Foto van een Schuitemaker Rapide 2085toch maar ff proberen.kleine throwback naar van de zomer. deze foto is van 15 augustus. toen waren we bezig met het inkuilen van een kleine 35 ha op zon 10km afsta

zomerfoto

+3
DriveJohnDeere
Foto van een Schuitemaker Rapide 2085

toch maar ff proberen.

kleine throwback naar van de zomer. deze foto is van 15 augustus. toen waren we bezig met het inkuilen van een kleine 35 ha op zon 10km afstand. het gras was aan de vochtige kant (ik schat zo rond de 35% ds) waardoor dikke koppen laden er niet inzat. wel ging het laden lekker vlot met zon 15kmph met 35 liter diesel per uur. dat viel niet tegen. alle slootkanten en greppels zijn eruit gehaald met een bandje op de maaier. dat in combinatie met een hark van 9 meter hield in dat we 13 meter op 1 wiers hebben liggen.

drukwissel.
omdat het gras redelijk zwaar was kregen de banden er flink van langs op 0,8. ik kon rustig een beker water op de wang van de band neerzetten. daarom de druk verhoogd naar 1 bar in het land. op de weg blijven we wel op 2,5 bar rijden. de compressor doet er ongeveer 1 minuut over om 6 banden op te pompen.

Reacties

Hobby boertje
Vind hem anders nog flink vol zitten. Hebben deze wagen eigenlijk nooit een zeiltje bovenop? Vind een zeiltje voorop idiaal, moet er alleen wel een beetje voorzichtig mee zijn.
RaHeados
@Hobby boertje wat is het idee van een zijl alleen voor op, wat meer persen? Als je door schuift valt het er dan als nog naast, of is de bedoeling dat het dan al weer zakt? Zelf hebben we het nooit gehad op onze opraapwagens, alleen het voorste kop schot hoger.
+2
Hobby boertje
@RaHeados je kunt er niet echt tegen persen hij zit aan elastieken maar voorop laad je het hoogst. Als je hem naar achter doet zakt het wel weer wat naar beneden. Zeiltje zorgt ervoor dat er niks af valt zoals bijvoorbeeld die bult voorop in deze foto. De nieuwere schuitmaker wagens hebben een plaat van ijzer bovenop daar kun je wel tegen persen volgensmij.
+1
RaHeados
@Hobby boertje wij hadden voorop een stukje extra, daar kon je wat tegen persen. Vond het wel waardeloos, schuif je naar achter had je hoger geladen als de Schotten aan de zeikant dan valt er zo weer wat af. Bij de nieuwe kar is het voor en achter even hoog, alleen de klep iets lager.

(klik om te vergroten)

Foto van de kar
Hobby boertje
@RaHeados Ah zo, bij droog gras is het wel mooi als je ergens tegen kunt persen. Maar idd wel handig als de wanden dan het hele eind hoog genoeg zijn. Zolang je geen enorme koppen laad zakt het achter het zeiltje wel weer ver genoeg om er dan niet af te vallen.
+1
DriveJohnDeere
@Hobby boertje
Nee geen zeiltje die blijven aan een viaduct hangen 🙈.

Wagen is ook al 4.30 hoog. En onderweg naar een stuk natuurland hebben we 3 viaducten van 4.80 hoog. Als je dan in het gortdroge spul een flinke wagen laadt knapt of het zeiltje of hij raakt een viaduct en is kapot.

Tot nu toe nog geen boete/ waarschuwing gehad dus voorlopig blijven we zo doorgaan.
Hobby boertje
@DriveJohnDeere ow zo, blijft je gras niet aan het viaduct hangen?😅 en gaat je dwarsbalk en klep boven niet krom met lossen als je zulke dikke koppen laad?
DriveJohnDeere
@Hobby boertje

Dat gras schuift meestal wel naar achteren.

Met zulke vrachten is het ontzettend droog gras. Dan duwt hij het zo over de klep heen.
DriveJohnDeere
@Hobby boertje

Er zit een verschil tussen vol vol en vol 🙈. Naar dit gras is dit een mooie vracht. Lekker rustig doorlaten en niets verliezen.

Als het gras wat droger is durf ik het wel boven de gele Schotten te persen zolang je maar (bijna) niets verliest.

In het natuurland pers ik de wagen echt bomvol. Dan zit hij over de hele lengte van de bak over de gele Schotten en dan hangt ie achteraan ook over de achterklep. Vooraan in de bak gebeurt het dan weleens dat je een viaduct van 4.80 raakt 🙈
+1
Siete
Pomp je die 6 banden van 1 bar naar 2.5 in 1 minuut? Dat gaat lekker vlot. Wat voor compressor heb je daar op zitten?
+1
DriveJohnDeere
@Siete ik zal zo even kijken.
+2
DriveJohnDeere

(klik om te vergroten)

Zoiets

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Rapide 2085 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!