Gebr. Hartenhof BV  (Assen) ×, Van der Flier BV (Winschoten) × op de foto met een Takeuchi TB 290-2 en Mercedes Arocs met grondzuiger opbouw. Even assisteren met grondzuigen. Door de vele regen en i

Takeuchi TB 290-2

+7
Fast Eddy
Gebr. Hartenhof BV (Assen) ×, Van der Flier BV (Winschoten) × op de foto met een Takeuchi TB 290-2 en Mercedes Arocs met grondzuiger opbouw. Even assisteren met grondzuigen. Door de vele regen en instortingsgevaar kon de grondzuiger niet dicht bij de sleuf staan. Daarom de slang verlengd en een zuigbuis aan de kraan. Apart werk en wat een zuigkracht heeft die machine.

Reacties

+1
MaartenMandemaker
Wat is het doel van zo'n machine? Een volgelopen sleuf weer leeg zuigen? Ik heb zoiets nog nooit gezien.
+7
tommy6610
@MaartenMandemaker hier in de buurt worden ze vooral gebruikt bij graafwerkzaamheden met veel kabels/leidingen in de grond, dan zuigen ze gewoon de grond erom weg. Of zelfs hele kruipruimtes het zand eruit zuigen om bijvoorbeeld opnieuw te isoleren.
+3
Fast Eddy
@tommy6610

Goed uitgelegd.
MaartenMandemaker
@tommy6610 Oh oke, moet het zand dan eerst los gespit worden, of heeft hij zoveel zuigkracht dat hij ook vaste grond op kan zuigen?
+2
Fast Eddy
@MaartenMandemaker

Je steekt met de zuigbuis de grond af. Vergelijk het maar met een grote stofzuiger. Hij moet wel lucht meezuigen om het goed weg te kunnen zuigen.
+2
radium45
@Fast Eddy Kun je ook mooi blad mee zuigen 😁
+2
Fast Eddy
@radium45

Plus de grond waar het blad op ligt. 😉
Andre150
@MaartenMandemaker trekt de 0/40mengranulaat zo uit de baan.
+2
MaartenMandemaker
@Andre150 Oh dan zit er wel zuigkracht in!
+2
Hurli356
@MaartenMandemaker Kan ook gebruikt worden op platte daken om grind af te zuigen. Is tegenwoordig wel flinke business aan het worden geloof ik.
newholland6640
@Hurli356 Kooiker is er groot mee geworden
Hurli356
@newholland6640 ja das wel 'n bekende ja. Oud klasgenoot van mij geweest in de brugklas.
Fast Eddy
@newholland6640

Van der Flier was een van de eersten die ermee begonnen is. Hun dachten het alleenrecht in Nederland te hebben met bijbehorend uurtarief. Toen heeft Kooiker ook een grondzuiger gekocht. Maar wel een met meer capaciteit dan de concurrentie. Dat heeft ze mooi wat klanten opgeleverd.
+1
Andre150
Werkt super, hebben we er ook wel eens bij op het werk
+1
GerbertXL
Prachtig als het moet maar ik vind het een drama om bij te werken, wat een kabaal maken die dingen.
Fast Eddy
@GerbertXL

De zuiger op zich maakt niet zoveel lawaai. Bij de zuigbuis is het meeste lawaai. Graven gaat inderdaad sneller. Maar soms moet je wat.
+3
Albert Peters
@GerbertXL om er bij te werken is geen feest vooral in kruipruimtes een hele dag liggend grond bij steken
Regen pak anders ben je zo nat
Als de slang je broek vast heeft kom je niet los wachten tot de
machinist het door heeft dan kan hij stoppen ik heb gehad dat mn broek vast zat wel lucht erlangs na 2min broek af geslten tot knie Dit werk is zo zwaar dat mn vrouw en kinderen zeiden als jij niet zegt dat je ermee stopt dan bellen wij naar kantoor
Toen was ik ong 68 jaar Zijn maar weinig mensen die dit willen doen
+1
GerbertXL
@Albert Peters is dat lang geleden? Degene die ik heb gezien hadden afstandsbediening dus dan is dat een probleem minder.
Beetje hetzelfde als met stratenmakers, zijn alleen maar jonge jongens.
+1
Albert Peters
@GerbertXL een jaar of 8 tot10terug wel afst bediening maar de man bij de zuigmond een schep zelfs chaufeurs krijgen is lastig je moet met de truck mogen rijden en de rest van de tijd buite n met de afst bed
+3
JD BORN 2 FARM
Is ook ideaal voor onder bomen. Daar mag je officieel niet onder graven met oog op wortels. Je moet met graven 2 meter buiten de kruin van de boom blijven. Als je daar binnen komt moet je officieel toezicht er bij hebben. Dat is mij pas verteld door één van de boom vrienden zelf
+3
Weidezicht

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Albert Peters
@Weidezicht het bedr van de laatste foto is 50 jaar mijn bijna enige klant geweest
Weidezicht
@Albert Peters ergens komt uw naam mij ook bekend voor. Ik heb aantal jaren de planning gedaan bij andere blauwe uit pijnacker.
+1
Albert Peters
@Weidezicht ik heb me suf gedacht maar nu heb het idee dat jij Lex ben juist?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Takeuchi TB 290-2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!