Deze ochtend moesten er voor een collega grondwerker van iets verder weg, die hier op het dorp een bouw moest uitgraven, klei-achtig gronden weggereden worden. Hij had ons gecontacteerd om het transpo

Fendt 818

+13
Gavrie Willemsen
Deze ochtend moesten er voor een collega grondwerker van iets verder weg, die hier op het dorp een bouw moest uitgraven, klei-achtig gronden weggereden worden. Hij had ons gecontacteerd om het transport en de overname van de gronden te doen. Na deze rit zakte hydraulische vering langs 1 kant helemaal weg en moest de kar leeggeschept worden. De trekker heeft geen LS en we konden het chassis dus ook niet recht zetten. De rest is dan maar met onze 2-asser afgevoerd. Net na nieuwjaar gaat ze binnen bij een gespecialiseerd bedrijf omdat dit euvel nu al langer aansleept.

Reacties

+7
Gavrie Willemsen
Hier zie je dat ze volledig is weggezakt. Kippen ging niet meer, dan zou ze omgevallen zijn.

(klik om te vergroten)

+2
massey8690
@Gavrie Willemsen Dat soort gekkigheid moet je niet tijdens het kippen hebben!
+1
josje
Wij hebben ook een 2 asser dezeure kipper sinds kort. die dit probleem ook heeft als die een nacht vol weg gezet is.
Staat hij ook scheef, het overdruk blok hebben ze al vervangen.
+3
Gavrie Willemsen
@josje Dezeure is echt geen heilig merk hoor…
MaxxuM4ever
@josje kun je het dan oplossen met kranen of elektrische ventielen tussen de balans cilinders zodat je voor de nacht de oliestroom vlakbij de cilinder kunt blokkeren?
+1
MaxxuM4ever
Zo’n 818 heeft toch al wel een ls pomp aan boord? Of alleen de juiste aansluitingen nog niet geïnstalleerd achter op de trekker?
+2
Hielke_Deere
@MaxxuM4ever als Gavri geen ls aansluitingen heeft dan is dit voor wel voorbereid. Tot het koppelblok onder de cabine. Moet alleen nog een stuk leiding werk aan en klaar.
+2
Gavrie Willemsen
@Hielke_Deere soms denk ik eraan om dat te laten installeren
+1
Hielke_Deere
@Gavrie Willemsen de cabine zal omhoog moeten. Dan is dat maar een half uurtje werk. En dan kan het leiding werk erop.
+1
Fendt_favorit
@Hielke_Deere

Wel iets meer werk dan een half uur. Houd met die montage maar een ruime dag aan, als alles mee zit.
Maar setje is wel goed achteraf te monteren.
+1
Hielke_Deere
@Fendt_favorit de cabine heb je in een half uur omhoog. Ik heb het niet over de set monteren in dat half uur.
+1
930triplemaaier
@Gavrie Willemsen voor nood kun je de ls pers slang ook wel even op een gewoon ventiel aansluiten. enige wat je dan moet doen is als je funktie bedient van de kieper dat je dan tegelijkertijd het ventiel van de trekker bedient.

Je zou ook een rondpompventiel met kogelkraan op de kieper kunnen zetten die dicht gaat zodra je een funktie bedient. Dan heb je ook alle functionaliteit als je de kieper achter de 1455 hangt.
Als je de kieper dan achter een trekker met LS hangt zet je de kogelkraan dicht zodat de olie niet rond gepompt kan worden als er niks bedient wordt
+3
Gavrie Willemsen
@MaxxuM4ever wel de pomp maar ik kende dat destijds niet en heb dat niet als optie genomen
+1
Towaberg
De 2 Asser moet de boel weer redden 😉
+3
Gavrie Willemsen
@Towaberg buiten een platte band kan daar weinig mee misgaan 😌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 818 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!