Kinderen met kanker voelden zich weer even kind tijdens Circuitdag Against CancerStichting Against Cancer ontzorgt kankerpatiënten en hun gezin voor een dagVandaag konden meer dan 150 kinderen met ka

DAF Sjomp

Kinderen met kanker voelden zich weer even kind tijdens Circuitdag Against Cancer
Stichting Against Cancer ontzorgt kankerpatiënten en hun gezin voor een dag
Vandaag konden meer dan 150 kinderen met kanker even de uitdagingen rondom hun ziekte naast zich neerleggen tijdens de achttiende editie van de ‘Circuitdag Against Cancer’ op het TT-Circuit in Assen. Stichting Against Cancer organiseert jaarlijks de Circuitdag voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. Tijdens deze Circuitdag konden de kinderen meerijden in sportwagens als een Maserati of Ferrari, racen met echte coureurs, achterop de motor het circuit verkennen, crossen op het militaire terrein in een Dakartruck en varen in een politieboot. Daarnaast werden alle gezinnen getrakteerd door piloot Frank van Houten, van Dutch Rush Aerobatics, op een aerobatics vliegshow boven het TT-Circuit Assen. Even daarvoor vloog hij naar Utrecht om hartjes in de lucht te creëren boven het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dit werd speciaal gedaan voor de kinderen die niet naar de Circuitdag konden komen en om hen een hart onder de riem te steken. In totaal waren ruim vierhonderd vrijwilligers en coureurs aanwezig om de Circuitdag Against Cancer mogelijk te maken. Verder is dit jaar een recordbedrag opgehaald voor de stichting. Voor meer informatie zie: againstcancer.nl/.

image image

De voorzitter van Stichting Against Cancer, Patrick Boxem, deelt zijn gedachten over de dag en benadrukt het buitengewone optimisme en de levenslust van de kinderen die deelnamen. “De Circuitdag Against Cancer gaat verder dan de brullende motoren en de snelheid op het circuit. Het viel ons echt op dat, ondanks de uitdagingen van de kinderen die dagelijks vechten tegen de ziekte kanker, zij straalden van positiviteit en hoop. Hun enorme optimisme herinnert ons eraan dat we elke dag moeten omarmen en dat wij elke hindernis kunnen overwinnen met de kracht die in ons schuilt.", aldus Boxem.

Boxem vervolgt: “Daarnaast hebben we dit jaar een recordbedrag mogen ophalen van ruim €100.000 euro. De opbrengsten van de Circuitdag zullen worden gebruikt voor de aankomende familiereizen naar het buitenland, zodat gezinnen die worden geconfronteerd met de uitdagingen van kinderkanker nog meer onvergetelijke herinneringen kunnen maken met elkaar.”

image image

Over Stichting Against Cancer
Stichting Against Cancer - sinds 2004 actief - zamelt geld in voor de ondersteuning van kankerpatiënten en organiseert evenementen voor gezinnen met zieke kinderen. Zo wordt er jaarlijks een Circuitdag georganiseerd voor gezinnen en wordt er geld ingezameld. De stichting werkt nauw samen met VKKN (Vereniging Kinderkanker Nederland), is partner van Prinses Máxima Centrum en bezorgt gezinnen een onbezorgde dag. De stichting bestaat louter uit vrijwilligers en wordt volledig bestuurd door vrijwilligers.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de DAF Sjomp en hebben de trefwoorden dakar en persfoto geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!