Foto van een Weidemann 1370 inmiddels op 1 hok na de hele stal in gebruik. Foto is geplaatst door rommert14 op 28-10-2023 om 18:10:03, met 50 reacties.

Weidemann 1370

+2
rommert14
Foto van een Weidemann 1370 inmiddels op 1 hok na de hele stal in gebruik

Reacties

+1
claasfendt
Mooie stal 👌🏻is het helemaal afkalfstal ?
+2
rommert14
+3
Fast Eddy
Die stallen in Denemarken zien er allemaal hetzelfde uit. 😂

(klik om te vergroten)

+2
rommert14
@Fast Eddy ah, spanten komen ook bij give steel vandaan zo te zien 👌
+1
Fast Eddy
@rommert14

Mijn kameraad zit iets zuidelijker in Varde. Hij helpt daar een week mee om de stalinrichting te plaatsen. Zijn oude klant is daar neergestreken en hebben een nieuwe stal gebouwd. Die melken straks met 4 robots.
+2
rommert14
@Fast Eddy aha, dik voormekaar
+1
sameiron
@Fast Eddy Is dat bij beukeboom toevallig?🤔
+1
Fast Eddy
@sameiron

Van der Wijst.
+1
sameiron
@Fast Eddy ah oke leek er wel heel veel op en ook al die 4 robots, lijkt wel of iedereen robots heeft besteld😅
Fast Eddy
@sameiron

Dat zal best. Wat ik zo van @rommert14 begrijp is er moeilijk aan goed personeel te komen bij jullie. Mijn kameraad kan ook per direct wel in Denemarken aan het werk.
Er zijn nog een paar boeren vanuit de buurt naar Denemarken gegaan, Kamps en Mulder. Mulder is akkerbouwer.
+2
a3vandiejen
Ziet er netjes uit allemaal.
+1
deufi
Ziet er netjes uit. Kunnen toch nog wel meer koeien in?
+2
rommert14
@deufi Deze stal is alleen voor de close up koeien, kunnen wel meer in maar we willen de besmettingsdruk tijdens afkalven zo laag mogelijk houden.
+2
newholland6640
Prachtige stal zo!
+1
casejxu
Je heb t mooi voor elkaar zo!
+2
2850Johndeere6R
Netjes en overzichtelijk 👌🏽
+1
Vincent.
Prachtige stal! Wat is het voordeel van die dikke spanten met grote vrije overspanning? In NL zie je ze nooit maar in DK heb zowat iedereen ze
+1
rommert14
@Vincent. Makkelijker bouwen en meer overzicht
oanejorrit12
@rommert14 is dat dan ook veel duurder dan palen er tussen? Lijkt mij wel omdat de spanten dikker zijn, aan de andere kant je hebt geen palen nodig
rommert14
@oanejorrit12 Dat weet ik eigenlijk niet, denk het wel. Maar het is hier eigenlijk zo goed als standaard, met palen eronder wordt hier nooit over gesproken laat staan een prijs maken.
+2
casejxu
@rommert14 bouwen ze bij jullie veel onderkelder? Dat maakt nog al verschil omdat je bij vrije overspanning een trekconstructie onder bij de voeten moet hebben tegen het uit elkaar gaan. Dat is bij dichte vloeren als bij jullie veel makkelijker en goed koper te realiseren als hier met alles onderkelderd
+2
rommert14
@casejxu nee mestopslag onder de stal is hier strikt verboden, en de oude stallen die het nog hebben mag alleen worden gepompt en niet worden gemixt, dat verhaal over die trekkende constructie klinkt inderdaad wel logisch alhoewel onze 2 stallen met 'kelders' ook een vrije overspanning hebben maar die zijn niet dieper als anderhalve meter die kelders.
+1
case 745 xl
@casejxu je wil niet weten hoeveel loodsen en rijbakken ik al wel niet heb gebouwd op gewoon losse Poeren of een ringbalk. Zonder ook maar iets van een trek constructie. @rommert14 super mooie stal zo.
rommert14
@case 745 xl ja hier staan ze ook allemaal gewoon op poeren
+1
casejxu
@case 745 xl paar jaar terug hier 2 loodsen van 50x25 gebouwd.... om de 5m zit er een m24 trekstang van spantpoot naar spantpoot
T60401
@casejxu heeft dat toch niet meer met de ondergrond te maken? Op zand is de kans nauwlijks aanwezig dat poeren naar buiten gaan. Zit je in de veenprut dan kan het makkelijker opzij drijven. zon schuur staat waarschijnlijk ook op hei palen. Zakken doen ze niet maar zijdelings kunnen ze alle kanten op.
casejxu
@T60401 oja zeker is dat afhankelijk!
rommert14
@T60401 moest bij deze stal eerst ook omdat er volgens de landmeter een dikke laag bruinkool in de grond zat maar bleek uiteindelijk mee te vallen bij het afgraven, deze stal staat aan 1 kant 5 meter in een heuvel en aan de andere kant 5 meter zand eronder.
+1
T60401
@rommert14 Mooie zand verplaatsing. zolang je het zand uit de heuvel maar kunt gebruiken voor de ophoging valt het nog mee.
Zijn er in Denemarken nog regels omtrent de huisvesting van droge koeien. en dan om de laatste weken. hoorde wel eens dat ze de laatste weken afzonderlijk in een hok moesten staan. dacht dat ik dat bij boer zoekt vrouw heb gehoord.
+1
rommert14
@T60401 klopt ja dat is ook de reden dat we deze stal gebouwd hebben, de oude afkalfstal voldoet straks niet meer aan de regelgeving en we hadden geen zin in een houtje touwtje oplossing zoals wij dat noemen.
ljdekker
Mooie stal zeg! Heb je alles weer mooi up to date wat betreft de regelgeving.
Wat is eigenlijk de reden dat een kelder bouwen verboden is?
rommert14
@ljdekker vanwege gassen
Fast Eddy
@rommert14

