Iemand ervaring met zulke shoveltjes? Vond het een mooie machine. Foto is geplaatst door zettelmeyer op 24-10-2023 om 22:32:31, met 102 reacties.

Liebherr diversen

+3
zettelmeyer
Iemand ervaring met zulke shoveltjes? Vond het een mooie machine
fryslan
@zettelmeyer
Er staat bij smedes ook een demo machine kan je wel een keer proberen als je interesse hebt.
+1
zettelmeyer
@fryslan gisteren ook met iemand van smedes gesproken. Word vervolgd
Fendt926Driver
Quote Reactie van @zettelmeyer:
gisteren ook met iemand van smedes gesproken. Word vervolgd

De volvo van de buurman toch wat aan de grotd kant voor jou op het bedrijf?
Lijkt mij goedkoper dan zo n liebherr..
+2
J asper
@Fendt926Driver Nieuw kun je natuurlijk ook niet met een machine van 20 jaar vergelijken. Dan kun je beter altijd zo oud mogelijk kopen omdat dat goedkoper is ik aanschaf.
rommert14
@J asper de grote shovels gaan veel langer mee dan zo'n miniding, de weidemann heeft met 11000 uur de pomp van de aandrijving kapot en de grote Volvo had een lekke waterpomp met 19900 uur en weer door 😎
+1
J asper
@rommert14 Oja, alles wat er nog meer kapot is gegaan(heb je vaak genoeg over geklaagd) bij die Volvo vergeet je alleen voor gemak even 🤣

Maar 11000 uur op een weidemann vindt ik al netjes.
rommert14
Quote Reactie van @J asper:
Oja, alles wat er nog meer kapot is gegaan(heb je vaak genoeg over geklaagd) bij die Volvo vergeet je alleen voor gemak even

Dat is maar een fractie van wat een andere shovel kost die nog geen 10000 uur meegaan.
J asper
@rommert14 Waarom gaat die geen 10000 uur mee?
rommert14
@J asper het is gewoon kwalitatief allemaal wat minder.
+2
J asper
@rommert14 Waarom heb je dan een nieuwe mf gekocht, ipv een oude 930gen3. Beter, goedkoper en veel woester😎Als uren toch niet uitmaken.
rommert14
@J asper we hebben het hier over shovels niet over trekkers.
J asper
@rommert14 Maakt je niet uit, komt op zelfde neer.
rommert14
@J asper mf haalt ook de 10k uur makkelijk 😎
+1
J asper
@rommert14 Een niet Volvo l70 shovel ook hoor 😂
rommert14
@J asper Ja klopt, een l90 😎
+1
J asper
@rommert14 Oja, zo eentje die niet boven de mengwagen kan komen 🎉
rommert14
@J asper geen problemen mee
+1
J asper
@rommert14 Kunt nog beter voorlader hebben, hoef je tenminste niet op bult zand te rijden om er boven te komen.
rommert14
@J asper waar ben je op uit Jasper?
+3
J asper
@rommert14 Uitvinden waarom je wel een ouwe shovel met een boel uur moet kopen maar waarom je trekkers wel nieuw moet kopen.

Ik kan zelf namelijk niet de logica er van vinden.
+8
zettelmeyer
Quote Reactie van @rommert14:
waar ben je op uit

Ruzie?🙈
+3
rommert14
@zettelmeyer ik laat hem wel het laatste woord hebben heeft die jongen ook weer een fijne dag.
+1
J asper
@rommert14 Valt tegen ik snap nu nog steeds de logica er niet achter. Zolang je dat mij nog niet aan het verstand kunt brengen ga ik er maar van uit dat het onzin is.
+3
BEboer
@J asper ik snap jou redenering ook wel beetje, 200.000 euro aan nieuwe tractor en shovel is 2e hands, ik wil totaal geen conflict maar ik zou ook eerder shovel nieuw en trekker 2e hands doen. Maar iedereen is vrij in een keuze
J asper
@BEboer Daar vindt ik nog geen eens wat van.

