Foto van een Liebherr 916Afgelopen vrijdag een nieuwe machine geleverd gekregen. Voorzien van genoeg optie’s om het werk een stuk makkelijker te maken! Binnenkort word er nog gps opgebouwd, maar nu

Liebherr 916

+6
Daanfordje
Foto van een Liebherr 916

Afgelopen vrijdag een nieuwe machine geleverd gekregen. Voorzien van genoeg optie’s om het werk een stuk makkelijker te maken!
Binnenkort word er nog gps opgebouwd, maar nu eerst een poosje er mee draaien. 😃

Reacties

lucas712
Prachtig ding succes der mit
+2
Lode103s
Mooie machine, maar waarom voeten ipv een duwbord?
+5
Daanfordje
@Lode103s We draaien eigenlijk alleen maar in de petrochemie, dus ook met LastMomentBeveiliging, met stempelpoten heb je een gunstigere hijstabel dan met een stempelblad. En of je nu het blad omhoog houd of de poten maakt voor het draaien niet uit! Laatste restje opscheppen kan ook tegen een stoepbandje bijvoorbeeld.
Fast Eddy
@Daanfordje

Ben je in de petrochemie GPS nodig dan? Of kan je dan met de kraan inmeten?
Zit de verstelbare trekhaak er ook met een speciale reden op? Wel mooi bedacht zo.
+1
Daanfordje
@Fast Eddy nou ik draai momenteel veel voor Dura Vermeer haven en industrie die werken er echt veel mee op de nieuwbouwprojecten. Er komt topcon mc mobile op met een losse stok dan zou ik ook een beetje als landmeter aan de gang kunnen! Ook met kleine aangenomen werken lijkt het mij makkelijk met het uitgraven voor stelconplatenbaantjes bijvoorbeeld!
De verstelbare trekhaak zat ook op de vorig jaar afgeleverde volvo 160e en vond ik wel makkelijk met verschillende aanhangers. Alleen had ie wel grijs afgeleverd mogen worden.
Fast Eddy
@Daanfordje

Stoort de GPS niet als je ergens onderdoor moet staan, bijvoorbeeld onder een installatie of bovengrondse leidingen?
+1
Daanfordje
@Fast Eddy Ja af en toe heb je minder bereik, maar dat lijkt me dat je dat in de stad hetzelfde zou hebben. Momenteel staan 2 collega’s op een olietankenpark de dijken opnieuw te bekleden dan is het wel echt een uitkomst.
Ik was laatst op een raffinaderij een put aan het uitgraven voor een funderingsring van een tank daar had ik wel vaker last dat het wegviel. En toch pakte het dan ook gauw z’n verbinding weer op zodra je een paar meter verder stond!
Volgensmij gaan de verbindingen tegenwoordig ook via het telefoon netwerk net als met landbouwgps?
+1
Fast Eddy
@Daanfordje

Dat valt mij allemaal mee. Om nauwkeurig in 3D te kunnen werken heb je een correctie signaal nodig. Dat is gaat meestal met het G netwerk.
+1
105ls78
Mooie kraan.
+1
brauheist
Mooie Liebherr
MF 2725
Prachtige kraan, veel succes en plezier ermee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Liebherr 916 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!