Ik wou deze toevoegen bij de JD die in de sloot was gegleden met de giertank erachter maar die is blijkbaar verwijderd.Beetje kinderachtig, we maken allemaal fouten. Zoals m'n vader die het heel econo

BLOOPERS Oeps hij is lek

+11
GerbertXL
Ik wou deze toevoegen bij de JD die in de sloot was gegleden met de giertank erachter maar die is blijkbaar verwijderd.
Beetje kinderachtig, we maken allemaal fouten. Zoals m'n vader die het heel economisch vond om oude maaiermesjes op de versleten blotermessen te lassen.
De las was niet zo best maar gelukkig hebben we het mes teruggevonden.
T60401
@GerbertXL Was het maar een kapotte band. 🙈

(klik om te vergroten)

+1
Deutz-Fahr-Rijder
@T60401 zoiets hebben wij eergisteren ook meegemaakt ja... ben stiekem toch blij dat anderen ook wel eens wat meemaken😬😬🙈
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@Deutz-Fahr-Rijder omdat iedereen zo eerlijk is zal ik ons oeps dat is goed kapot momentje van deze week ook maar delen. Wij rijden dit jaar geen kuub mest meer😟

(klik om te vergroten)

In 1 klap alle 10 de bouten van de aangedreven DAF as onder de Joskin tank afgeklapt. Wat was dat een klap zeg, gebeurde gelukkig toen ik stapvoets met lege tank achteruit naar de mestcontainer aan het rijden was in plaats van met 40 geladen over straat. Preciese oorzaak hebben we nog geen onderzoek naar gedaan.

(klik om te vergroten)

Kilometer of 2 van huis, grote shovel erbij van de loonwerker, bemester eraf. Spanband om de band op de naaf te houdeb mocht hij uit de kettingen vallen. En zo stapvoets richting huis... was een spannend ritje😬
T60401
@Deutz-Fahr-Rijder Ik kon gelukkig gewoon naar huis rijden zaten nog drie banden onder de tank. 😁
GerbertXL
@T60401 dat heb ik een jaar of 5 geleden ook gehad, was wel spannend want ik ging links, het wiel met halve naaf niet. Nog geluk gehad dat ie niet omlazerde want het was met volle vracht.
T60401
@GerbertXL Was gelukkig in de wei. Was net met krap 50 km/h over een weg met een flauwe bocht en een rij bomen gedenderd. Voor het zelfde geld gevalletje trekker total loss. of zelf niet meer na kunnen vertellen.
johndeere6230
@GerbertXL

Op een of andere manier is er altijd een hoop geluk mee gepaard. Paar jaar geleden op t werk de complete as onder de meststrooier vandaan gebroken, midden in een druk bos met wandelaars. Geluk gehad dat er toen niemand onder is gekomen. De as stond 25 m verderop…
+1
Welgerap52
@GerbertXL zo heb je allemaal wel eens wat , bij ons deze week met de hooipers een greppeltje overgestoken en toen dook het loopwiel onder de grond ,(de pickup getordeerd)
deutzisthebest
@Welgerap52

Dat verhaal herken ik!

Pick-up wiel van de opraapwagen kwam in een gat precies toen ik de bocht om ging

(klik om te vergroten)

langeslagdiesel
@GerbertXL zo hebben we in der tijd een PZ mesje terug gevonden in een kinderwieg ! Dwars door het raam op de tweede verdieping, met sloot / wegbermen maaien. Dan sta je toch wel ff met klapperende knieën.
GerbertXL
@langeslagdiesel poeh dat is wel spannend zat, maar hoe moet je je daar tegen wapenen?
Ik ben nog nooit een mesje verloren die gemonteerd zat op de manier dat het bedoeld was en waarvan de bevestiging gewoon in orde was. Een blotermes ben ik weleens verloren, puur omdat ik ermee te lang ben doorgereden, dit was wel de eerste keer dat ik het mes terugvind 😅

Reacties

+4
Fendt926Driver
Dat is echt wel oeps.
Moet er niet aan denken hoe dat gaat als je langs de straat aan het bloten bent en er mensen lopen of fietsen en er besluit zo n mesje te vertrekken van het bloter mes.
Maar dit doet ook wel even auw
+4
J asper
😅🙈 Achja, gellukig niet in je mooie bkt’s vf. Even goede las er op en je kunt weer😎 Idee was goed alleen jammer van de uitvoering.
GerbertXL
@J asper ja dat was mijn reactie ook, gelukkig heb je de slechtste banden uitgekozen.
De bloter is niet zo'n topper meer en de messen zijn knap duur. Ik ben naar een bloter aan het zoeken die wat zwaarder is gebouwd zoals een Major cyclone, we maaien bijna geen gras, alleen troep en veel plekken waar ik met de maaier niet durf te komen.
+1
Fast Eddy
@GerbertXL

Op deze manier verkort je de levensduur van de bloter ook aardig. Door onbalans trilt alles uit elkaar. Eerst het plaatwerk en dan de lagers.
john deere 7810
@GerbertXL

heb nog wel een redelijk nette peecon voor je liggen? nieuwe lagers ingekomen.
GerbertXL
@john deere 7810 nee ik wil er 1 voor het zwaardere werk, met assen aangedreven.
+1
Fast Eddy
@GerbertXL

Joskin is ook dubbel mechanisch aangedreven.

