Foto van een Energic 518 die ik afgelopen zaterdag ben gaan ophalen in de buurt van Angoulême. Altijd leuk als ze in de auto kunnen staan :) Heeft een benzine 4 cilinder motor 1290cm3 die hier een 18

Energic Onbekend

+12
erik9831
Foto van een Energic 518 die ik afgelopen zaterdag ben gaan ophalen in de buurt van Angoulême. Altijd leuk als ze in de auto kunnen staan 😄

Heeft een benzine 4 cilinder motor 1290cm3 die hier een 18 tot 25pk zou moeten leveren. De motor zat ook gemonteerd bij een Peugeot 203 wagen. Helaas start de motor momenteel niet, doordat er door een eerdere eigenaar, vermoedelijk, een te lange ontstekingskaars is gemonteerd geweest. Dus deze gaat nog een tijdje naar de opslag. Daarna zal herstelling wel volgen, anders beginnen er wat teveel projectjes naast elkaar te lopen.

Model is ook beschikbaar met een andere motorkap, zonder de schuine aflopende grill. Dit model zocht ik al een tijdje en dit was toch nog 1 van de mooiere originele die te vinden was.

Reacties

+4
Towaberg
Prachtige aanwinst alweer! We zullen nog ne keer moeten komen kijken 😉
+4
stijn-de-bock
@Towaberg en daarna frietjes eee
+5
Towaberg
@stijn-de-bock awel das e goe gedacht, ik kan mijn niet meer herinneren wanneer ik nog eens frietjes ben gaan eten 🤔
+3
Gavrie Willemsen
@stijn-de-bock ik hou niet van frietjes 🍟
+4
stijn-de-bock
@Gavrie Willemsen alles oké Gavrie 😳
+1
erik9831
@Gavrie Willemsen meloenen... Veel lekkerder 😉
+3
Gavrie Willemsen
@erik9831 ik hou van meloenen. Ik bijt er graag in, of ze nu klein of groot zijn maakt niet uit….
+4
Svendt28
@Towaberg Hou me op de hoogte, dan kom ik zeker langs.
+4
deutzisthebest
Mooie aanwinst! Zoals hij er nu bij staat heeft ie een bepaalde schoonheid.

Heb je nog ruimte in de schuur voor zoveel moois?
+7
erik9831
@deutzisthebest ja en neen. Voor het moment niet echt meer. We hebben het huis gekocht gehad van de grootouders en daar een renovatie in gepland en deze was door de gemeente goedgekeurd. Na prijzen te zien, besloten om beter nieuw te bouwen. Dus nieuwe aanvraag en nieuwe plannen. Deze zijn begin oktober afgekeurd geweest. Ook al bouwen we identiek hetzelfde en overtreden we geen enkel wet. Toch wil men plots bepaalde extra dingen zien verwezenlijkt worden. Hier zijn we afgelopen week dan tegen in beroep gegaan, wat weer een 3 maanden vertraging betekent. Als zij het goedkeuren bij de provincie, leuk. Keuren ze het af, dan denk ik dat we beter alles verkopen en iets anders zoeken. Genoeg te vinden in de prijsklasse waar we nu al zouden in vallen.
+6
kramer
Iedereen zou wel vervoer voor zijn trekker willen hebben, maar zo makkelijk als bij jouw 👌
+6
wilbertkw
Dat is mooi transporteren op deze manier. Kan de trekker ook zo mee als die weer klaar is en jij eventueel naar een evenement gaat? En in België al dezelfde rompslomp met regels als Nederland als ik her zo lees😬
+3
erik9831
@wilbertkw dat kan hij absoluut, zolang er geen werktuig achter hangt, dan wordt hij net wat te lang. 😅

Het vreemde is, in het naar daar rijden heb ik meer verbruik gehad dan in het naar huis komen. Ook al weegt de trekker rond de 1000kg.
+2
deutzisthebest
@erik9831

Je had zoveel zin om hem op te halen dat je rechtervoet wat zwaarder was? 😉
+1
erik9831
@deutzisthebest helemaal niet. Want is beginnen te regenen vanaf Parijs, en regelmatig stortbuien gehad. Was wel wind tegen 😄
+2
Gavrie Willemsen
@erik9831 was misschien de hele rit bergop 🤪🤪
+3
draaipiet
Mooie aanwinst Erik
Ik heb het merk Energic denkik nooit gezien in Nederland, werden ze daar niet verkocht?
+4
erik9831
@draaipiet paar weekjes terug stond er nog eentje te koop op marktplaats. De vriendelijke @hooidonk liet me dit weten.

Hij had papieren, maar dit is normaal tegenwoordig in Nederland, vermits dit nu een verplichting is. Maar ik denk, en ben vrijwel zeker, zijn ze nooit verkocht geweest in Nederland. Ik heb er al een stuk of 3-4 wel reeds in België gekocht, maar enkel in het Frans sprekende gedeelte. Het dichtstbijzijnde was Brusselse rand en die man had ze gekregen van een klant van hem.
+2
draaipiet
Quote Reactie van @erik9831:
zijn ze nooit verkocht geweest in Nederland.

Mijn ogen zijn dus wel goed Eric 🙃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Energic ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!