Het enige wat ik raar vindt is de logica dat een oude Volvo goedkoper en beter is dan een nieuwe 6/8 tonner is, alleen maar omdat de aanschaf goedkoper is. Met die logica had je ja ook beter een oude dikke trekker kunnen kopen.
BEboer
@BEboer @rommert14 wat ik wel chapeau vind is dat jullie een backup menigwagen, shovel, tractor enz enz dat geeft wel een geruststellend gevoel als zo'n groot bedrijf denk ik
rommert14
Quote Reactie van @BEboer:
200.000 euro aan nieuwe tractor en shovel is 2e hands,

Bij ons bedoel je? Ten eerste die trekker koste bij lange na geen 2 ton en van de 9 trekkers die we hebben zijn er 3 ooit nieuw gekocht, de mf met de meeste uren heeft er 11000 op staan en daar komen elk jaar nog 7/800 uren bij. Als wij 500 hectare in een keer willen inkuilen hebben we wel wat betrouwbaar materiaal nodig. De shovels kunnen elkaar afwisselen maar dat is bijna nooit nodig.
rickboer blija
Quote Reactie van @rommert14:
de mf met de meeste uren heeft er 11000 op staan

Zo ze staan bij jullie niet stil, welke trekker is dit?
rommert14
@rickboer blija dat is de 6480
Fast Eddy
@rommert14

De bult laat je toch aanrijden? Tenminste dat heb ik bij een andere foto van jou gelezen.
+1
rommert14
@Fast Eddy Ja dat klopt maar ik bedoelde meer met maaien en harken.
+1
Fast Eddy
@rommert14

Koeien voeren moet elke dag. Daar wil je zo min mogelijk stilstand. Dus of moet je de machines die je daar voor gebruikt jong en fris hebben. Of je moet wat achter de hand houden als je met ouder materiaal werkt.
Als je overal wat van op reserve moet hebben staan lijkt mij ook niet altijd een lekker gevoel. Of het moet je bedrijfsstrategie zijn om alles met ouder materiaal rond te zetten.
De meeste mechanisatiebedrijven gericht op de veehouderij hebben vaak wel een voermengwagen staan voor pechgevallen in het weekend. Ik heb zelfs gehoord dat ze bij Zonna een reserve zelfrijdende voermengwagen hebben staan voor pechgevallen.
rommert14
@Fast Eddy klopt helemaal.
+1
zettelmeyer
@rommert14 misschien een keer samen met hem koffie drinken 😉
+2
J asper
@zettelmeyer Jij zoekt een shovel ik niet, dus hij kan beter bij jou komen koffie drinken en zijn logica uit leggen😜😂 Onee hij wou geen koffie van jou zij die laatst.
+1
rommert14
J asper
@rommert14 Maar je lult zomaar wat dus? Aangezien je geen eens antwoord kan geven op de enige vraag? Waarom gaat die zelfde vlieger(grotere oude shovel goedkoper dan nieuwe wat lichtere omdat aanschaf minder is) bij je trekker niet op.
rommert14
@J asper dat maak je er zelf van
+7
Fendt612e
@J asper omdat jij machtig door blijft zeveren soms 😂🙈
J asper
@zettelmeyer Stuurt nummer wel even, mooi voor jou dat oude schip 😜 Veel beter en goedkoper als een nieuwe staat hier. Was alleen wel benieuwd waarom dat alleen bij shovels op gaat dat wou ik wel graag weten maar willen ze niet vertellen😂
+1
rommert14
@Fendt612e ja breek me de bek niet open, shovels en trekkers over 1 kam scheren en vervolgens zeggen dat ik maar dom aan het lullen ben 😂😂😂
+3
Terwisscha
@rommert14
Quote:
ik laat hem wel het laatste woord hebben heeft die jongen ook weer een fijne dag.