(klik om te vergroten)

huub
Quote Reactie van @GerbertXL:
Ik ben naar een bloter aan het zoeken die wat zwaarder is gebouwd zoals een Major cyclone

Je weet dat er 1 september een subsidie regeling open gaat? rvo.nl/subsidies-financiering/…
GerbertXL
@huub nee dat wist ik niet. Bedankt!
+3
Klein Rot
@GerbertXL
Levensgevaarlijke acties! wees blij dat hij in de trekkerband terecht kwam en niet in het been van een toevallige voorbijganger
+14
GerbertXL
@Klein Rot Op geniale wijze hebben we voorkomen dat ie in het been van een toevallige voorbijganger zou kunnen komen, namelijk door op een plek te maaien waar geen mensen komen. We zijn niet helemaal achterlijk moraalridder.
+2
Mauritsdb
@GerbertXL "op een plek te maaien waar geen mensen komen" Zijn die plekken er nog in nederland?
GerbertXL
@Mauritsdb Ja hoor zat, zoals de hoek van een perceel tegen de bossen aan.
cyrus-van-gelder
@Mauritsdb maar heel weinig van dat soort plekjes.
+3
J asper
@Klein Rot Ken splinternieuwe maaiers waar stukken schijf inclusief mes af knappen. Dusss
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@J asper inderdaad, sneldraaiende machines net als maaiers zijn altijd gevaarlijk, hoeft maar een steentje weg te springen en het kan al fout zijn.
+3
DriveJohnDeere
@Deutz-Fahr-Rijder hier een stukje land naast een golfbaan 🫣.Dan zie je met maaien af en toe een golfbal 50 meter ver weg schieten. Soms gebeurt het ook wel eens dat hij een golfbal in 2en slaat. Tot nu toe altijd goed gegaan. We zoeken het risico ook niet op door alleen te maaien wanneer de golfbaan gesloten is.
cyrus-van-gelder
@DriveJohnDeere zo,n golfbal wil je ook niet voor je snufferd krijgen nee.
  • 🫣🫣🫣
+1
fendt308-driver
@Klein Rot vertel dat even tegen alle gemeentes/provincies die willen dat het bermen onderhoud met schijvenmaaiers gebeuren ipv klepelmaaiers. Het is beter voor de natuur maar dat is pas levensgevaarlijk.
+2
langeslagdiesel
@fendt308-driver in het verleden zat gedaan. Is echt geen aanrader qua veiligheid.
GerbertXL
@fendt308-driver kettingen of ijzeren plaatjes ervoor hangen zoals bij sommige bloters en klepelmaaiers?
+1
fendt308-driver
@GerbertXL is een idee maar dat gebeurd toch niet zolang het niet verplicht is ben ik bang. Vorig jaar stopte er een auto die had het mesje in de zijdeur liggen. 15cm hoger was die door de ruit/bijrijder gegaan nu had de deur hem afgeremd gelukkig
cyrus-van-gelder
@fendt308-driver Dan heb je nog mazzel gehad!!! Blikschade is tot daar aan toe. Heb je letsel schade wordt het verhaal heel anders.
cyrus-van-gelder
@fendt308-driver ligt soms ook van alles in de bermen, je kunt het zo gek niet bedenken wat er allemaal door de maaimachine geraakt kan worden.
Is soms met een bosmaaier ook best link hoor. Die worden ook wel in bermen ingezet, kunnen ze om paaltjes enzo heen maaien.
  • 🫣🫣🫣🫣🫣
+3
bram-hamminga
Ook n oeps momentje gehad, gelukkig nog niet op volle snelheid, lege wagen en geen fietsers in de buurt. De lege wagen was wel even de baas over een 8 tons verreiker.....

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+3
atlaspower
Dat mensen voor die paar euro zoveel risico nemen. Je kan ook eens na gaan denken wat de gevolgen zijn van je bespaar actie
+5
GerbertXL
@atlaspower een kapotte band, dat leek me wel duidelijk.
+4
GerbertXL
Hoppa we draaien weer.
JD dealer had een setje staan daar ik al eens m'n oog op had laten vallen. Het toeval wil dat van dat set 1 band heel slecht was en het lukte de dealer ook niet er een knappe bij te vinden. Nu iedereen blij dus, hun blijven niet met 1 band zitten en wij zijn weer compleet, het is zelfs ook een pirelli, net als de oude. Wel een centimeter meer profiel als de andere maar toe maar.

(klik om te vergroten)

+3
GerbertXL
@GerbertXL idee was eigenlijk om de kapotte band te repareren maar hij was heel slecht, scheurende nokken en ook helemaal onder de droogtescheuren. En zo kwam het dus mooi uit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Oeps hij is lek ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!