Een Farmall onderweg naar de boer. Deze combinatie is van het loonbedrijf geweest waar ik nu met de TX 34 rijdt. Ze hadden er 3 waarvan er 2 door de bezetter zijn ingepikt.Deze moesten ook door de med

Farmall

+13
mklok
Een Farmall onderweg naar de boer. Deze combinatie is van het loonbedrijf geweest waar ik nu met de TX 34 rijdt. Ze hadden er 3 waarvan er 2 door de bezetter zijn ingepikt.Deze moesten ook door de medewerkers bedient worden onder toezicht van de bezetter. Thuis hadden ze nog 1 over. Ook die werdt door de bezetter onder toezicht bediend. Een leuk verhaaltje erbij. De eigenaar had stiekem een bypass gemaakt waardoor er , zonder dat ze het wisten , er een beetje graan naar een geheim bakkie werd geleid . Als het werk erop zat , deden ze in de nacht dat bakkie legen en werdt dat onder verdeeld onder de bewoners van het dorp. Ook werden er tractoren e.d. in beslag genomen door de bezetters. Dat wetende haalde ze 1 farmall helemaal uit elkaar en werden er onderdelen begraven onder de grond . Bij bezoek van de bezetter lieten ze de halve trekker maar staan. Ze hadden er niks meer aan. Na de bevrijding werdt deze weer helemaal in elkaar gezet. Zodat ze dan weer met de dorskas konden werken. De 2 die in beslag waren genomen zijn nooit meer terug gekomen.

Reacties

+5
Fast Eddy
Mooi verhaal Marco.
+7
Towaberg
In nood zijn mensen geweldig inventief, prachtig verhaal!
+2
akkermopet
Deze hoort hier niet thuis bij de ongeordende foto's.....!!!!
Graag verplaatsen!!!
+2
mklok
@akkermopet weet het type niet van deze trekker.
+3
akkermopet
@mklok Jij ook niet....🥱
+2
mklok
@akkermopet weet ook niet alles gelukkig 😉
+1
newholland6640
@akkermopet

Rustaagh
+1
akkermopet
+4
Weidezicht
@akkermopet wat een gedram ober waar zo n foto staat. Is prachtige foto en een enorm leerzaam verhaal. Daar gaat het om.
+3
zettelmeyer
Prachtig verhaal. Zulke moeten meer op tf komen! En @akkermopet neem nog een glaasje azijn!
+1
akkermopet
@zettelmeyer Waarom zou ik....
Rare opmerking!!!🍻
+1
newholland6640
@akkermopet

Wat minder uitroeptekens e.d. Komt iets vriendelijker over
+1
akkermopet
@newholland6640 Ik bedoel dat het mooie verhaal op een verkeerde plek wordt geplaatst en dan wordt ik beticht van een azijnzeiker, is dat vriendelijk! 😡
+2
Fast Eddy
Een Farmall M komt het dichtste in de buurt van de trekker op de foto.
+4
Fast Eddy
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Ongeordend naar Farmall M
+3
CoenNijenhuis
Ik stel net als @Fast Eddy voor deze foto te verplaatsen naar Farmall M
+4
Hurli356
@CoenNijenhuis en @Fast Eddy, hij is verplaatst!
+2
International2005
Echt een mooi verhaal erbij, super!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!