Volgensmij gaat het niet eens zo zeer om het feit dat je een oude shovel koopt en een nieuwe trekker maar meer om het gene, tenminste die indruk krijg ik, dat het lijkt of je geen menig hebt en fijnloos achter je vader aan hobbelt, wat die ook laat of doet.
rommert14
+2
Terwisscha
@rommert14 ik die indruk krijg. En ten tweede draai je om de gestelde vraag heen, waardoor bovenstaande best mogelijk kan zijn. Maar als je het niet weet of niet wil zeggen moet je het ook zeggen hoor! Dan is dat in ieder geval duidelijk.
+4
rommert14
@Terwisscha gelukkig weet ik zelf wel beter. Bepaal nog altijd zelf op wie ik reageer en waar ik volgens jou omheen draai. Jasper maakt zelf van een mug een olifant en begint vervolgens door te drammen
+2
Terwisscha
@rommert14
Quote:
maakt zelf van een mug een olifant

Allen om te vragen waarom je een shovel gebruikt koopt en een trekker nieuw?
Moet niet gekker worden😂😂😂
Terwisscha
@rommert14
Quote:
gelukkig weet ik zelf wel beter.

Mooi, dan zie ik je uitleg wel verschijnen 👍
+2
rommert14
@Terwisscha ik ben jou geen verantwoording schuldig, wie denk je wel niet dat je bent?
+3
CaseCS130
@rommert14 Hoe hij aan die conclusie komt op basis van deze discussie is mij ook een raadsel. 🤔
Jammer dat het allemaal net iets te veel op de man gaat. Zonder het persoonlijk te maken zou ik de gedachtegang er achter ook wel interessant vinden.
Bij onze schaffer zat de gehele onderhoudshistorie met facturen. Die zat de eerste 5700 uur tegen de 5 euro onderhoudskosten per draaiuur, wel bij officiële dealer. Maar dat vind ik vrij fors en zeker niet lager dan van onze trekkers. Ik schat de levensduur eigenlijk hetzelfde als onze trekkers. Motor, hydrauliek etc. zijn niet zo fundamenteel anders dat ik denk dat de shovel veel langer kan mee gaan.
Een L70 is natuurlijk wel een heel ander formaat machine. En hij draait bij jullie dagelijks vele uren zonder stilstand? Dat is voor een machine ook wel de beste manier om veel draaiuren te maken.
En als een machine veel uren storingsvrij maakt heb je er natuurlijk veel meer vertrouwen in dan een andere die regelmatig kapot is.
+4
rommert14
Quote Reactie van @CaseCS130:
Zonder het persoonlijk te maken zou ik de gedachtegang er achter ook wel interessant vinden.

Een compleet machinepark zoals het onze nieuw te houden is bijna niet te doen, dan moet je zoveel geld erin steken, en geld kun je maar 1 keer uitgeven. De l70 draait ondanks het aantal draaiuren nog prima, reden dat de oude l90 erbij gekomen is was omdat het werk aan de andere kant dusdanig veel werd dat de voorlader niet meer voldeed maar een nieuwe shovel te duur is, reden dat de 8730 er is is omdat we veel land te bewerken hebben en daar hebben we betrouwbaar spul bij nodig daarom vind ik dat je een trekker en een shovel niet op die manier kunt vergelijken want een oude trekker heeft niet het kunnen en het comfort van een hedendaagse trekker die wij nodig hebben.
+3
zettelmeyer
@rommert14 Hoeveel uur heeft de l70 nu?
Die van me buurman 21000 met 4 gladde banden en nog wat kleine dingen en niet het beste onderhoud gehad. Om zo iets te kopen vind ik te risico vol voor mijn bedrijf en een grote reparatie loopt gelijk richting de 10k.
Als ik in jullie geval was zou ik de l70 oprijden maar de vraag is tot wanneer...
Als die wel op is zouden jullie dan 1 met veel uren kopen of een nieuwe/jong gebruikte.
Denk dat een aantal dat woude weten alleen nie zo goed geformuleerd.
+2
rommert14
@zettelmeyer Die l70 had ik ook niet gekocht hoor, de onze heeft 19900 uur en bijna weer gladde banden, of het een nieuwe of een gebruikte word hangt wat van het aanbod van dan af denk ik, weet wel een handelaar in Volvo die heeft dan vast wel wat staan wat ons past.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Als ik in jullie geval was zou ik de l70 oprijden maar de vraag is tot wanneer.

