.

Men zegt dat de korrel vaster komt te liggen waardoor ze hem er lastiger uit krijgen. Hier hebben we gelukkig nog weinig last van kraaien maar er zijn wel gebieden in de regio waar het echt een probleem wordt.
maikwolsink
Kwam vandaag langs een perceel, wat voor gras staat er op? Italiaans?
+1
joozt
@maikwolsink Engels raaigras. Waar kwam je langs?
maikwolsink
@joozt kruisbergseweg in keijenborg. Waar vorig jaar aardapels stonden
joozt
@maikwolsink oja dat klopt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6830 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!