Foto van een Massey Ferguson Meerdere de allereerst aangeschafte en de meest recent aangeschafte mf's naast elkaar, beide nieuw aangeschaft.

Massey Ferguson Meerdere

+4
rommert14
Foto van een Massey Ferguson Meerdere de allereerst aangeschafte en de meest recent aangeschafte mf's naast elkaar, beide nieuw aangeschaft.

Reacties

Baltus_steyr
Beest, en bakbeest?? Heb je met beide meegereden in de mais?
+2
rommert14
@Baltus_steyr Nee het bakbeest mag mee in de mais, het beest wordt gebruikt om voer naar de andere locatie te rijden 😉
+1
zettelmeyer
Andere foto verwijderd zag ik. Mooie bult mais moet je nog veel hectares?
Nu nog kritische vraag, gebeurd het vaker met automatische afdeksysteem dat je er zulke slechte plekken in krijgt? Of was dit puur pech. Want schrok er wel van. Hier soms ook wel eens plekje maar dat komt vaak door verdwaald puin wat vroeger begraven is en door plastic gaat met onderdekken
J asper
@zettelmeyer
Quote:
Hier soms ook wel eens plekje maar dat komt vaak door verdwaald puin wat vroeger begraven is en door plastic gaat met onderdekken

fvr-trading.nl/anti-worteldoek-525-x-100-meter/

Wel vandaag bestellen morgen succes gegarandeerd 😜
+1
T60401
@J asper Als ik dat hier doe wordt je daar echt niet blij van. Heb nu al periodes in de winter dat je de plastic met de schop schoon moet schrapen omdat er vette grond op blijft plakken. Bij zon worteldoek heb je gewoon een kleed wat dichtgesmeerd met zand zit. en dan lood zwaar.
J asper
@T60401 Hoe kan dat dan? Je zit toch ook gewoon op zandgrond?
T60401
@J asper op de overgang. het lijkt gewoon zand maar als het nat wordt is het van die donker zwarte vette grond. Moet som veel moeite doen als je van de silomuur de mais bult op wilt stappen. je moet dan 80 cm omhoog maar het lijkt wel een ijsbaan. Is het iets drogend weer heb je geen dol mee.
J asper
@T60401 Hier wil het met nat weer juist mooi schuiven, maar hoeveel verschil in grond er zit weet ik niet. Het is wel heel wat anders als die orginele kuil kleden. Die werden ook lood waar hier en waren van zichzelf ook veel zwaarder. En veel en veel duurder.
zettelmeyer
@J asper of gewoon elke keer puin dr uitzoeken
+1
Baltus_steyr
@J asper het is zondag, zelfs de site staat dan uit 😂 😂 😂
+4
rommert14
@zettelmeyer klopt had de foto verwijderd, heb niet zoveel zin in die negatieve discussies. Een plekje met schimmel gebeurt alleen als er een gat in het kleed, dit komt niet door het kleed zelf maar door de gebruiker 😉
+1
zettelmeyer
Quote Reactie van @rommert14:
door de gebruiker

Kan gebeuren maar wel zonde altijd
+2
rommert14
@zettelmeyer ja, niemand heeft er baat bij
J asper
@rommert14 Plekje?
+2
Ruben-Wind
@J asper dat was geen schimmel volgens mij maar gewoon een verrotte laag.
+3
rommert14
@J asper dit is een verotte laag door zuurstof, dat komt niet door het kleed maar omdat het vooraan de bult stilletjes naar binnen kruipt omdat hij niet goed dicht was, schimmel door het kleed zelf komt alleen als er een gat in zit door bijvoorbeeld de monsternemer.
+4
Fendt612e
@rommert14 het zijn hier soms ook n stel wijsneuzen,
+4
Fendt926Driver
@rommert14 hier ook minder fotos geplaatst de laatste tijd.
Als ik spontaan iets op de foto zet en daar een verhaal bij heb. En anderen gaan zeuren over iets wat bijop de foto is gekomen. Is voor mij de lol eraf.
Ik wil niet na hoeven denken wat er allemaal nog bijop de foto staat en of ik net uit een andere hoek moet fotograferen.
rommert14
@Fendt926Driver precies dat dus
+3
dx11
Quote Reactie van @rommert14:
heb niet zoveel zin in die negatieve discussies

Ik weet niet of dit over mij gaat, maar zo bedoelde ik het niet. Kon de laatste reacties ook niet meer lezen.
+2
Baltus_steyr
@dx11 Het is goed om soms eens een kritische vraag te stellen bij een foto. Ook daar kunen we van leren, maar om telkens weer gelijk moeten krijgen en alles precies uit te moeten leggen word ik ook wel flauw van. Er zijn er hier een aantal op tf die altijd en overal alles beter willen weten of overal commentaar op geven, dan gaat op gegeven moment de lol er ook wel vanaf . Jammer want zo word er minder fotos geplaats.
+4
rommert14
@Baltus_steyr ja alles in detail uitleggen en dan vervolgens nog even te horen krijgen dat het aan het management ligt 😂 wij weten zelf ook wel waar het aan ligt alleen je kunt niet alles in een keer oplossen, morgen komt er een ploeg oekraïners de kuil afdekken dus is iedereen weer gerust gesteld, komt helemaal goed dit keer 👍
+2
Fast Eddy
@rommert14

Ach we hebben allemaal wel eens wat. Gister met bult onderstoppen net met het puntje van de bak door het plastic gegaan. Ik heb het tegen de boer gezegd, het is immers het wintervoer voor de koeien. Beetje afgeplakt en extra grond erop om genoeg druk te houden. Gelukkig was het voorop de bult.
+3
MaartenMandemaker
@Fast Eddy Waar gewerkt word worden fouten gemaakt!
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Zo is dat. Wel raar dat het kuiltape slecht wil plakken. Ik heb nog een paar rolletjes drainage tape dat plakt overal op.
+1
rommert14
@zettelmeyer dit is 4 meter verderop 👌
+3
rommert14

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
zettelmeyer
@rommert14 lijkt een stuk mooier zo
+1
T60401
Lijkt er meer op ja. middelste foto vindt ik nog ondermaats. Waarom ligt er folie onder het afdek kleed? Kantfolie kan ik begrijpen maar midden op de kuil?
rommert14
@T60401 Ja de middelste foto dat zwarte, maar dat hebben we ook wel eens op de andere kuilen die vlak vol liggen met banden, weet niet wat dat is. Het is iig geen dikke laag want van voren zie je er niks van. Plastic wat je ziet is wandfolie
J asper
@rommert14 Gaat toch niks boven zand dus.
+4
rommert14
@J asper ik moet wel toegeven dat zand op de kuil voor de kuil zelf fantastisch is, maar het is een beetje hetzelfde als bij jou met het dwarsbandje 😉 de paar keer dat ik met zand op de kuil gewerkt heb was een ramp
+1
CaseCS130
@rommert14 Dit is zo keurig zo. Gaat niks verloren. Ik had niet gedacht dat wandfolie nog gebruikt werd met zo'n systeem. Dat zie je nooit voorbijkomen in de filmpjes. Gebruiken jullie normaal plastic daarvoor, of van die dunne onderfolie?
+3
rommert14
@CaseCS130 durven het zonder wandfolie niet aan, het is nooit helemaal dicht, zeker niet met deze oude silo. We gebruiken gewoon hetzelfde plastic als bij de andere kuilen. Het plastic zover de kuil op vind ik zelf wat overdreven maar senior mag er graag bij zijn met kuil afdekken 😆
+2
J asper
@rommert14 Als je zand kapot krijgt ben je wel op en top sloper🤣🤣😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Massey Ferguson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!