Foto van een Fendt 716 gras inzaaien na de mais. Foto is geplaatst door bieske98 op 29-10-2023 om 19:00:49, met 5 reacties.

Fendt 716

+1
bieske98
Foto van een Fendt 716 gras inzaaien na de mais

Reacties

HMFENDT
Alleen met de rotorkopeg? Of ook nog losgetrokken oid? De stoppel blijft zo minder van over dan bij ons met de rotorkopeg
+1
bieske98
@HMFENDT ben er inderdaad even met de smaragd vooruit geweest en na het zaaien met de vlakke rol, hopelijk hark ik volgend jaar dan geen stoppels mee.
+2
BEboer
@bieske98 wij doen ook minimale bewerking na mais (als er geen sporen zijn) dan is de draagkracht in het voorjaar stukken beter. Hierdoor kunnen we vaak al vroeg injecteren, dan ga ik in maart of uiterlijk begin april eens met de weidesleep erover. De stokjes vliegen dan in het ronde en molshopen of evt mest korsten zijn ook gebroken. Die lemken is wel een mooie machine, buurman legt er ook zen land zaaiklaar mee en ligt er eigenlijk mooi bij.
bieske98
@BEboer ik leg er sommige percelen ook zaaiklaar mee maar dan met de smalle beitel. Klopt als het zonder ploegen kan scheelt een hoop in draagkracht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 716 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!