19 MAN trucks voor DB Schenker11 TGS 18.430 trekkers5 TGX 18.470 trekkers3 TGM en TGL bakwagensDB Schenker krijgt momenteel 19 nieuwe MAN-trucks afgeleverd. Het gaat om een vervanging van de vloot, wa

MAN TGS 3rd generation

19 MAN trucks voor DB Schenker
11 TGS 18.430 trekkers
5 TGX 18.470 trekkers
3 TGM en TGL bakwagens
DB Schenker krijgt momenteel 19 nieuwe MAN-trucks afgeleverd. Het gaat om een vervanging van de vloot, waarmee het aandeel MAN-trucks groeit.

Wagenparkbeheerder van de DB Schenker Transportgroep in Tilburg is Hans Cleijsen: “Onze vloot aan eigen trucks is niet heel groot, maar we hebben in totaal 1.200 opleggers. Een deel daarvan rijden we met eigen trucks, de rest wordt gedaan door charters. Voor ons wagenpark hebben we de keuze gemaakt dat we verder gaan met twee merken, waaronder MAN. Voor ons is het contact met MAN Trucks-dealer MANA van groot belang. Zij zitten in de buurt en begrijpen onze business. Daarnaast is ons contact met de importeur ook bijzonder goed en constructief”, aldus Cleijsen.

DB Schenker (2)
Betrouwbare trucks
DB Schenker rijdt al jaren met MAN-trucks en die vallen op door hun grote betrouwbaarheid. “Wij zijn al langer gecharmeerd van de trucks van MAN, maar met de nieuwe generatie scoren ze ook hoog bij onze chauffeurs. Onze TGS-trekkers worden vooral ingezet voor de distributie en de pendeldiensten, de TGX-trekkers rijden internationaal. Vanuit Tilburg rijden we vooral naar Midden-Europa met die trucks. Om die reden hebben we gekozen voor de ruime GX-cabine met een luxe interieur en onder meer een dodehoek radarsysteem en het OptiView camerasysteem. Verder bestellen we de trucks met een grote RVS-kist aan het chassis”, aldus Cleijsen.

Meteen al laag verbruik
De eerste nieuwe trucks rijden al een tijdje en het valt Cleijsen op dat het verbruik vanaf de eerste kilometers al erg laag is. “Naast betrouwbaarheid is een laag verbruik natuurlijk cruciaal, want dat betekent ook een lage CO2-uitstoot.”

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MAN TGS 3rd generation ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!