Kijk, daar heb je Kamps De Wild BV (Zevenaar) × met een Kaweco Veldhakselaar.Show 14-12-2023. Foto is geplaatst door dickt op 14-12-2023 om 16:23:29, met 11 reacties.

Kaweco Veldhakselaar

dickt
Kijk, daar heb je Kamps De Wild BV (Zevenaar) × met een Kaweco Veldhakselaar.
Show 14-12-2023

Reacties

+1
MF 2725
Nostalgie.
+3
radium45
Hier ook ooit nieuw gekocht bij KdW. Perkins blokje van 120 pk erin.
steyrlanzboy
Mooi
+3
radium45
Dit is in feite de basis/voorloper van de Claas zelfrijdende hakselaar. KdW heeft toendertijd het concept overgedaan aan Harsewinkel.
caseboy
@radium45 Claas heeft dan een groot deel van hun succes te danken aan Kamps de Wild?
+1
radium45
@caseboy andersom net zo denk ik. Kamps gebruikte in hun hakselaar weer componenten uit de maaidorsers van Claas, zoals het rijgedeelte met de variator.
caseboy
@radium45 Toch is de zelfrijdende hakselaar wel een van de kroonstukken van het Claas productengamma, de oogsttechniek van Claas (dorsers en hakselaars) zijn volgens mij wel de producten waarmee ze voeten aan de grond hebben gekregen voor grote exportmarkten buiten europa zoals Amerika, Canada en Australië.
radium45
@caseboy feit is wel dat Claas via KdW heel goed luisterde waar Nederlandse loonwerker tegenaan liepen. Wat anders en beter moest. Iets wat die arrogante Amerikanen van JD niet deden.
caseboy
@radium45 nou nou, arrogante Amerikanen van John Deere. Ik denk dat fabrikanten hun producten vaak ontwikkelen voor hun thuisland waar vaak hun markt het grootste is en de producten worden dan aangepast voor andere markten. Bij John Deere luisterde ze ook wel naar de klanten maar dat waren vooral de Amerikaanse boeren want dat is waar het gros van hun afzet lag. tegenwoordig is dat wel anders en zijn er best veel John Deere producten die toch al meer zijn gemaakt voor de Europese of andere markten dan voor de Amerikaanse markt. Een mooi voorbeeld is Valtra, op een Valtra zijn er best wel wat opties af fabriek krijgen voor koude omstandigheden en voor in de bosbouw, opties die je bij weinig andere merken ziet, echt een trekker die is ontwikkeld voor de omstandigheden in scandinavië.
Hoe het zit met die nieuwe Xerion 12 serie weet ik niet maar de andere series van trekkers die claas aanbied in amerika zijn ook nou niet echt gebouwd op de amerikaanse wensen maar zijn gemaakt voor de europese markt en aangepast aan de amerikanen.
+1
radium45
@caseboy wij hebben 30 jaar met JD gehakseld dus maak mij niks wijs over die lui. Het werd beter toen de productie van die machines volledig naar Duitsland ging waar ook de maaidorsers werden gebouwd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kaweco Veldhakselaar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!