New Holland 1905 hakselaar. Van een 6 rijer een 4 rijer maken. Dit omdat de mais te zwaar, en taai was en de 2 buitenste rijen steeds niet wilde invoeren.

New Holland 1905

+3
Abarth500
New Holland 1905 hakselaar. Van een 6 rijer een 4 rijer maken. Dit omdat de mais te zwaar, en taai was en de 2 buitenste rijen steeds niet wilde invoeren.
@Abarth500 buitenste rijen hopen zich dan op en vijzels pakken het dan niet goed mee?
Is hier altijd wel een gevoelig dingetje. Nu nog weer wat veranderd aan de bek en het lijkt beter te gaan.
Abarth500
@Masseyfergusondriver ja alles viel op elkaar en voerde niet af naar het midden. Wat hebben jullie veranderd? Ze hadden al op de vijzel blokjes gelast. Maar toen ging de mais zich helemaalom de wals wikkelen
+2
radium45
@Abarth500 niet om te pochen maar ik ben redelijk ervaren met deze Claas bekken. Het probleem wat jij omschrijft kwam hier ook om de zoveel jaar voor. Altijd aan het begin van het seizoen als de maïs nog zwaar en groen was. Je moet dan 2 onderdeeltjes vervangen. Een soort van dwingers, die zitten met bouten bij de buitenste invoerkettingen onder die 2 draaiende torentjes. Probleem is dan over.

Reacties

+1
radium45
partsdoc-public.claas.com/ipp/jsp/…

Onderdeel 16 en 17. Die moet je vervangen.
+1
radium45
Foto gemaakt van printje

(klik om te vergroten)

Abarth500
@radium45 ik zal het eens doorgeven. Verleden jaar voerde hij soms niet in. Maar dit jaar helemaal niet.
+1
radium45
@Abarth500 Als die genoemde delen versleten raken, dan heb je altijd aan het begin van het seizoen problemen. Als de mais rijper raakt en lichter wordt dan gaat het meestal weer goed. En het volgende jaar begint de narigheid weer opnieuw. Ik heb oa deze bekken op microfilm, ideaal als je onderdelen nodig had. Tegenwoordig kun je alles online vinden.
+1
@Abarth500 daar zat bij ons het probleem ook in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 1905 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!