Claas Jaguar 940 in het ochtendzonnetje. Foto is geplaatst door hermanjohndeere op 08-10-2023 om 20:48:29, met 13 reacties.

Claas Jaguar 940

hermanjohndeere
Claas Jaguar 940 in het ochtendzonnetje

Reacties

Azmat254
Hi
Ik heb zoek maaidorser 8070 8080 8060
catfan55
Knappe chopper! Dat loopt mooi zo’n 10 rijer aan een 940. Mooi rustig rijden. Is een genot voor de jongens die er naast rijden en de hakselaar chauffeur. Wij hadden vorig jaar een poosje een 12 rijer aan de 960 en dat is wat wij veel hoorde van de vrachtwagen chauffeurs. Capaciteit lag ook zo’n 8-10% hoger als met de 10 rijer (tonnen/uur)
930triplemaaier
@catfan55 niet zo gek ook want je bent minder vermogen nodig voor het rijden dus heb je meer vermogen voor het hakselen zelf.
+1
hermanjohndeere
@catfan55 ja klopt. Man man man wat gaat dat langzaam 😂😂 maar idd heerlijk rustig en vooral lekker veel ruimte met losmaaien op kleine stukkies. Denk alleen dat in natte jaren die lage snelheid je niet mee helpt maaar dat zien we dan wel weer
mdoornekamp
@hermanjohndeere
Quote:
natte jaren

En het extra gewicht van de bek is dan een nadeel. De aanschaf prijs van zo'n bek schrik je trouwens ook wel van
+1
hermanjohndeere
@mdoornekamp klopt ook allebij. Heeft wel voordelen meer capaciteit en mooiere dagen. Niet zo lang. Maar capaciteit of nouja vooral ruimte bij de bulten houd bij onze klanten lang niet altijd over.
Noorderling
@hermanjohndeere
En je kunt al heel snel geen rondje laden of zelfs een slag. Dat kost ook vreselijk veel tijd.

Heb perceel van 450meter, kon er net een slag op een tandemasser 50kuubs wagen. Volle vracht van achter naar voren slepen had ook hakselen gekund. Of aanhalen is nog een optie. Smaller rijden kan ook.

Met gras heb je wat meer variatie, bij lichte snedes is breedte wel een uitkomst. Een hele dikke snede kan het ook zorgen voor juist onnodig draaien en keren in het land.
hermanjohndeere
@Noorderling ja klopt. Maar hakselen achteruit achter de hakselaar aan los dus met losmaaien ben je zo weer weg. En ik denk dat er geen enkel stuk de perfecte lengte heeft in het te hakselen areaal. Dus daar kijken we niet echt naar.
mdoornekamp
@hermanjohndeere met 10 rij kun je elkaar wel passeren als je er 1 baan door hakselt. Dat is wel een voordeel
hermanjohndeere
@mdoornekamp klopt dat is een voordeel en in de hoeken meer ruimte met 2 keer in steken
+1
T60401
@mdoornekamp dat gaat met 8 rijen ook al.
+1
hermanjohndeere
@T60401 maar das wel heeel krapjes met 8 rijen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 940 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!