Foto van een John Deere 6155RWe hebben een nieuwe uitdaging gevonden! We hebben een zoogkoeien bedrijf gekocht 250 km boven de poolcirkel! De hele zomer rondgetoerd door Noorwegen, van het zuidelijkst

Groeten uit Noorwegen

+7
Grazy
Foto van een John Deere 6155R
We hebben een nieuwe uitdaging gevonden! We hebben een zoogkoeien bedrijf gekocht 250 km boven de poolcirkel! De hele zomer rondgetoerd door Noorwegen, van het zuidelijkste puntje naar het noordelijkste puntje en naar de Russische grens
Meerdere bedrijven bekeken met zoog en melkkoeien. Maar dit was toch het mooiste bedrijf op een schitterende locatie. De oude eigenaar had 100 ronde balen gekocht op een uur rijden van hier, heel apart om door dit mooie landschap te rijden met de trekker!

Reacties

+2
Dat is apart toeren met de Trekker.maar nu ga je in noorwegen boeren?
+1
@Grazy mooie uitdaging.
+1
casejxu
Mooi! Succes met de nieuwe uitdaging!
Grazy
@casejxu Bedankt!
+2
casejxu
@Grazy krijgen we dan ook af en toe weer fotoos op de Facebook pagina?😝
+2
Grazy
@casejxu Daar gaan we nog even over nadenken maar waarschijnlijk wel.
casejxu
@Grazy leuk. En anders hier ook prima😁
+4
Grazy
@casejxu Dan kan @Fendt926Driver het tenminste ook zien 😆 Ik heb nog wel wat advies nodig met al die Europese machines hier, waardeer de kennis hier 👍
+2
casejxu
@Grazy de degelijkheid van hier wend snel verwacht ik
+1
casejxu
Quote Reactie van @Grazy:
Facebook pagina

Leuk dat t door gaat zag ik!
+2
Johny power
@casejxu Hoe heet dat Facebook pagina?
+3
Terwisscha
@Johny power Bognes Angus Vanlangen
+4
Fendt926Driver
Poahh. Dat is een mooie uitdaging.
In noorwegen nog wel.
Hoorde toen ik er was dat boerderijen niet zo maar aan buitenlanders verkocht konden worden.
De hele familie moest het er mee eens zijn anders mocht het niet.
Hoe kom je daar zo verzeilt?
Machtig mooi land maar wel heel kort groei seizoen.
Het meest aanpassen zal de trekker wel zijn denk ik.
Sneeuw had je in wisconsin ook lang en veel
En koeien ook....

Prachtig zoiets.
Hou ons op de hoogte met mooie foto s en verhalen.
+1
Grazy
@Fendt926Driver Bedankt! Ja de hele familie moet er mee eens zijn en je moet zorgen dat je dat op papier heb anders kunnen ze er na de verkoop nog aanspraak op maken. Ook moet de verkoop goedgekeurd worden door de gemeente, een bedrijf als dit mag niet aan iemand worden verkocht die geen ervaring in de landbouw heeft. Dat was met ons geen probleem maar het moet allemaal wel officieel en duurt dus lang maar is allemaal geregeld nu.👍
+5
Grazy
@Fendt926Driver We vonden de winter in Wisconsin prachtig en wilde ergens heen waar het weer winter wordt. In Noorwegen kan je nog met een klein bedrijf een goed inkomen halen, we hebben genoeg gewerkt in ons leven en willen nu meer vrije tijd en andere dingen doen zoals jagen, vissen en wandelen en dat kan hier allemaal heel goed!
+1
deufi
Goed om te horen. Succes in Noorwegen! We zien graag de foto weer verschijnen!
Grazy
@deufi Bedankt!
+1
Massey 2705
Mooi dat jullie weer een nieuw stekkie gevonden hebben. Ook nog in Northern Canada gekeken ? Dat is toch bijna het zelfde wat winters en omgeving betreft ?
+2
Grazy
@Massey 2705 Bedankt! Maar nee, northern Canada is veel kouder en/of veel duurder en saai 😁 net als Zweden.
+5
Deutz 8006spezial
Prachtige uitdaging, houd ons op de hoogte, veel hoor je niet over boeren in noorwegen dus ben erg benieuwd naar het reilen en zeilen daar. Veel succes en werk/woon plexier gewenst
+3
Grazy
@Deutz 8006spezial Bedankt! zal ik zeker doen, we hadden in de vakantie beperkt internet dus maar niets geplaatst, nu eindelijk goed internet, in de USA was het ook niet echt snel.
Fast Eddy
Veel plezier met jullie nieuwe boerderij.
Nog machines meegenomen uit de VS naar Noorwegen?
+1
Grazy
@Fast Eddy Nee, machines zijn in de US veel duurder dan hier dus lekker daar laten.
+1
newholland6640
Heel erg gaaf!
Hoelang is het groeiseizoen daar?
Hoe koud wordt het?
+5
Grazy
@newholland6640 Groeiseizoen is van half mei tot eind augustus, 2 flinke snedes, het groeit erg hard in juni omdat de zon dan niet ondergaat. Ze zeggen hier dat het koudst wat ze hier ooit hebben gehad is -14, we kijken uit over zeewater daardoor blijft het hier warm.
newholland6640
@Grazy

Oke in de poolcirkel maar verder een mild klimaat. Had ik niet verwacht.
Grazy
@newholland6640 Ik ook niet, veel geleerd dit jaar, kijk er vooral van op hoeveel mensen er nog wonen hier. Nadeel is erg veel toeristen in de zomer.
+2
bikkertie
Succes met jullie nieuwe uitdaging, weer terug bij je geliefde merk 😜.

