Foto van een Fendt 412 vario van Loonbedrijf Kriesels V.o.f. uit Duiven. De weg wordt weer schoongemaakt na de maisoogst. Beetje klei-achtige grond, dat levert wel wat zooi op.

Fendt 412

478 foto's van @utwenters

+5
utwenters
Foto van een Fendt 412 vario van Loonbedrijf Kriesels V.o.f. uit Duiven. De weg wordt weer schoongemaakt na de maisoogst. Beetje klei-achtige grond, dat levert wel wat zooi op.

Reacties

+1
Fast Eddy
Pittige grond daar rondom Duiven- Zevenaar. Ik zag daar eens een New Holland TG met een 5 schaar ploeg een stuk ploegen daar. Die lag er plat voor.
+1
StevenBomers
@Fast Eddy de T8020 is weg. Is nu een T7.315 voor in de plaats met een nieuwe 5 schaar. Die T8020 ging ook richting de 350pk geloof ik
+1
jehan
@Fast Eddy ja klopt we hebben er een keer een kikkerpoel gegraven in die regio. nou dan zit ik liever hier op het zand
Fast Eddy
@jehan

Die gedachte hadden wij ook. De mini lag er ook plat voor toen wij een gaatje graafden voor een greppelbuis aansluiting.
+1
jehan
@Fast Eddy bij ons was de ondergrond heel drassig. kieper elke keer maar half vol gedaan. volgens mij heb ik daar nog fotos van . zal is kijken
StevenBomers
@jehan waar was dat ergens dan en in welke tijd van het jaar? Zeker in de winterperiode heb je op die grond hier niets te zoeken, grondwaterpeil is vrij hoog.
jehan
@StevenBomers ja was in november.
jehan
@StevenBomers De poel strak langs de autobaan bij didam gemaakt. En daarna ietsie van autobaan af nog een bij boerderij gemaakt. Ze hadden toen emoes of struisvogels. Ga je vanaf Doetinchem bij Zevenaar de autobaan op direct rechts. op google earth is ie goed te zien .
+1
StevenBomers
@jehan aah ja bij Didam. Dat is ook wel bijzondere grond daar langs de snelweg op, zit ook wel wat leem dacht ik. Maar de klei daar is niet zo zwaar als in het Duivense broek(gelukkig maar😅)
+1
jehan
@Fast Eddy heb gekeken maar ze staan er niet meer tussen. bij mijn fotos hier op tractorfan
Fast Eddy
@jehan

Het is niet anders.
Jotke
Quote:
@utwenters Beetje klei-achtige grond, dat levert wel wat zooi op.

Dat levert andere grondsoorten onder natte omstandigheden ook op hoor.😜
+2
PieterA
@Jotke Ja, maar er zit wel een erg groot verschil tussen. Hier heeft elke boer een schuif, bijna elke boer een borstel en rijd de loonwerker in her najaar hele dagen met de 37 kuubs watertank met borstel.
Jotke
@PieterA

Is ook zo.

Hier is het vooral de boer zelf die de weg schoon maakt denk. In ieder geval zelf nog nooit de loonwerkers het zien doen
+1
PieterA
@Jotke Als het weer slecht is moet je hier na iedere kar de weg schoonmaken. Vaak heeft de boer daar de tijd niet voor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 412 en hebben de trefwoorden maisoogst 2023 en mais 2023 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!