Foto van een Merlo P 32.7, deze Merlo demo om te proberen, als vervanger voor de Venirie shovel. Kan er nog niet echt aan wennen.Heb ook een gebruikte Manitou Mla 628 gezien, iemand ervaring daarmee?

Merlo P 32.7

+2
rubencasecs
Foto van een Merlo P 32.7, deze Merlo demo om te proberen, als vervanger voor de Venirie shovel. Kan er nog niet echt aan wennen.
Heb ook een gebruikte Manitou Mla 628 gezien, iemand ervaring daarmee?
johndeere6230
@rubencasecs

Vind persoonlijk in dat uurtje dat ik met een merlo heb gewerkt de manitou fijner werken. Minder beveiligingen en meer ruimte in de cabine (ben 2 m). Instap is ook makkelijker en lager. Zou ik persoonlijk zeker gaan kijken dan.
+1
a3vandiejen
@johndeere6230 Zo heb ik veel geopperd voor de metselaar met roterende Merlo en later een Manitou.
Ik vond de Merlo fijner maar die had weer meer storingen dan de Manitou.
wilbertkw
@rubencasecs waar wil deze voor gaan gebruiken? Manitou is dan 2,8t 6mtr mast en de Merlo 3,2 7mtr? Zelf ervaring met een Manitou 625 en ook wel eens met een 635 gereden maar daar zit behoorlijk verschil in de aandrijving. Ik weet dus niet wat de 628 voor aandrijving heeft. De 625 is niet snel over de weg 635 wel en een paar 100 kilo extra tillen op 6 meter afstand us altijd fijn😉
CaseCS130
@wilbertkw mla is een kniklader met schuifmast, geen gewone verreiker. @rubencasecs Mla 628 beginnen wel oud te worden en zijn meestal goed gebruikt geweest bij andere boeren. De urentellers gaan ook om de haverklap stuk dus je kan nooit op de urenstand aan.
Wij zijn serieus bezig geweest met de aanschaf van eentje 2,5 jaar terug. Maar was niet zo overtuigt van de bouwkwaliteit en het rijdt wat bokkig met die powershift transmissie. Uiteindelijk bij Schaffer uitgekomen. Voor op het erf veel soepeler, wat compacter en had meer vertrouwen in de bouw.
+1
bikkertie
@rubencasecs hebben hier 3 mla628 gesleten in 4 jaar . Als ze werkten waren ze top, maar hadden er veel problemen mee
@bikkertie ik weet wel wat je bedoel.die nieuwere gaan beter
@rubencasecs ja bij mn oud werk gever veel op een manitou 627 later 628 gewerkt.
Super machine. Stro laden lossen voeren uitmesten dingen takelen en een zicht op de giek. Alleen de versnellings bak was niet altijd even fijn. Bij extremen belasting werd tie gauw heet. Geen hardlopers haha.
De nieuwe die heeft hij nu. Weet aleeb het type niet🙈Die is 4 jaar oud nu. Vorige week keer mee weg geweest. Die loopt vlot 40 en zit perfect.zeker voor iemand met rug klachten. En mast vering. Staan nog wel foto's in mn profiel.
Waar staat tie? Bj hoeveel uur?

Reacties

Ruben-Wind
Waarom van de shovel af? Die is toch ook nog niet zo oud?
rubencasecs
@Ruben-Wind shovel is van 2007 met een kleine 10.000 uur, het is geen Volvo he, maar een italiaan...
new holland koen
Mijn stageboer in Canada heeft de afgelopen 8 jaar 3 Merlo's versleten. Sinds September rijdt hij Manitou naar, tot nu toe, dikke tevredenheid.
Ik heb alleen de laatste Merlo meegemaakt (ook een 33.7) die nu met 1700 uur het bedrijf heeft verlaten. Zoals @johndeere6230 al zegt: veel beveiligingen. Maar vooral ook veel storingen. Op een gegeven moment moest er zelfs een compleet nieuwe versnellingsbak onder (garantie gelukkig) en kwam er een maandje een Merlo te leen. Ook die gaf storingen met zijn 500 uur op de teller.
Wanneer ze niet kapot waren en niet in de beveiliging schoten kon ik er fijn mee werken. Al werkt de Manitou fijner als ik de verhalen uit Canada nu mag geloven. Die heb ik zelf helaas niet meer meegemaakt.
+1
rubencasecs
@new holland koen al die beveiligen wordt je wel doof van ja, ben ik niet gewend van de shovel.
+2
ljdekker
Hier al de derde merlo naar volle tevredenheid. Die dingen zijn echt sterk!
+1
casejxu
Quote Reactie van @ljdekker:
dingen zijn echt sterk

En soepel! Vind ik
Dennis_dB
Als je er zulke vrachten mee wil rijden zeker geen Merlo kiezen. De versnellingsbak en rijmotor zijn er niet voor gemaakt.
casejxu
@Dennis_dB ik vulde de tussenbak (meer is het niet) af met 3,5L (syntrax 75w90 dacht ik) van BP. Duurdere olie. Bij schade Timken lagers monteren en zeker elke 500 uur verse olie dan ging het in de meeste gevallen altijd goed. Je blijft uitzonderingen houden
Dennis_dB
@casejxu De bak stelt niet veel voor idd. Ik weet er toch al verschillende gesneuveld, ook steekassen. Verder werkt de hydrostaat ideaal en is het een verreiker met een laag eigen gewicht.
+1
ljdekker
Maar zware vrachten trekken is toch sowieso geen werk voor een verreiker?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Merlo P 32.7 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!