Soms is ploegen in de zeeuwse klei niet eenvoudigNormaal doet de Cat D6 het met een 4 schaar ....maar het plakte zo dat de wielen niet wilde draaienDan maar met zn 2 .en 3 schaar Cappon

John Deere 4020

+7
kreekekees
Soms is ploegen in de zeeuwse klei niet eenvoudig
Normaal doet de Cat D6 het met een 4 schaar ....maar het plakte zo dat de wielen niet wilde draaien
Dan maar met zn 2 .en 3 schaar Cappon

Reacties

+6
Wimariete
Prachtige foto. Mooi met het hoe en waarom erbij. Top.
+3
langeslagdiesel
Ben toch wel eens nieuwsgierig hoelang zo’n loopwerk nou meeging met ploegen in de klei. Kon je de pennen natuurlijk toen nog keren ook.
+4
David Bakker
@langeslagdiesel Het slijt in iedergeval minder snel dan dat je in het zeezand rijdt zoals de meeste bulldozers doen .
+2
jammermaarhelaas
@David Bakker

Misschien te vergelijken met slijtage van scharen en risters, die gaat op zware klei ook langer mee dan op zand, en worden op zware klei spiegels, op zand glimt het een beetje.
+3
langeslagdiesel
@David Bakker werk zelf hoofdzakelijk op en met zand gronden. Dus wat dat doet weet ik wel. Gaat me nu ff om de zeeuwse klei waar de D6 op de foto bezig is. Er zijn wel meer plekjes in Nederland waar ploegen eigenlijk alleen met een rups kan.
+3
a3vandiejen
Prachtige foto's.
+1
Pluutje
Mooie actiefoto!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!