Foto van een Eicher Puma 2Afgelopen vrijdag een mooie avond gehad bij de grebbetrekkers in rhenen, waarbij er voor het eerst trekkertrek gereden is met de eicher.Het viel nog niet helemaal tegen voor

Trekkertrek rhenen

+3
bart-spies
Foto van een Eicher Puma 2
Afgelopen vrijdag een mooie avond gehad bij de grebbetrekkers in rhenen, waarbij er voor het eerst trekkertrek gereden is met de eicher.
Het viel nog niet helemaal tegen voor de eerste keer, dus we gaan nu kijken of hij ook vol genoeg kan voor in de 2,5 ton. (hier meegereden met de 2 ton)
Halverwege de avond helaas wel regen, maar nog wel een 2e keer kunnen trekker op een "droge" baan.

Reacties

bart-spies
Voor de gelegenheid ook een trekhaak gemaakt

(klik om te vergroten)

Aan de hand van het NTTO regelement. (je weet maar nooit) maar dat was hier overbodig.
Kwam wel weer zo mooi uit dat het hart van het trekoog precies 45 uit het hart van de achteras zat.
Sojaboontje
2.5 ton zit je zo aan met een paar gewichten. Hoe ga je ze verdelen?
+1
bart-spies
@Sojaboontje Viel mij nog tegen, ik moet dan 14 schijven kwijt op het toch al krappe trekkertje. Ik heb de laatste trek gereden met 4x40 achter de stoel midden boven de achteras, en één keer 40 op 50cm uit de neus. Hierbij kwam hij niet los.
Voor de 2,5 is dus het plan om hoogstens 2 schijven voor te hangen, en de rest zo veel mogelijk aan de achterkant.
+2
Sojaboontje
@bart-spies Je kunt hem ook nog verzwaren in de banden, en je hebt ook een gewicht voor onder de motor voor die smalspoors.
+1
bart-spies
@Sojaboontje Die heb ik weleens langs zien komen ja, alleen staat daar altijd bij dat ze voor een 201 zijn. Weet jij of deze ook passend zijn voor een 400?
Sojaboontje
@bart-spies Nee, orgineel alleen voor 2 en 4 cilinders volgensmij. Zoiets is wel te maken als je het uit laat snijden. Het is wel een mooie oplossing omdat het nooit in de weg zit.
+1
joel-koppelman
Ik heb een keer rond ijzeren matrijzen in de dubbelucht wielen gemaakt bij onze 3712 om hem aan gewicht te krijgen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Puma 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!