Vandaag een daggie meegeholpen met planten bij de bollenboer waar ik zomers altijd werk. Normaal gesproken ploegt mijn baas alleen de percelen op de zwaardere klei. Nu worden ook de percelen op de lic

Deutz-Fahr Agrotron 120

+7
stippie
Vandaag een daggie meegeholpen met planten bij de bollenboer waar ik zomers altijd werk. Normaal gesproken ploegt mijn baas alleen de percelen op de zwaardere klei. Nu worden ook de percelen op de lichtere kleigronden en zavel geploegd, om drogere grond naar boven proberen te krijgen. Ook andere bollenboeren die (net als mijn baas) normaal alleen spitten-frezen, ploegen nu het grond voor het planten uit.

Reacties

+1
valmet6400power
Met frontfrees en nog een hakenfrees achterop? Dan ligt er ook geen kluitje meer rondom het net zeker? 😬
stippie
@valmet6400power midden op de foto is inderdaad de spit-frees combinatie te zien. De frees voorop wordt nu niet gebruikt. De spitmachine (en de frees achter de spitmachine) maken inderdaad een mooi fijn plantbed!
+3
2850Johndeere6R
Gister een man gesproken die een oud tulpenboer bleek te wezen die verklaard de ploegers nu voor gek. Hij beweerde dat je nu het water juist onder ploegt waardoor je zure bollen krijgt. Is dit ook zo? Je hoort vandaag de dag zoveel verschillende visies
+2
bart99
@2850Johndeere6R Planten gaat lang aan, maar als er echt water bovenop staat heb je er met de ploeg ook niet zoveel te zoeken en is het een kwestie van wachten volgens mij
+2
stippie
@bart99 mijn baas heeft gewacht totdat er geen water meer uit de potten van de drains meer kwam. Blijft lastig om met deze omstandigheden te beslissen wanneer je gaat planten, je zou nog een aantal weken kunnen wachten en hopen dat de grond opdroogt, maar voor hetzelfde geld komt er in die weken ook weer regen.
Maar zoals je al zeg, als er echt water nog op het land staat kan je er beter vanaf blijven. Op dit perceel stond op een hoek ook nog water, daar zijn we maar omheen gewerkt.
+2
stippie
@2850Johndeere6R je blijft uiteindelijk natuurlijk afhankelijk van de natuur. Ik denk dat we komende zomer pas kunnen zeggen welke visie het beste is.
stippie
@valmet6400power midden op de foto is inderdaad de spit-frees combinatie te zien. De frees voorop wordt nu niet gebruikt. De spitmachine (en de frees achter de spitmachine) maken inderdaad een mooi fijn plantbed!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!