Foto van een John Deere 6820 vandaag een dagje op deze gereden. Grasland schijfeggen.bunder of 6 op 3 pleken.

Schijfeggen.

+1
Foto van een John Deere 6820 vandaag een dagje op deze gereden. Grasland schijfeggen.bunder of 6 op 3 pleken.
valtradriver
@johndeere6910forever Trekker ziet er netjes uit,zag hem al paar keer rijden.
Ze moesten wel weer een beetje afkicken zeker,nadat ze tijdelijk ff een dikke Fendt huurtrekker hadden 😀 (of is het juist een grote vooruitgang 😉)
@valtradriver ik vind het een vooruit gang al hoorde ik dat de Fendt wel helemaal af was op de Trekhaak na die paste nie aan de carrier.De 6910 was prima.maar die werd oud.en de Fendt was iets te duur.Ja een hele nette machine heeft ok maar 5000 uur. Ik heb er zaterdag voor de 2de keer mee gewerkt het went weer gauw.hij praat leuk

Reacties

Powrquad of autopowr?
@Jelle Boerkamp6110 autopower. Ik vind wel dat hij met optrekken en dan door gaan naar de 40 dat tie bar veel toeren maakt.en dan is die op zn einde dan loopt tie weer rustig.
@johndeere6910forever kijk aan, ja klopt maken wel veel toeren, kun je dat niet instellen met dat draaiknopje met 5 standen? Werkingen staan wel in je handboek
+1
@Jelle Boerkamp6110 ik zat er vandaag voor de 2de keer op en moest nu over de weg.dus ik heb me er nog nie in verdiept.ik weet nie eens of er wel een boek bij zit al de volgende keer eens kijken.zag wel eem knopje met eco auto en nog iets maar dat stond uit dat zit naast dat knopje van de schildpad en haas.
+1
GerbertXL
@Jelle Boerkamp6110 die met 5 standen is de samenwerking tussen motor en transmissie, laagste stand moet je zelf gasgeven, hoogste stand regelt ie zelf toerental en in het midden constant toerental (aftakasstand). Je moet de knop ernaast van toerenbegrenzing hebben.
@GerbertXL klopt, maar als je de toerenbegrenzer gebruik komt ie dus tot bijvoorbeeld 1900 toeren ipv 2300, maar kost je ook snelheid toch? Of is dag alleen met schakelbak.
GerbertXL
@Jelle Boerkamp6110 klopt, cvt heeft genoeg bereik om met lagere toeren topsnelheid te halen.
@GerbertXL ah zo, onze 6620 met autoquad gaat dan bijvoorbeeld maar 48 ipv 51 kmh
Vincent.
@Jelle Boerkamp6110
48 met 1900 toeren of 51 met 2300 toeren, dan had ik het wel geweten.
@Vincent. Ik weet ook niet percies of dat klopt maar ongeveer, met bijvoorbeeld de mesttank rijden we zelf ook nooit harder dan 43. Maar 51 schiet met lege vracht iets beter op
Ares550rz
@Jelle Boerkamp6110 Rijden hier met de mesttank nooit harder als 40. 50km kost een bult diesel inverhouding tot de tijd die het bespaart.
@Ares550rz als je zonder iets erachter rijdt ben je met 50 toch iets sneller op bestemming als met 40
GerbertXL
@Jelle Boerkamp6110 alleen als je lange rechte stukken hebt waar je ook echt een poos 50 kunt rijden. Ik moet best wel stukken rijden maar amper rechte stukken dus ik heb 'm op 44 ingesteld, vind ik hard zat.
Als je veel lange ritten achter elkaar moet doen kun je het eens voor de aardigheid proberen wat de winst is met 50 km/h. En als je een eigen dieseltank met meter erop kun je gelijk kijken wat het verbruik doet, leuk om te proberen.
+1
casejxu
Quote Reactie van @GerbertXL:
leuk om te proberen

Mwa... kan je nu al zeggen dat t geld kost ipv bespaart
+1
J asper
@GerbertXL gang is alles😜

(klik om te vergroten)

+1
GerbertXL
@J asper ja gang zit er wel in met dat ding. Maar ik zie dat je de verbruiksmeter niet aangevinkt hebt, die geeft dan bijna hetzelfde aan 😁
J asper
@GerbertXL Je moet niet altijd alles willen weten😜🤣🤣🍻

Eind van de dag hoefde er minder gasolie in dan de 7430 AQ met 48 km
@GerbertXL wij hebben hier veel redelijk rechte wegen die al snel langer zijn dan 2 km, dan rijdt het wel mooi, hier hebben we ook rechte wegen van 7 á 8 km. Dan ben je met 50 toch een half uur sneller op bestemming als met 40. En die trekker heeft de pks wel om op 50 te komen dus kost het niet persee extra diesel
+1
casejxu
Quote Reactie van @Jelle Boerkamp6110:
kost het niet persee extra diesel

Kost altijd extra diesel.... en wil je half uur eerder op bestemming komen heb je het over ritjes van 40 50 km rijde ? Als t al niet meer is. Doe je ook niet dagelijks lijkt me
@casejxu nee rit totaal is 20 km, en doen we 3x per jaar. Maar dat kleine beetje diesel kom je ook wel weer overheen op andere momenten.
+1
casejxu
@Jelle Boerkamp6110 20km...is bij 40km/u 30 minuten rijden.bij 50km/u 24 minuten. Scheelt je theoretisch 6 minuten en dan heb ik de verliezen van t optrekken nog niet mee geteld
+2
new holland koen
@casejxu Zelfde met 100 of 130 op de snelweg. Ik moet 1,5 uur rijden naar school in Dronten. Rijd ik 's avonds 130 scheelt me dat een 10 minuten tot een kwartier op die 1,5 uur. Maar wel duidelijk meer diesel.

En idd wat jij zegt, met optrekken en alles erbij zal die 6 minuten tijdwinst niet eens gehaald worden.
+1
newholland6640
@new holland koen

Maar dst komt vooral omdat je toerental verhoogd
+1
@casejxu ja klopt, zitten ook veel drempels en bochten, dus dan rij je nog maar 30, maar als je toch aan het optrekken bent.
+3
GerbertXL
@Jelle Boerkamp6110 ik heb eens bij een boer gewerkt, die had een brievenbus staan bij de dieseltank, daarin zaten papieren waarop je moest invullen welke trekker je getankt had, hoeveel uur die had gedaan, hoeveel liter en welke werkzaamheden. Dat geeft mooi inzicht in verbruik.
+1
JohnDeere5085
@GerbertXL daarom vind ik het jammer dat wij er geen meter op hebben zitten, nu altijd beetje gokken
+1
De MF man
Mocht je nog onderdelen voor zo'n schijven eg zoeken, we hebben er nog vanalles nieuw van liggen
@De MF man oke ik zal het doorgeven.ik vond wel dat de voorste schijven mooi blank waren die zijn nie zo oud nog kan me heugen dat daar eerst andre op zaten.het is een goudland.de vergendel stang heeft iemand helemaal krom gedrukt nu kan die niet meer dicht

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!