Foto van een John Deere 6800 met taarup in de maïs. Foto is geplaatst door thimon op 18-09-2023 om 16:22:15, met 23 reacties.

John Deere 6800

+2
thimon
Foto van een John Deere 6800 met taarup in de maïs
+3
radium45
@thimon Wil de bodemketting dit trekken als je die vol mais hebt? Hier vroeger nogal problemen mee, en vooral als er een Amerikaanse JD voor stond. Die hadden net iets minder systeemdruk als andere merken.
+1
thimon
@radium45 daar hebben we hier nog nooit geen problemen mee gehad draait hem altijd zo leeg misschien dat deze olie pompen iets meer druk leveren en hem daardoor wel leeg drukken
radium45
@thimon In de mais hebben wij deze wagens nooit gebruikt, probleem met het lossen was altijd in het grasgebeuren, als de wagens weer eens te vol en te vast geladen was. De 465 wagens hadden al een zwaardere hydromotor.
+1
Holkenborg
@radium45 Daarom doen wij thuis de wagen nooit maximaal vol, hebben toch alles dichtbij huis en de wagen heeft zo ook minder te lijden.
+1
guus hiddink
@radium45 die 465 lossen erg snel met een trekker met load sensing erop en veel olie de John deere 6400 en 6610 ervoor ging perfect echter met de mf s met een simpele oliepomp erop dat mocht wel zo wezen toen

Reacties

+1
Holkenborg
Gaat dat een beetje zo? Doe je de wagen helemaal vol of alleen het ijzerwerk?
thimon
@Holkenborg ja gaat prima doe nu tot halve wegen het zeil voller durf ik nu niet met deze groene maïs... vocht komt uit de wagen lopen namelijk als je bij de kuil staat
zettelmeyer
Quote Reactie van @thimon:
vocht komt uit de wagen lopen

Waarom nu al hakselen dan?
thimon
@zettelmeyer maïs van vorig jaar was op
+1
zettelmeyer
@thimon nu een klein hoekje gedaan of alles?
thimon
@zettelmeyer 4 hectare
CaseCS130
@thimon Nee dat is al meer dan gek zat. Je zal de eerste niet zijn die de asstompen afbreekt. Zo zwaar zijn die assen niet.
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 jo meld zich. 3 stompen al afgebroken in plus minus 10 jaar tijd....
J asper
@Baltus_steyr Ach, nog maar eentje dan ben je rond 🤣😜😂
Baltus_steyr
@J asper ik ben al rond, want die heeft de vorige eigenaar al een keer aangepakt gezien een andere as met een dikke las erop 😬
+1
casejxu
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
3 stompen

Wat doe jij der mee....🤣 bij mijne zijn ze allen nog origineel🤔
+1
Baltus_steyr
@casejxu nouw ik denk dat de wagen al een zwaar leven voor zich heeft gehad en bij de toen betreffende loonwerker of daarna nog een heel zwaar leven heeft gehad. En wij hebben ook nog wel een beetje land op afstand en dan gaat de wagen ook vol zover dat wil met 100 pk. Dan sleur je altijd wel een behoorlijk gewicht mee!
+1
PieterA
@Baltus_steyr Ze breken altijd in de haakse bochten. Probeer een keer extra te steken.
+2
Baltus_steyr
@PieterA daar houdt ik meestal wel rekening mee, en vooral in het land. Alleen me pa heeft daar soms wat moeite mee.... 😅
+1
casejxu
@Baltus_steyr nee snap t wel hoor. Kar bij ons heeft ook maar luizenleventje😅
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr ligt verder niet aan taarup, een ton of 8 is eigenlijk een beetje de max voor een 6 gaats as. Heb er ook al eens eentje gebroken van de schuitemaker kieper toen die te zwaar beladen was.
MF 2725
90's combinatie. 😀

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!