Foto van een John Deere 5125R. Met verreiker vullen, de voorlader er maar vanaf gehaald. Wat een mooie draaicirkel op deze manier:)

John Deere 5125R

+2
JoramH
Foto van een John Deere 5125R. Met verreiker vullen, de voorlader er maar vanaf gehaald. Wat een mooie draaicirkel op deze manier:)

Reacties

+2
marco2250
Trekker maakt zijn uren ook wel als ik de banden zie
+1
johndeere6230
De verreiker bevalt wel zeker? Zeker met mengwagen vullen lijkt mij het ideaal, op een doorsnee bedrijf is het denk ik de mooiste machine om mengwagen mee te vullen
+3
JoramH
@johndeere6230 verreiker bevalt super. Wel nog wat geklooi met de fronthydrauliek, faster koppeling erop maar een pakking knalt er steeds uit, nu hele manlijke deel maar vervangen. Ik kan veel sneller met verreiker vullen dan met de trekker. Mijn vader heeft vakantie dus gelijk maar even uittesten zoals ik alles zelf wil. Kijken of ik sneller ben😎
J asper
+2
JoramH
@J asper mijn vader gaat binnenkort met voeren pensioen. Dan mag ik het dagelijks gaan doen. Ben nog zoekende hoe ik jet in zo kort mogelijke tijd voor elkaar kan gaan boksen. Heb nog 2 bedrijven ernaast waarvan 1 net start, heeft ook hun aandacht nodig.
Fast Eddy
@JoramH

Quote:
Heb nog 2 bedrijven ernaast waarvan 1 net start

Ook met vee? Of iets in advies?
+1
PieterA
@Fast Eddy Ik denk1 met camera's en 1 met wilddetectie op voertuigen
+1
JoramH
@PieterA bijna goed. De dectectie op de trekker staat op een laag vuurtje, dat is in de praktijk lastig. Er moet afhankelijk van de buitentemperatuur teveel aangepast worden om niet de hele tijd alarmen te krijgen. Wellicht over een paar kaar wat betere warmtecamera’s en dan schroef ik er weer een op de trekker. Slimmeboerderij.nl begint een beetje te lopen, ik maak op mijn eigen boerderij steeds meer gebruik van het op afstand schakelen van stroom, ben nu druk met een electrische mestmixer bezig dat die gaat mixen als er veel wind is. Dan produceert de windmolen veel stroom en is er ook veel ventilatie in de stal. Daarnaast druk met batterijpakket welke ook noodstroom gaat oppakken. Dat scheelt dan weer een aggregaat en kan ik stroom opslaan als het goedkoop is. Commercieel doe ik nu alvast het automatiseren van deuren, verlichting en optrekhekken. Dat heb ik al een tijdje draaien in mijn eigen stal dus ben ik al wat verder mee.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Fast Eddy
@JoramH

Dingen aansturen in de stal via een app zit zeker toekomst in. Dat van de mestmixer is helemaal goed bedacht. Een win(d) win(d) idee.
Fast Eddy
@PieterA

Dank u.
+1
johndeere6230
@J asper

Wendbaarheid, stabiliteit, uitschuiven, maar vooral de lage instap. Met voeren stap je ongemerkt nog wel een heel aantal keer in en uit, dan is een lage instap wel fijn. Daarbij op de lange termijn is het voor je knieën ook beter denk ik. Enige nadeel is het zicht naar rechts, maar als je er eenmaal aan gewend bent dan is dat niet vaak meer een struikelblok
J asper
@johndeere6230 Tweede nadeel het onderhoud. In en uitstappen heb je gelijk in, maar met een shovel stap je weer zo op de silo muur dat wil met een verrijker weer niet.

Wendbaarheid en stabiliteit maakt elkaar niks, uitschuiven heb je gelijk in. Dat mis ik ook niet, maar met zulke dingen is het toch altijd. Als je het niet hebt mis je het niet als je het hebt kun je niet zonder. Zicht had ik zelf nooit geen last van.
johndeere6230
@J asper

Onderhoud heb ik geen idee van, naar mijn idee hoeft dat niet meer te zijn als met een shovel. Stabiliteit/ wendbaarheid is zeker wel beter met een verreiker, door de fusee besturing. Knikshovel, zeker de modellen van een ton of 7, zijn niet de meest stabiele vind ik, hebben vaak op het knikpunt het draaipunt zitten
J asper
@johndeere6230 Terex en Nh ineidergeval gewoon pendelende achteras ipv knikpunt. Dus vast nog wel meer shovels, niks minder onstabiel zolang je de banden maar niet veel te zacht hebt.