Dat zijn nuttige regels. Qua veiligheid en dierwelzijn zijn ze strenger dan in Nederland?
+1
rommert14
@Fast Eddy kwa dierenwelzijn wel, veiligheid zal wel wat gelijk zijn kan ik mij voorstellen
+1
Fast Eddy
@rommert14

Mestkelders die je niet mag mixen. En met H2S melders lopen is niet verplicht in Nederland.
+1
rommert14
@Fast Eddy Dat is waar, dan zou je kunnen stellen dat het hier iets strenger is.
Fast Eddy
@rommert14

Sommige dingen ben ik wel voorstander van voor het invoeren in Nederland. Helaas hebben we al zoveel regels in Nederland.
ljdekker
@Fast Eddy welke regels zou je wel voorstander van zijn?

Het mooie van een kelder is dat je het weinig ruimte in neemt.
Fast Eddy
@ljdekker

Dingen met betrekking op de mestkelders.
Met mixen en werkzaamheden aan de silo’s of kelders verplicht een H2S meter dragen.
Wat kelders betreft. Ik denk dat je goedkoper een grote silo of bassin kan maken dan de hele stal te onderkelderen.
hermanjohndeere
@Fast Eddy dat over het onderkelderen of silo bouwen is misschien waar. Alleen bij de meeste bedrijven in nederland is de ruimte beperkt op het erg/bouwblok dus is onder kelderen de beste optie
Fast Eddy
@hermanjohndeere

Dan moet de wetgeving worden aangepast.
Geen kelders dan meer bassin dus groter bouwblok.
hermanjohndeere
@Fast Eddy ja klopt. Maar dat is makkelijker gezegd als gedaan.
@EA_MF klopt bij ons in de regio moet die 1 meter op het bouwblok staan. Maar die ruimte gaat ook weer af van de kostbare landbouwgrond natuurlijk.
+1
EA_MF
@hermanjohndeere mestopslag mag op een heel aantal plekken ook aangrenzend aan het bouwblok, maar het is een kunst om bassin/silo oid zodanig te plaatsen dat die niet in de weg ligt op lange termijn. Met een put heb je daar minder last van 😆
rommert14
Quote Reactie van @ljdekker:
Het mooie van een kelder is dat je het weinig ruimte in neemt.

Dat is een voordeel als je te maken hebt met een bouwblok, dat kennen wij hier niet.
newholland6640
@rommert14

Wat is nog het voordeel van dk met zoveel regels?
Ruimte?
Grondprijs?
+1
rommert14
@newholland6640 nouja we zitten met 1200 koeien op een kilometer van een natura 2000 gebied, dat zegt wel genoeg denk ik. Er zijn gewoon veel minder mensen, en dus meer ruimte, maar ze zijn hier net zo gek met natuur en milieu als in Nederland, misschien wel gekker.
+1
dx11
Quote Reactie van @rommert14:
nouja we zitten met 1200 koeien op een kilometer van een natura 2000 gebied

Wat zegt dat precies? Hoe ver zit de grootste boer van Nederland van een natura2000?
rommert14
@dx11 Dat weet ik niet, maar het is niets anders als beschermde natuur om ons heen waar we met meerdere boeren dichtbij zitten.
+1
ljdekker
@rommert14 oh dat wist ik niet. Heb hier ook nog bouwplannen maar dat wordt gewoon onderkelderd. Anders is het bouwblok te snel vol

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Weidemann 1370 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!