Foto van een Massey Ferguson 135, nieuw hydrauliek blok op de mf gemaakt. iemand ervaring met dit blok, dingen waar ik op moet letten?

iemand ervaring met dit hydrauliek blok?

ThomMF135
Foto van een Massey Ferguson 135, nieuw hydrauliek blok op de mf gemaakt. iemand ervaring met dit blok, dingen waar ik op moet letten?

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Waar zijn die 2 slangen dan voor?

De olie moet eerst wel naar en van het blok gebracht worden voordat je iets kunt aftappen.

In het algemeen moeten aanvoer en retour links en recht van het blok aangesloten worden (opzij en bovenop zijn dezelfde kanalen, kunt nemen wat het handigste is). En dan de ventielen op twee aansluitingen recht onder elkaar in het verlengde van een hendel (er zit dus nu op de foto als het ware 1 ventiel aangesloten, alleen geen olie op pers en retour, zal dus niet werken)

Heeft degene waar dit blok vandaan komt er geen schema bij?
Zit er geen typeplaatje of nummer in? Is te googelen, of ingeven op de site van Kramp. Dan komt er wel een schema voor de dag.
ThomMF135
@jammermaarhelaas de 2 slangen gaan naar de snelkoppeling, de olie komt via een pijpje in de achterbrug het ventielblok binnen.
jammermaarhelaas
@ThomMF135

Is er geen retour leiding terug de achterbrug in?

Ik ken MF niet, dus weet ook niet hoe het daar zit, mijn commentaar was puur op basis van wat ik op de foto zag.

Zie dat er blokjes zijn die op het hefdeksel passen, op de plek waar adders een verblindings/doorvoer kap zit. Maar het lijkt alsof dit blokje anders is?
ThomMF135
@jammermaarhelaas er is ook een drukloze retour aanwezig, het ventielblok komt van histoparts.
jammermaarhelaas
@ThomMF135

Oke. Ik zie dat er ook een plaatje op zit geklonken, daar zal een nummer op staan, aan de hand daarvan kun je er info over vinden.
jammermaarhelaas
@ThomMF135

Ik zie op de site van histoparts een gebruiksaanwijzing. De ene hendel verzetten en dan kan de andere als dubbelwerkend gebruikt worden. Die eerste hendel zal dan wel een arretering hebben (blijven staan) ?

Dus in feite zoals de hendel staat op de foto...

Wat wil je er eigenlijk dan nog over weten, want het zou zo moeten werken?

Ik zal me er verder niet meer mee bemoeien 😃
ThomMF135
@jammermaarhelaas zoals de ene hendel nu staat kan ik de hef bedienen, die hendel kan dus ook nog in neutraal staan en naar onder voor hydrauliek gebruik, maar welke stand ik dan moet hebben snap ik nog niet helemaal
+2
Hannesman
Ik heb hetzelfde blok op mn MF35, gebruik dat voor dubbelwerkende cilinder op de landrol. Rechter hendel naar achteren is de hef. Rechts midden is hef blokkeren. Rechts naar voren. Heb je druk op de externe functies die je met de linker hendel kan bedienen. Hoe ik het gebruik.. als ik externe functies wil bedienen, Rechter hendel naar voren. Hef hendel/Quadrant naar boven (bij 135 kan je um op constant pumping zetten) en dan met de linker hendel je hydraulische handel bedienen. (Na gebruik steeds de hefhendel even neutraal zetten, spaart de pomp) je

(klik om te vergroten)

+1
ThomMF135
@Hannesman bedankt voor de uitleg.
ThomMF135
@Hannesman ik heb bij het ventielblok de slangen set van histoparts erop gemaakt maar die slangen zijn allebei al van kapot gegaan, kan dat komen omdat er nog lucht in het systeem zit of is het overdrukventiel kapot?
+1
Hannesman
@ThomMF135 interessant, kapot als van de koppeling af? Denk even Histo bellen, al zijn het soms rare lui in communicatie
ThomMF135
@Hannesman ja ze zijn allebei van het bochtje bij het blok eraf geschoten, denk niet goed vast gekrimpt. maar ik heb al 2 goede slangen van het mechanisatiebedrijf gehaald
ThomMF135
@Hannesman we hebben thuis ook heel veel enkelwerkend spul dus ik doe er maar 1 slang in, dan knapt de slang waar die er niet in zit eraf, dat is ook wel raar
ThomMF135

(klik om te vergroten)

.
jammermaarhelaas
@ThomMF135

Een slang mag niet uit de pershuls knappen, en ik neem aan dat er bij of op de pomp een overdrukventiel zit, nog voor het ventielblok dus.
+1
Hannesman
@jammermaarhelaas gewoon waardeloos geperst
+1
ThomMF135
@Hannesman dat zeiden ze bij het mechanisatiebedrijf ook wel. Nu zitten er goed geperste slangen op.
Hannesman
@ThomMF135 wel even mee terug gaan, is jammer van de centen zon slang. Kunnen ze gelijk de rest van de voorraad nakijken
ThomMF135
@Hannesman zal ik doen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!