Foto van een Same Silver mijn trekker naast een mooie fortshritt met v-motor.. Foto is geplaatst door SAME-Superfan op 09-10-2023 om 21:04:55, met 13 reacties.

Same Silver

+7
SAME-Superfan
Foto van een Same Silver mijn trekker naast een mooie fortshritt met v-motor.
+2
wim-same
@SAME-Superfan Mooie Same Silver, naast een robuste fortschritt.

Reacties

ljdekker
Fortschritt met V motor? Zelf aan het bouwen geweest?
baggerfarher
@ljdekker deze is van de fam @FONHOF
+1
Kramer U800
Die Fortschritt's hebben normaal toch een 4 cilinder in lijn? V8 is ook wel bruut.
Fast Eddy
@Kramer U800

Ze zijn ook gemaakt met V8 motor. Dit is ook geen originele maar is er wel van afgeleid.
Kramer U800
@Fast Eddy Ok, nooit geweten. Weet ik dat ook weer.
+1
FONHOF
@Fast Eddy ze zijn nooit met een v8 er in gebouwd, maar er zijn wel een aantal 6 cilinders als prototype gemaakt, dit is dan een 403 met een 6 cilinder uit een hakselaar
Fast Eddy
@FONHOF

Dat had ik niet begrepen. Ik dacht dat jullie hem na hebben gebouwd van een bestaande trekker.
+2
FONHOF
@Fast Eddy vroeger in het voormalige oost duitsland mochten ze daar alleen maar trekkers bouwen die tot 100pk waren, daarboven was alles voor de Sovjet unie. Zo heb ik het begrepen. Vandaar dat de fortschritt trekker waarschijnlijk allemaal zo zwaar gebouwd zijn. Zo kon je er toch nog een flinke machine mee verzetten.
+2
FONHOF
@FONHOF de 6 cilinder met 150 pk is daarom nooit een seriematig gebouwde trekker geweest maar door een extern bedrijf omgebouwd, net zoals mercedes het bij amg of brabus laat doen.
Fast Eddy
@FONHOF
Duidelijke uitleg.
+3
SAME-Superfan
Jan heeft deze v-motor er zelf ingebouwd. Omdat deze motor iets langer was dan de lijnmotor die er in zat moest hij alles aanpassen/verlengen. Zelfs de motorkap aanpassen was nodig. Zeer knap gedaan en zo mooi, je kunt er niets van zien. Echt een mooie stoere trekker geworden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Silver ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!