Dat is een redelijk voorstel.
Hier probeer ik voor alle machines een alternatief achter de hand te houden dat als die kapot gaat ik rustig een maand de tijd heb om een goede (goedkope) vervanger te vinden voor wat er kapot is.
Als mijn shovel vandaag kapot zou zijn.
Kan ik altijd bij 1 buurman de shovel ophalen om te voeren. Een andere buurman komt eventueel met zijn verreiker om mijn wagen te vullen.
Maar binnen 2 uur heb ik ook de mecalac klaar staan om mee te voeren.
Dat gebeurt zeker als ik de ahlmann vervangen moet.
Maar een slang kapot of band lek net tijdens het voeren. Dan ga ik in de buurt vervanging halen.
+5
rommert14
@Fendt926Driver dat kan hier ook prima, afgelopen week alles met de l90 gevoerd, kon me prima redden maar als die straks meer werk heeft met voeren op de andere locatie kan ik altijd nog die van de loonwerker lenen, zoals jij een keer zei het is pas een probleem als niemand je meer kan helpen en anders is het gewoon een lastige situatie.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @rommert14:
zoals jij een keer zei het is pas een probleem als niemand je meer kan helpen en anders is het gewoon een lastige situatie.

Helemaal waar. En blijven denken in oplossingen.
Kan me hier prachtig redden met oude meuk.
En als ik het stil zet en de loonwerker bel staat er nog geen groot kapitaal stil
+1
zettelmeyer
@Fendt926Driver ik kan me ook prima redden als er wat aan de hand is. Maar momenteel is het niet fijn werken. Het is niet de vraag of de voorlader kapot gaat maar wanneer....
Daarnaast ben ik niet zo erg technisch aangelegd. Kan me redden alleen niet voor een groot spoedgeval...
En ja nieuwere machines kunnen ook kapot
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Maar momenteel is het niet fijn werken. Het is niet de vraag of de voorlader kapot gaat maar wanneer....Daarnaast ben ik niet zo erg technisch aangelegd. Kan me redden alleen niet voor een groot spoedgeval...

Jou specifieke probleem vraagt om een specifieke oplossing.
En daar ga jij je ook wel mee redden.
Misschien dat je dan straks de frontlader als back up hebt staan voor als de nieuwe laad machine een (kleine) storing heeft.
Misschien zou je ook iets kunnen vinden met dezelfde vergrendeling als de frontlader.
Dat maakt soms uitwisselen makkelijk
+2
casejxu
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Misschien zou je ook iets kunnen vinden met dezelfde vergrendeling als de frontlader.Dat maakt soms uitwisselen makkelijk

Dat bevalt thuis ook super idd. Nadeel is dat een 5 of 6 tons shovel niet met euro om kan gaan omdat t dan niet sterk genoeg blijkt. Zou liever een verloopbok hebben voor noodgevallen. Of hopen dat 2 verschillende snelwissels op 1 bak kunnen. Onze huidige kuilhapper heeft euro en ik denk Giant snelwissel er tussen
+3
zettelmeyer
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Jou specifieke probleem vraagt om een specifieke oplossing.

Klopt helemaal mee eens. Maar is wel goed om te blijven sparren om zo niet bedrijfs/ metk blind te raken. Mijn voorkeur gaat nog steeds erg uit na een volvo midi shovel. Maar wil wel de alternatieve bekijken
+1
casejxu
Quote Reactie van @zettelmeyer:
volvo midi

2 buren hebben allebei een JCB 406 shovel. Ene is nog geen jaar andere 3 jaar. Zijn er heel erg tevreden mee. Beide geen kuil maar alles in balen welke der mee vereden worden. Machine ziet er ook degelijk uit!
+1
CaseCS130
@zettelmeyer Dan kom je weer bij je tf naam uit, maar dat wist je vast al. Heb je vroeger ook een zettelmeyer gehad?
+2
Baltus_steyr
@rommert14 met de omvang vee wat jullie hebben moet het spul ook goed doorlopen , dat is heel wat anders dat de gemiddelde melkkoeien wat hier gevoerd moet worden. Dus laat ze maar mooi lullen en lekker je eigen kop volgen. Een ieder doet het op zijn eigen manier!!
+3
CaseCS130
@rommert14 Complete machineparken nieuw houden is eigenlijk voor geen enkele boer te doen. Dan hebben jullie nog het schaalvoordel denk ik. Maar er zijn idd zo veel dingen die geld nodig zijn als je tegelijk ook fors groeit.
Wat je zegt over comfort had ik niet over nagedacht maar heb je inderdaad wel een punt. Shovels zijn naar mijn weten maar weinig veranderd in comfort de laatste 15, 20 jaar. Trekkers dan toch een stuk meer en daar heb je met land en transport werkzaamheden wel veel genot van.
+1
bluepower12
@Terwisscha jullie lijken wel een stel oude wijven 😂😂😂 maar op het standpunt te komen denk ik wel dat de oude volvo shovels meer uren kunnen draaien dan de moderne lichtere shovels.

