Smeitink Hummelo (Hummelo) × op de foto met een Massey Ferguson 6613.. Foto is geplaatst door smeitink op 28-11-2023 om 19:21:50, met 25 reacties.

Massey Ferguson 6613

+2
smeitink
Smeitink Hummelo (Hummelo) × op de foto met een Massey Ferguson 6613.

Reacties

+1
JoramH
Ik zie veel john deere’s hier maar nooit een pers van ze. Het is vooral kuhn goweill claas en mchale. Is dat bij jullie ook zo?
+1
casejxu
@JoramH hier in de buurt n enkele maar geen een die de 5000 balen haalt bij n loonwerker. Onze loonwerker heeft er juist 1 gekocht met 2500baal op de teller maar heb liever de krone pers van ze. Chauffeur kan de jd pers ook nog wel eens wurgen zei die van de zomer 🤣
+1
J asper
@JoramH John deerde is toch gewoon een groene kuhn? Net als de maaiers die zie je ook weinig in groen.
+1
Rokus
@J asper neeh dit is onderhuids geen Kuhn. Deutz is/was wel een Kuhn!
KlaasM
@Rokus is het helemaal een eigen pers dan?
casejxu
J asper
@Rokus 👍👍 Nooit geweten, je zijn vierkante komt wel uit Geldrop toch? Dat ze rond wel zelf maken dan.
Fast Eddy
@J asper

Er zitten zowel bij de grootpakpersen als bij de maaiers John Deere specifieke onderdelen op. Een beetje het melkrobot verhaal. Daar zitten ook onderdelen op die speciaal voor melkrobots gemaakt zijn. Dus als vervanging moet je diep in de buidel tasten.
+3
2850Johndeere6R
@JoramH Hier in de buurt is de Pöttinger pers in op komst in redelijk korte tijd zijn er 4 bij gekomen en ik weet dat er sowieso 5 in de buurt rijden. Goweil is hier veel als demo in gezet maar daar rijden er 2 van in de buurt.
Ruben-Wind
@2850Johndeere6R loonwerker heeft er hier 1. Lijkt mij goed doordachte machine zo. Ik bestel hem altijd omdat die veel beter snijd als de Krone of kuhn.
2850Johndeere6R
@Ruben-Wind Ik heb maar zeer zelden rondebalen en die komen van een Krone comprima pers. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe die Pöttinger snijd. Ik heb bijna altijd blokbalen die pers snijd op een theoretische snijlengte van 22mm met 52messen. Ik heb die Pöttinger pers wel bij de buren zien rijden en die balen hebben wel een mooie ronde vorm met een hoekige rand.
bluepower12
@2850Johndeere6R beter snijden is idd een voordeel. Heb wel het idee dat ze duurder zijn per kg ds dan ronde balen
2850Johndeere6R
@bluepower12 als ik ze bij ons uitreken dan zijn de blokbalen €0,42 goedkoper en er gaat meer in met die 22mm snijlengte.
JoramH
@2850Johndeere6R ik vind de vierkante maar bewerkelijk om te voeren. Daarnaast meerdere machines door het land en pers zelf is ook zwaar. Mijn loonwerker snijd de balen prima. Met klem voorop waar folie vastgehouden word kan ik meerdere balen zonder uitstappen voeren.
2850Johndeere6R
@JoramH dat is niet ingewikkeld hoor inclusief pakken, trekker weer wegzetten, plastic en touw opruimen heb ik heb met 15 minuten weer klaar
+1
bluepower12
@2850Johndeere6R oke dan heb je andere loonwerkprijzen dan hier denk ik. Rond zit hier op €16/17 en vierkant 160x120x90 op €24,- loonwerker hier heeft nog nooit op 22mm gesneden met vierkant. Is altijd wel wat mis gaat met snijden 😬

Vooral met droog spul zijn vierkante veel mooier te voeren
2850Johndeere6R
@bluepower12 welke maat Rondebaal heb je dan?
RaHeados
@bluepower12 hier is in de vierkante altijd maar de helft van de messen, of je moet wikkelen.. hooi en strooi breken de af en buitenste messen gaan er niet in anders valt de buitenkant er af bij sommige pakken 🙈
NH-Ford
Snijden en snijden is ook een verschil...
Hoeveel messen zitten erin, kunnen erin? Afstelling, slijtage, evt. mesdruk.
Klant van ons heeft diverse merken of op demo, of bij hem laten persen.
Na MC Hale, Pottinger, Kuhn en John Deere is de Goweil gebleven. Die kwam volgens hem het beste in buurt van zijn mening van goed snijden.
Rokus
@NH-Ford nadeel van die goweils is toch dat ze verschrikkelijk zwaar zijn?
hermanjohndeere
@Rokus dat geloof ik wel. Laatst op de agritechnica bij een goweil gekeken maar das allemaal wel machtig zwaar gebouwd. Denk dat je met zo’n pers rustig de straat in ronde balen kan drukken 😅
Andre150
@hermanjohndeere lopen heel wat goweil hier in de buurt. Persen super strak en snijden goed. Moet wel relatief veel vermogen voor.
200pk plus.
KlaasM
@hermanjohndeere wij hebben hem ook nog goed bekeken. Zit wel mooi in elkaar maar vond de wel een heleboel kettingen op zitten. Als je die allemaal moet vervangen wordt de rekening ook wel fors
En inderdaad erg zwaar op verhouding kleine banden
NH-Ford
@Rokus Klopt, hakken er goed in qua gewicht

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6613 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!