Als onderhoud niet meer is waarom zie je dan in verhouding zo weinig oudeverrijkers?
Fast Eddy
@J asper

Grote shovels hebben ook een vast knikpunt en pendelas.
Toch vind ik nog genoeg Claas verreikers met hoge urenstanden.
traktorpool.nl/details/Verreiker/…
J asper
@Fast Eddy Dus de conclusie is dat je een claas moet hebben als je een verrijker zoekt?🤣 Maar dat is ook nog lang geen 20000 uur, en bij shovels zijn die niet zo moeilijk te vinden.
Fast Eddy
@J asper

Quote:
20000 uur, en bij shovels zijn die niet zo moeilijk te vinden.

Die urenstanden vind je zelden bij kleinere shovels zoals jou NH.
Laatst stond er een Claas bij Groenoord te koop met 16.000 uur.
J asper
@Fast Eddy Je vergelijkt nu dus ook shovels van 6 ton met verrijkers van 9 ton😅

Maar goed speciaal voor jou mascus.nl/bouw/wielladers/…
+2
JoramH
@J asper das al een prestatie op zich. Voor balen leek mij een verreiker gemakkelijker dan een shovel. Balen staan nu 4 hoog. Daarnaast is de hoogte voor veel kleine klusjes rond het erf wel erg prettig zoals lampen schoonmaken/vervangen of stelling vullen/legen. Kan net wat hoger dan de heftruck, al zouden we die wegdoen bij aanschaf van verreiker maar die is er nog steeds.
+1
J asper
@JoramH Als je hoog wil/moet moet je Idd een verrijker hebben👍🏻 en waarschijnlijk is het ook een powershift? Kleiner formaat shovel is meestal hydrostaat, als je daar volle vrachten balen mee door land gaat trekken worden ze ook niet beter dan🙈
+1
case 745 xl
@JoramH hier net zo denk ik Koop een shovel dat is aan alle kanten handig ek kan de heftruck weg. Maar die is er nog en gaat ook niet weg
Fast Eddy
@J asper

Dat doe jij ook. Jij vergelijkt een L60 ook met een Manitou.
J asper
@Fast Eddy Nooit gedaan, zeg alleen dat er in verhouding tot shovels amper oude verrijkers te koop staan.
Fast Eddy
@J asper

Misschien omdat er meer shovels verkocht worden dan verreikers?
Fast Eddy
@J asper

Oud ijzer wordt duur betaald.
J asper
@Fast Eddy verrijker schrijft sneller af idd 😅🙈
+1
JoramH
@J asper mijn verreiker heeft 22k gekost, heeft 3000 uren gemaakt in 20 jaar, techniek lijkt allemaal relatief simpel. Dit itt de 5125r waar ik bij storingen weinig meer kan doen dan dealer bellen.
PieterA
@JoramH Die 3.000 uur is dat betrouwbaar? Die klokjes gaan nogal eens kapot.
+1
JohnDeere5085
@PieterA die urenstand is betrouwbaar heeft bij kassenbouwer hier vlakbij gedraaid, is echt weinig gebruikt, had er weinig werk voor. Hij is 2 jaar terug mee gestopt, complete inventaris destijds verkocht.
+1
PieterA
@JohnDeere5085 Klinkt als een goede koop👌😃
JoramH
@PieterA Dat moet nog wel blijken, maar weet je toch nooit. Tot nu toe is mijn 6230 beter uitgevallen dan de 5215r. Ik denk dat de uren aardig kloppen, binnen zitten weinig slijtplekken. Daarnaast loopt het klokje netjes op zonder haperingen maar daar heb ik wel even goed naar gekeken bij aanschaf. Leeftijd heeft natuurlijk ook wel effect op uitgedroogde slangen etc en je weet niet hoe goed hij altijd gesmeerd is.
+1
PieterA
@JoramH Ik ben het met Jasper eens dat onderhoud met een verreiker duurder uit valt.

Ik kan wel begrijpen dat je een verreiker genomen hebt. Een shovel is in aanschaf duurder en de mogelijkheden zijn wat beperkter en dan altijd die hoge instap.
J asper
@PieterA Is een nieuwe verrijker goedkoper als een nieuwe shovel?
PieterA
@J asper Ligt er natuurlijk aan wat je met wat vergelijkt. Vorig jaar heb ik offerte gehad voor een vrij complete nieuwe verreiker die 3.600 kg kon tillen voor ik meen 84.000 euro.
J asper
@PieterA Ik weet niet als je het kan vergelijken omdat ik niet weet hoe die die 3600 kon tillen, in de bak of aan de snelwissel meteen?

agritrader.nl/wielladers/shovel-wiellader/…

Maar anders is deze mischien wel vergelijkbaar?
+5
Fast Eddy
@J asper

Zo`n shovel kan geen vrachtwagens laden. Een verreiker koop je ook omdat je hoger kan komen dan met een shovel.

