Foto van: fendt920vario

Fendt 412

Foto’s
2.739
Video’s
88
Topics
16

Informatie over de Fendt 412

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 412.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 412, gezamenlijk zo&apos;n 93.467 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 412 - Uitwisselbare trekhaak ook mogelijk op fendt?

Hoi, Wij hebben aan onze fendt 412 op dit moment enkel een verstelbare trekbek zitten, maar willen er ook graag een kipperknobbel, k80 en eem zwaailat bij. Nu hebben we gezien dat daar loeizware frames voor zijn die je steeds moet verwisselen, maar ik weet ook dat ze bij case bijvoorbeeld een systeem hebben dat je de zwaailat zo kunt verwisselen voor een k80 koppeling bijvoorbeeld zonder dat je hier een dikke krik bij nodig bent. Mijn vraag is of er ook zoon systeem bestaat bij fendt, omdat het anders best een zware ingreep is om even te wisselen en drie keer zon enorm frame kopen hangt ook nogal een prijskaartje aan. Alvast bedankt!

54 reacties


Fendt 412 - Luchtvering op trekker maken

Hoi, wij hebben een Fendt 412 com 3 met mechanische cabinevering. Deze vering is te slap ondertussen waardoor de cabine steeds op het einde van de vering klapt. Wij denken dat dit aan het veersysteem ligt en zaten er aan te denken luchtvering er op te bouwen. Er zit al een compressor op de trekker en dus vroegen we ons af of dit een grote ingreep is en hoeveel dit ongeveer moet kosten. Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt!

0 reacties


Fendt 412 - Trekhaken. Welke type en serie

Hallo,

De keuze gemaakt om onze trouwe John deere in te ruilen voor een fendt 412tms uit 2010.
Nu is het ding dat deze met een pick up hitch komt. Hiervoor willen we een andere trekhaak die kipperknobbel en het liefst ook k80 ondersteund. Heeft iemand deze toevallig liggen? En weet iemand welke type ondertrekhaak frame benodigd is. Zijn er speciale 400 serie trekhaken en frame's of is dit hetzelfde als de 3 en 500 serie.

10 reacties


Fendt 412 - Oliepeil lijkt te verhogen

Hoi

IK heb het idee dat het oliepeil van deze trekker de neiging heeft om te verhogen. Ik ben zeer zeker dat er geen water bij de olie zit, de kleur is normaal.

Is er mogelijkheid dat er andere olie in de motorolie terecht komt via een koeler? trekker is van 2006 , dus zonder common rail.

thx

7 reacties


Fendt 412 - Vermogensverlies , motor trekt niet meer

Gisteren was tijdens het ploegen het vermogen van de motor ineens weg.
waar we normaal aan 7 km/u konden rijden was 4-5.5km/u het absolute maximum.

Brandstoffilter vervangen, leiding doogeblazen, turbo lijkt normaal aan het geluid te horen.

Wat zijn nog mogelijke opties?

Wat we de laatste tijd wel ervaren, is dat de motor niet meteen meer afslaat als we hem stillleggen. Hoe warmer hij staat, hoe langer het duurt voor hij afslaat. Kan het een met het ander misschien te maken hebben?

42 reacties


Fendt 412 - Storing op dashboard

Er komt steeds deze storing op het dashboard. Hij geeft een lange piep en hij blijft rijden allen op de koppeling stop hij.

0 reacties


Fendt 412 - Michelin pop aansluiten

Hallo ik weet niet precies hoe ik een Michelin pop met verlichting aansluit op een Fendt 412

8 reacties


Fendt 412 - Knop kachel

Hallo,

Ik wou de kachel van onze 412 wat hoger zetten, alleen dat wou niet dus toen iets harder draaien en toen brak die af. Wat moet ik allemaal losmaken om de as waar die opzit te vervangen? Alvast bedankt.

2 reacties


Fendt 412 - Positiegeregelde fronthef ook dubbelwerkend?

Is het ook mogelijk om een positiegeregelde fronthef dubbelwerkend te gebruiken, voor een bandenrol oid?

20 reacties


Fendt 412 - Gebruikservaring van gebruikers fendt 412

Hallo wij zijn mischien geïnteresseerd in een fendt 412.
Maar waar moeten we op letten als we 'm zouden aanschaven?
En hebben jullie gebruikservaring met een fendt 412?

71 reacties


Fendt 412 - Nummerplaat bevestigen

Hoi,

ik heb vandaag de nieuwe nummerplaten ontvangen (rode belgische G nummerplaten) Ik heb voor de voorzijde kleine 210x140mm platen besteld bij www.nummerplaat.be, een echte aanrader !

Ik wou nu bij de 412 en 514 die nummerplaten monteren aan de uitlaat , maar bestaat daar enigzins aanbouwmodultjes voor waar ik de nummerplaat meteen kan gaan opschroeven of moet ik zelf maar eentje maken ?

2 reacties


Fendt 412 - Chippen/opvoeren

Goede avond allemaal,

mijn oom kwam vanmiddag bij ons thuis, en kwam met de vraag of een 412 (met 125 pk) te chippen is.

mijn oom wil gaan maaien met 6m trommel maaiers met kneuzers.

deze 412 komt uit 2003 en heeft geen TMS. het is dus een ouder vario-model. de nieuwere 400 vario modellen hebben een andere Deutz motor. en zijn leverbaar tot 150 pk.
nou is mijn vraag aan jullie:
1: is dit mogelijk?
2: is het verstandig?
3: hoeveel pk zou hij moeten hebben?

ik hoop op serieuze reactie's; en niet van 'afbijven' e.d.
graag onderbouwen!!!

Groeten,

72 reacties


Fendt 412 - Druk variobak

Hallo,
wij hebben een fendt 412 met tms en we ploegen dan ook wel eens op tms maar dan draait de trekker maar 1300-1400 toeren. en nou heb ik horen zeggen dat dan de druk in de variobak niet goed is klopt dat? en moet je dan 1600-1700 toeren gaan rije

21 reacties


Fendt 412 -

Ik wil binnekort met onze nieuwe 412 trekkertrek rijden maar hoe kande da beste doen? cruisecontrol? hoe stelde die computer in? haalt wel niet veel uit denk ik maar voor de leut.

12 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines