Foto van een Energic 511, die we een upgrade hebben gegeven. Afgelopen zomer had men Franse vriend een 511 gekocht gehad, maar hij wou op die van hem enkel een poulie achteraan, waardoor hij de achter

Energic 511

+13
erik9831
Foto van een Energic 511, die we een upgrade hebben gegeven. Afgelopen zomer had men Franse vriend een 511 gekocht gehad, maar hij wou op die van hem enkel een poulie achteraan, waardoor hij de achterste hef had gedemonteerd. Deze lag bij hem in de weg, dus maar meegenomen. Afgelopen weekend hiermee mijzelf wat bezig gehouden om deze op mijn 511 te monteren. Nu nog een ploeg vinden om er achter te hangen, en wie weet om eens een ploegwedstrijd mee te doen. Franse vriend zei al een paar keer, neem foto's met de standen plaatjes, bij deze dus ook voor hem een foto gemaakt met de informatieplaat. Komende week nog de voorste bandjes vernieuwen, deze zijn ook onderweg. Meerdere foto's in de reacties
+7
tombo
@erik9831 Goed bezig, mooi werk!

Reacties

+11
erik9831
Enkele foto's van de opbouw

(klik om te vergroten)

Helemaal gemonteerd

(klik om te vergroten)

Vast geschroefd

(klik om te vergroten)

De draadeinden geplaatst

(klik om te vergroten)

Kabel van de winch vervangen, waardoor deze volledig gedemonteerd moet worden.

(klik om te vergroten)

De hef reeds gedemonteerd, nu nog de handbediening.

(klik om te vergroten)

Dichting gemaakt, voor ik de hef monteer. Niet dat die echt nodig is, maar beter afdichten dan dat het achteraf toch wat moest lekken tussen de hef en achterzijde.
+8
MF 2725
Flinke klus nog.
+3
steyrlanzboy
Mooi
+7
a3vandiejen
Prachtig, mooi om te zien. Ook deze hef is weer bijzonder.
+4
toonvanbergen361
Knap gedaan Erik! Goed bezig!
+5
Svendt28
@erik9831 Ik zie het al voor me..., volgend jaar in Juli in Panningen met een stand...
Moet je zeker ook die bordjes meenemen.
Zou wel knap zijn...
+5
erik9831
@Svendt28 denk dat dit helaas niet zal gebeuren, Panningen, als ik kijk naar de datum. Ik had al gepland om naar volgend evenement te gaan, als het zou passen.

(klik om te vergroten)

+2
Towaberg
@erik9831 mooie tombola prijs te winnen 🤩
+2
erik9831
@Towaberg ik hoop hem niet te winnen, past niet in de bestelwagen 😅
+3
kramer
Mooi werk 👍 dat zal dan toch wel een Energic ploeg moeten worden?
+3
erik9831
@kramer uiteraard, enkel die passen aan dit systeem.
+3
Kidd
Wel een hele spartaanse hef, betekent dit nu dat je de aftakas niet meer kunt gebruiken of zie ik dat verkeerd?
+4
erik9831
@Kidd in deze opstelling inderdaad niet. Wat wel mogelijk is, om eventueel een aftakas opnieuw te hebben, is hoe hij af fabriek geleverd is geweest, met dynabloc systeem. Dit is blijkbaar ooit verwijderd geweest, waarom weten we niet. Stond ook een starter/dynamo op, origineel en dit is ook verwijderd.

Soms wat bizar met de Fransen, ze hebben al de papieren, onderhouden het ding perfect, maar als het stuk gaat, halen ze het er gewoon af.

(klik om te vergroten)

+2
Kidd
@erik9831 De fransen zijn ook gek op Spartaanse trekkers haha, en ze kijken inderdaad niet zo nauw
+3
roscho
Ik had ooit een Gutbrod 1050 minitrekkertje gehad, daar werkte de hef op dezelfde manier: met een kabel over rollen en een hendel aan een sterke veer die het gewicht compenseerde. Daar heb ik een paar keer een flinke tik door de vingers gehad omdat de kabel knapte en het ploegje zomaar omlaag viel. Ik heb ervan geleerd, dat je de hendel nooit naar achteren moet trekken met je duim aan de achterkant. De terugknallende hendel kan je een gebroken duim opleveren. Verder bleef de kabel steeds rekken, zodat we de boel regelmatig bij moesten stellen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Energic 511 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!