Foto van een Claas Jaguar 980. De mais oogst komt mondjes maat op gang voor ons. Wat vroeg gezaaid spul op lichte grond komt er nu af.

Claas Jaguar 980

+3
catfan55
Foto van een Claas Jaguar 980. De mais oogst komt mondjes maat op gang voor ons. Wat vroeg gezaaid spul op lichte grond komt er nu af.

Reacties

+11
catfan55
Best eten altijd bij deze klant. Voor ons iets van een zeldzaamheid, maar dit zijn nog echte Nederlanders, dus even lekker eten in het veld 😂 👍🏻

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
rommert14
@catfan55 dat is toch wel wat Nederlands inderdaad, dat de klant met eten komt, hier zorgen ze altijd zelf voor eten
+3
catfan55
@rommert14 wij besteden het uit aan een catering bedrijf die al onze maaltijden doet. Is gewoon makkelijker eigenlijk. Maar dit slaan we natuurlijk niet af 😬 en deze dairy zit 5 kwartier van de thuis basis dus scheelt weer een ritje met eten
rommert14
@catfan55 Ja dat is makkelijk anders sta je de halve avond eten te koken 😂 en dagenlang op fastfood leven wordt je ook flauw van.
+3
Jzandbergen
@rommert14 bij ons in de buurt word het ook al schaars waar je aan kan schuiven of überhaupt koffie krijgt🙈. Ben bij me opa en oma vandaan altijd gewend dat iedereen die op de boerderij kwam aan kon schuiven maar dat is wel verleden tijd.
+1
TerraJohnDeerefan
De 9700i het niet waard voor jou om een seizoen te testen?
catfan55
@TerraJohnDeerefan dit was mijn dagje hakseken voor het seizoen denk ik. Misschien dat ik nog eens een dag op de deere stap als het uit komt, maar dat moet net even passen 😅
bikkertie
@catfan55 tegenwoordig andere functie?
TerraJohnDeerefan
@bikkertie

Daar ben ik ook wel benieuwd naar🙈
+4
catfan55
@bikkertie ik zit het meest in m’n pickup en aan de telefoon 😂 heb nog geen 100 uur op machines gezeten dit jaar denk ik
+1
tractorquintentje
@catfan55 misschien een rare vraag. En je hoeft opzich niet te antwoorden. Maar is het dat je dat zelf wil of is dat zo'n beetje gegroeid? Ik neem aan dat je destijds voor de machines en het rijden naar ginder bent getrokken? Mis je dat dan niet of zijn de interesses en uitdagingen in de loop der jaren bijgesteld?
+3
catfan55
@tractorquintentje als we jong zijn, zijn grote machines het einde. En ik vind het nog steeds prachtig, maar hoef geen duizenden uren per jaar meer op machines te zitten, daar was ik wel wat op uit gekeken, en hier zijn ook al jaren overheen gegaan dat ik beetje bij beetje meer ging doen naast m’n werk op de machines. Nu zit ik af en toe nog eens op machines en dat is genoeg voor mij. Andere uitdagingen. Ik zie alles iedere dag, maar ik hoef er niet zo nodig meer op te zitten
cb6520
De oude stoppels van vorig jaar staan er nog? Word er dan volgend jaar een ander gewas geteeld of zaai je weer tussen deze rijen in?
catfan55
@cb6520 no-till farming noemen we dat. Dit veld is mais voor het derde jaar nu voor deze klant. Het zou volgend jaar gerst kunnen zijn, maar ik verwacht dat het weer mais wordt
kearl
@catfan55 In het najaar nog wel een keer met de schijveneg o.i.d. er over heen, of hebben jullie daar geen last van de Stengelboorder?
catfan55
@kearl nee geen bewerking, no-till (tillage = grondbewerking) Wij telen rassen die das resistent tegen zijn
kearl
@catfan55 Oja, klopt ook. Die rassen zijn hier niet toegelaten, want genetisch gemanipuleerd... Als ik hier niks aan de stoppel doe dan is het een jaar later een bende met geknakte mais.
newholland6640
@kearl

Duitsland?
rubencasecs
@kearl tegenwoordig hebben ze ook bekken met een messen eronder die de stoppel kapot slaan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 980 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!