Het scheelt ook als @rommert14 iets genuanceerder in zijn opmerkingen is en lichtere machines wat minder afkraakt 😜
+2
zettelmeyer
@bluepower12 is een beetje met elkaar uit verband gedrukt de hele discussie haha.
Maar de kern vraag was een oudere volvo met 20.000 uur plus kope of een nieuwe of jonge midi. Denk dat daar iedereen wel redelijk over eens is
bluepower12
@zettelmeyer is een jcb/manitou niet wat? Multifunctioneel op het boerenerf
+1
casejxu
Quote Reactie van @bluepower12:
jcb/manitou

Je moet echt de voordelen van een verreiker ( hoog reiken want ver komen ze niet) nodig hebben anders denk ik dat shovel goedkoper in onderhoud is.
+2
zettelmeyer
@rommert14 zit meer in dat bij mini shovels alles zo compact moet en bij grotere minder. Grotere shovels draaie meer uren achterelkaar ipv aan uit bij mini shovels. (Gemiddeld genomen)
De l70 waar ik nog wel eens op rijd komen nog wel wat onderhoud aan. En dan is het geen goedkope shovel meer
+2
zettelmeyer
@Fendt926Driver ja die is te groot en nog niet te koop. Wel een super mooie machine die volvo.
De liebehrr is een keer zo duur. En wil ook nog andere merken uitnodigen.
Ps gisteren je fendt shirt in de was zitten?🤪
Fendt926Driver
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Ps gisteren je fendt shirt in de was zitten?

Ha ha.
Jij was ook op de beurs...
Heb jou zo niet opgemerkt
+1
zettelmeyer
@Fendt926Driver ik stond bij deze shovel in gesprek toen jullie langs liepen. Anders jullie wel aangesproken
rickboer blija
@Fendt926Driver beter opletten he 😜, ik heb je ook wel zien lopen en zien praten.
+1
dennisbouter
@zettelmeyer ook in landbouw uitvoering bij claas te koop denk ik
KlaasM
@dennisbouter klopt zijn dezelfde shovels
+1
claaspowah
@zettelmeyer wij mogen ze leveren in de claas kleuren. Shovels doen het goed. Mensen die er een hebben zijn er dik tevreden mee. En voor de onze werkplaats omzet zijn ze minder, ze gaan niet kapot🤣

Reacties

Jotke
Ik helaas niet.

Die Manitou op de achtergrond vorig jaar op ATH een halve meter mee gereden.🤭
Dus ook geen ervaring. Wel lekker ruim ding ondanks het kleine formaat.
Fast Eddy
Ik alleen met de oudere 506 Stereo. Dat was wel een stabiele en wendbare shovel.
BEboer
Hier zie je alsmaar meer jcb knik verreikers en gewone verreikers rijden op de melkveebedrijven terwijl vroeger alles nagenoeg Manitou was. Liebher zie je eigenlijk nooit.
Fendt612e
@BEboer wat voor types zijn hier ook aan het kijken naar wat anders naast de voorlader maar valt nog niet mee
+1
BEboer
@Fendt612e vandaele-machinery.be/machines/wielladers/… deze zie je alsmaar meer, waarom zou je van de voorlader weg willen? Ik had laatst een gesprek met de dealer en vroeg hoeveel zou het kosten om een mx voorlader op de valtra te zetten. Die prijs viel me nog mee en twijfel soms om dit te doen als een verzekering voor de bijna 9 jaar oude andere (als ik hier soms foto's zie 🥴)
+1
Fendt612e
@BEboer shovel of verreiker denken we langer mee te kunnen laden met minder storingen
+1
BEboer
@Fendt612e als je de extra tractor niet nodig hebt dan zal de aankoopprijs ook niet veel schelen, succes met de zoektocht. Het enige waar ik voor zou kijken is lage instap, je stapt zoveel in en uit tijdens het laden dat je knieën toch pak minder zouden te verduren krijgen.
PieterA
@BEboer Niet doen. Of doorsparen voor een verreiker of doorsparen voor een nieuwe voorladertrekker en de "oude" er gewoon bij houden.
BEboer
@PieterA waarom niet doen? Die valtra heeft 2600uur zonder tegenslag blijft hij nog wel jaar of 15 op de boerderij. Ik heb totaal geen gemis naar een verreiker mss eerder naar iets handiger. De voorlader koste ongeveer 7000euro... Dan denk ik 500€ verzekering per jaar op de andere 🤷
casejxu
Quote Reactie van @BEboer:
De voorlader koste ongeveer 7000euro

