Foto van een Claas Onbekend.Het hakselen van de vezelhennep op het onlangs aangeschafte perceel. Ondanks het late zaaien (31mei) toch een hoogte van 2,5m gehaald. Normaal is 3,5/4 maar dat hebben ze o

Claas Onbekend

Deutz 8006spezial
Foto van een Claas Onbekend.

Het hakselen van de vezelhennep op het onlangs aangeschafte perceel. Ondanks het late zaaien (31mei) toch een hoogte van 2,5m gehaald. Normaal is 3,5/4 maar dat hebben ze op hun eigen teeltlocatie (greeninclusive.nl) waar 3 weken eerder gezaaid was ook niet gehaald.

Reacties

Deutz 8006spezial
.

(klik om te vergroten)

Greppel en links en rechts ervan zwaden hennep
Terwisscha
Wat is het doel om vezelhennep te verbouwen?
Deutz 8006spezial
@Terwisscha dit jaar de mogelijkheid gekregen om ons areaal uit te breiden. Ivm derogatie verhaal en gve norm interessant.
Hebben 0,0 belang bij extra gras en er stond nu een slechte vrucht in met veel onkruid.

Lang verhaal kort te maken: we moesten het of compleet spuiten laten tegen onkruid en dan in beheerspakket, of doodspuiten en gras erin. Hennep is daarvoor een mooie tussenoplossing

Kruidenrijk wil op deze zode slecht, klaver rijd je er allemaal uit. Mais is ook geen succes verhaal.
Terwisscha
@Deutz 8006spezial
Quote:
Hennep is daarvoor een mooie tussenoplossing

En als je de goede persoon treft, brengt het leuk geld op!
Nee geintje. Na het in balen slaan wordt het als strooisel gebruikt of is het ook goed ruwvoer?
+1
Deutz 8006spezial
@Terwisscha nee, ligt nu nog 2weken op het land. Wordt 2 x geschud/gekeerd door greeninclusive en daarna geperst. De balen worden getransporteerd naar de fabriek van deze firma en die maken er isolatie wol en spaanplaat van.
Deutz 8006spezial
Op het oog niet ontevreden, met 2,5 week wordt het geperst en weten we hoeveel ton ds er af gekomen is

(klik om te vergroten)

.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Claas ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!