Op wat voor bedrijf ga je boeren? Lijkt me nog een heel bedrijf gezien de trekker?
+1
Grazy
@bikkertie Bedankt! We zijn in Wisconsin ook begonnen met John Deere en dat was ook goed gekomen 😆
We hebben een zoogkoeien bedrijf gekocht met op dit moment 38 moeder dieren en jongvee, stal kan er 50 hebben. 312 ha, 15 ha ploegbaar. Voor dit gebied een groot bedrijf. Vond de trekker ook eigenlijk te groot maar oude eigenaar kreeg er zo weinig voor als hij hem verkocht aan de dealer dat ik hem toch maar gekocht heb, het is ook wel lekker als je een beetje zware trekker heb als je de heuvel afkomt, vooral als er sneeuw ligt.
deufi
@Grazy is wat niet ploegbaar is, gras of zit er ook bos, water en rotsen bij?
Grazy
@deufi Meeste is bos maar groot deel daarvan wordt ook begraasd, koeien lopen daar met No Fence geen afrastering maar gps om de nek. Ook heel wat rotsen en hoogste punt is 521 meter laagste punt 0 meter, paar km kustlijn.
bikkertie
@Grazy kun je van die aantallen bestaan ? Of moet je het hebben van beheer van die hectares?
+2
Grazy
@bikkertie Zoals alle boeren in Noorwegen het meeste geld komt binnen met subsidie, het begrazen van natuur brengt het meest op.
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Grazy:
het is ook wel lekker als je een beetje zware trekker heb als je de heuvel afkomt, vooral als er sneeuw ligt.

Ik was vorig zomer bij een loonwerker in noorwegen.
En zei hem ook de boer in het dorp rijdt met 150pk en een 6m³ tank en jij als loonwerker met 300pk en een 3m³ tank.
Hoe kan dat.
Hij zei de percelen waar die boer niet naar toe durft belt hij mij voor.
En dan nog kom ik soms met 300pk niet helemaal boven.
Hij deed met balen perzen altijd eerst de veiligheids gordel om dat hij zeker wist dat hij bleef zitten in zijn stoel.
En dan nog moest hij zich soms met 1 hand tegen het dak tegenhouden om te kunnen werken.
En als het glijdt zorgen dat het recht blijft en niet gaat scharen. Zo had hij ook al meerdere malen met de voorwielen in de zee gestaan.
+3
casejxu
@Fendt926Driver zo ben ik in canada aan het maaien geweest met me voeten tegen het voorraam😜 best leuk maar iets vlakker is niet erg
+1
Grazy
@Fendt926Driver Daarom ook maar een bedrijf uitgezocht met niet al te steil land. Al zie je dat soms dan vraag ik me af waarom ze in hemelsnaam ronde balen hebben want ik moet hier al verdomd goed uitkijken hoe ik ze neerleg, ze rollen snel naar beneden 🙈
+2
BEboer
Succes! Jullie hebben echt wel ballen om zo voor de tweede keer van 0 te beginnen 💪💪💪 succes!
+5
Grazy
@BEboer Bedankt! Dit is een stuk makkelijker beginnen als in Wisconsin, daar begonnen we met een verwaarloosd bedrijf, verwaarloosde koeien en oud machinepark. Hier beginnen we met een heel net bedrijf, grote stal is van 2015, de beste Angus koeien van Noorwegen, we hebben de nr. 1 in de stal lopen 👍 en een vrij knap machine park, wil nog wel wat updaten daaraan.
+2
CaseCS130
Leuk om te horen dat jullie een nieuwe plek naar wens hebben gevonden. Klinkt ook als een weloverwogen besluit. Veel plezier en geluk op jullie nieuwe stek.
Grazy
@CaseCS130 Bedankt!
+1
rommert14
Veel succes, taal zal nog wel een dingetje worden alhoewel noors nog wel te doen is. Wat is eigenlijk het verdienmodel van zoogkoeien? Of wat wordt anders je inkomen?
+1
Grazy
@rommert14 Bedankt! Taal is wel een dingetje Ja, eigenlijk is het grootste probleem dat iedereen Engels praat dus je moet niet. Maar des te vaker je het hoort des temeer je ervan verstaat maar vooral de uitspraak is effe wennen.
Verdienmodel van zoogkoeien is natuurlijk verkoop van vee maar hier ook subsidie op het begrazen van de natuur in de zomer. Verder hebben we ook een steengroeve, waterwinning op onze berg en een zendmast op onze berg. Dus we gaan ons wel redden.
+4
rommert14
Quote Reactie van @Grazy:
grootste probleem dat iedereen Engels praat dus je moet niet.

Klopt ja, dat was hier met het Deens ook zo, na twee jaar overgeschakeld van Engels naar Deens en dan gaat het ineens een stuk sneller, sinds dit jaar een Deense vriendin en nu gaat het nog sneller.
+11
Grazy
@rommert14 Een Noorse vriendin, da's een goed idee! Ben bang dat mijn vrouw het daar niet mee eens is😆
+1
rommert14
@Grazy 🤣🤣🤣

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!