Daar heb je nu geen voorlader incl aanbouwframe en bediening meer voor😅
BEboer
@casejxu 14d geleden gevraagd 🤷 wel niks op papier gwn tijdens babbeltje over de zero grazer
CaseCS130
@BEboer geen verwarring dat de dealer dacht dat het alleen om de aanbouwdelen en bediening ging? 7k red je echt nooit voor een A merk lader met aanbouwdelen.
casejxu
@BEboer mailleux compleet?
+1
zettelmeyer
@casejxu idd hier koste voorlader zonder aanbouwdelen 10 k
+2
BEboer

(klik om te vergroten)

Ook even gezocht, volgens mij heb ik wel gezegd een simpele frontlader, met MX heb je ook zo'n eenvoudige versie? Maar idd jullie hebben gelijk die 7000 zal wel niet mogelijk zijn. De mail is van 2014 😅
casejxu
@BEboer denk dat je nu eerder aan 15.000 kan gaan denken
+1
BEboer
@casejxu ik denk wel niet dat de dealer er zover gaat naast zitten maar zal mss een a serie zijn zonder aanbouwdelen. Toen ik de valtra nieuw kocht spraken ze ook over 7-8000 voor een t410
zettelmeyer
@BEboer die 10 k was van een week geleden.... wat die 7 jaar terug koste weet ik zo nie
rommert14
@zettelmeyer had hier een prijs van cirka 5k voor aanbouwdelen. voorlader en trekker hebben we al 🙈
PieterA
@BEboer Als je die 12.000 euro voor een nieuwe voorlader in je zak houd, dan heb je over een paar jaar genoeg gespaard voor een machine op reserve. Als je nu 4 dagen tijdens het maaiwn/kuilen ook met de Valtra moet voeren worden het wel een paar hele drukke daagjes.
BEboer
@PieterA zou totaal niet de bedoeling zijn om veel frontladerwerk te doen met de valtra, maar als verzekering als ik in panne val met de MC cormick, nuja loonvoederaar id buurt en ook wel links en rechts een verreiker te huur, maar ben niet graag afhankelijk van iemand 😅😅😅
+4
ZetorTwente
Wij hebben de groene broer, een Claas Torion 535. Fijne aandrijflijn, prettig om mee te rijden, heft hoog met lange giek, en grote banden. In de details was mij de oude Terex liever, kortere slag op de joystick, betere ventilatie en wat andere kleine dingen. Grootste euvel bij de Torion was de afstelling van de hydropomp maar dat is door de dealer verholpen.
zettelmeyer
@ZetorTwente eerlijk verhaal dankje!!!
ZETOR9641
@ZetorTwente ik blijf schaeff/ terex ook mooie simpele shovels vinden, bvb zo’n tl 100. Die lopen ook met optie 35 km/h! Dat mis ik heel erg met balen rijden.
+1
ZetorTwente
@ZETOR9641 Claas van ons loopt ook 37kmh
+4
dx11
De verkoper stond tegen een jongen te sweren over de luchtgeveerde stoel, toen ben ik maar gouw doorgelopen. Als dat het usp van deze shovels moet zijn.....

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Liebherr diversen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!