Foto van een Lanz Bulldog 15-30 Boven en daaronder een Lanz Locomobile. Foto is geplaatst door andre-scouarnec op 16-11-2023 om 09:14:31, met 8 reacties.

Lanz Bulldog Onbekend

andre-scouarnec
Foto van een Lanz Bulldog 15-30 Boven en daaronder een Lanz Locomobile

Reacties

+2
bas101
Dit is een lanz gloeikop motor afkomstig van een tractor , die boven op een locomobiel is gebouwd zeer waarschijnlijk niet origineel maw zelfbouw waarom ze dit zo gedaan hebben is mij een raadsel.
+2
Towaberg
@bas101 wel een bijzonder exemplaar!
+1
Mario-fransen
@Kramer U800 als jij mij vraagt wat het is…. Ieder geval bijzonder creatief gemaakt.het bovenste gedeelte is Bulldog Lanz het lijkt op een kleine achterbrug. Dan zou het een een bulldog Lanz 15/30 (HR5) zijn, geproduceerd van 1929 tot 1934. Het onderste de stoomtrekker zou misschien ook nog wel een Lanz kunnen zijn, maar daar weet jij weer meer over dan ik kan vertellen.
+1
Kramer U800
@Mario-fransen Ik verwacht dat de stoomtractor die er onder zit ook een Lanz is. Dan zou dit een Duitse ombouw kunnen zijn. In Engeland werd dit ook gedaan na de oorlog, dan werd er een diesel motor op de ketel geschroefd i.p.v. het cilinderblok.
Mario-fransen
@Kramer U800 nou is zo’n HR5 normaal een lichte trekker pak weg max 3 ton, ik denk dat ie nu flink is aan gekomen. En hij zal lekker geploft hebben om weg te komen.
Kramer U800
@Mario-fransen Dat verwacht ik ook, het zal niet snel gegaan hebben 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Lanz Bulldog ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!