Maar ik geef je wel gelijk want dat wil je toch altijd hebben!
J asper
@Fast Eddy Kalm😂 Ik zeg alleen dat volgensmij een nieuwe shovel niet goedkoper is dan een nieuwe verreiker. En is maar net welk doel je er mee hebt, als je vrachtwagens wilt laden kun je Idd beter geen shovel
kopen of een hele dikke😂
+1
PieterA
@J asper Ik heb bij New-Holland gekeken en kwam met dezelfde hefkracht uit bij een W80C volgens mij. Ik kon er geen prijs voor vinden; maar die lijkt me inderdaad niet duurder dan een verreiker. Je zult er de mengwagen wel mee kunnen vullen en wat grond van de kuil afhalen zal ook wel lukken. Lijkt me een prima machine!

Wil je wat extra's doen dan is zo'n machine vrij snel beperkt. Ik gok dat de meeste boeren de bak er niet elke dag af doen om hem voor wat anders te pakken. Dat doe je met een verreiker wel.
JoramH
@PieterA hier jebben vandaag 2 verschillende bakken, een balenklem en kuilhapper voor gezeten.
+1
casejxu
@PieterA winterdag hangen wij toch wel regelmatig 4 verschillende werktuigen aan de shovel om en rond het voeren. Kuilhapper , schepbak , voeraanschuifband en palletvorken worden ook vaak even gepakt. Dan is het ideaal als je snel op en af kan stappen
J asper
@PieterA Dan denken we het er zelfde over, voor wat Joran er mee doet is het ook een mooi ding. Met een shovel op 35 of 40 cm bandjes balen halen op dat veen land is geen succes.
+1
CaseCS130
@johndeere6230 onderhoud is wel meer, vooral de fusees hebben meer onderhoud nodig dan een knikpunt. Onderhoud is ook lastiger door de compactere bouw en de slangen en leidingen door de giek.
Voor de rest helemaal geen gekke machines hoor.
Fast Eddy
@CaseCS130

Het smeren valt wel mee. Het zijn ongeveer hetzelfde aantal vetnippels wat je moet smeren bij het knikpunt van een shovel.
+1
casejxu
@Fast Eddy machine afhankelijk. Merlo bijv heeft op elk fusseepunt een nippel
+1
PieterA
@casejxu zo hebben we dat hier zitten. Als de nippels makkelijk bereikbaar zijn worden ze vaker gesmeerd.

(klik om te vergroten)

Manitou MLT 634 120 LSU
+1
CaseCS130
@PieterA Mooi opgelost, dat is perfect zo.
+1
PieterA
@CaseCS130 Niet zelf bedacht hoor. Komt zo bij de vorige eigenaar vandaan.
casejxu
@PieterA ideaal! En wat je zeg klopt helemaal idd. Bij merlo is het niet heel makkelijk om er tussen te komen
+2
PieterA
@casejxu Voor de rest zit ook het meeste in smeerlijsten. Alleen de drie aandrijfassen onder de machine. Daar moet je op je rug onder de machine voor liggen en dan moet je zo ver rijden dat de nippels voor het zicht komen.

Ik dacht zojuist: Ik neem even gauw een foto als ik de tulpenbewaring ga controleren. Het viel mij eerlijk gezegd mee dat er inderdaad vet aan zat.
Fast Eddy
@PieterA

Bij de JCB dealer zeiden ze mij als je de kruiskoppelingen niet smeert gaan ze bijna net zolang mee als dat je ze wel smeert.
+2
PieterA
@Fast Eddy Dat zou best eens kunnen. Een versleten kruisje vervangen is trouwens ook veel voordeliger dan een fusee laten kotteren.
Fast Eddy
@PieterA

Dat zeker. Die moeten wel geregeld vet hebben.
Fast Eddy
Wel apart de GPS bol op de hoek van de cabine. Zo heb zit hij niet in het zicht als je met de voorlader werkt.
JD 6110
Hoeveel bar heb je in de voorbanden ?
JoramH
@JD 6110 te weinig…
+1
JD 6110
@JoramH dan moet je ze op pompen 😜
JoramH
+2
2850Johndeere6R
@JD 6110 t heul Bar zeggen we dan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5125R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!