Foto van een New Holland CX 8050 op rups van Loonbedrijf Gerrits uit Zwinderen aan het mais dorsen op 22 Nov 2023 te Nw-Weerdinge. Dit perceel is schuin tegenover mijn huis. Ik zag ze bezig vanachter

mais dorsen onder natte omstandigheden

+3
oldtimergek
Foto van een New Holland CX 8050 op rups van Loonbedrijf Gerrits uit Zwinderen aan het mais dorsen op 22 Nov 2023 te Nw-Weerdinge. Dit perceel is schuin tegenover mijn huis. Ik zag ze bezig vanachter mijn laptoppie, dus maar even heen te kijken. Was een natte bedoening maar hij reed er toch nog mooi over met de brede rupsen.

Reacties

+3
oldtimergek
+2
oldtimergek
En wie had de laarzen vol water staan, jawel de fotograaf.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Fast Eddy
Dit lijken wel rijst rupsen. Als je hier mee niet door de prut komt kan je wel naar huis gaan.
DANOONTJE POWERR
Waarvoor wordt dit gebruikt?
Is het niet al popcorn als je zo laat oogst?
+1
BEboer
@DANOONTJE POWERR Voor voederfirma's moet het graan "droog droog zijn" moet dus altijd bijgedroogd worden, maw hoe droger de korrel hoe meer je krijgt (omdat er geen droogkosten meer zijn)
+1
DANOONTJE POWERR
@BEboer dit is mais 🤷‍♂️
BEboer
@DANOONTJE POWERR maisgraan word toch ook id veevoeding gebruikt 😅 alle veevoeders in bulk zijn 88% ds mais is 65a75 dus moet bijgedroogd worden .
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @BEboer:
maisgraan word toch ook id veevoeding gebruikt

Dat wist ik dus niet, vandaar mijn vraag.
Weer wat geleerd. 👍🏻
+1
BEboer
@DANOONTJE POWERR was niet verwijtend bedoeld hoor 😉hier id buurt word veel gedorsen voor voederfabriek. Maar er is alsmaar meer concurrentie want er zit in Gent een grote bio ethanol fabriek. Deze maken met de mais bio diesel en de overschot is "dry distillers grain" is vorm van een draf en al dan niet in korrel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland CX 8050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!