Hier zie je Boom agriservices (Dussen) × met een John Deere 6155R.Nog een van laatste actie foto’s van afgelopen jaar ook tevens de laatste van deze combinatie.Deze trekker mag zich voortaan voor s

John Deere 6155R

+3
gerrit power
Hier zie je Boom agriservices (Dussen) × met een John Deere 6155R.

Nog een van laatste actie foto’s van afgelopen jaar ook tevens de laatste van deze combinatie.

Deze trekker mag zich voortaan voor spaakwielbemester gaan vermaken.
+1
Andre150
@gerrit power flinke beslissing. Helaas de realiteit voor vele op dit moment. Zonde van wat je hebt opgebouwd, maar je moet blijven rekenen.

Reacties

mdoornekamp
Andere trekker voor de bemester komend jaar?
+3
gerrit power
@mdoornekamp we stoppen met mest, volk steeds moeilijker te regelen, mesthandelaren die graag tot aan eindgebruikers handel willen doen en wij steeds op mes worden gehouden, en toekomst van mest hebben me aan denken gezet.

Ga meer inzetten op verhandelen van reststromen en spaakwielen. Verder goed aanbod dat ik me los kan verhuren bij akkerbouwer en loonwerker voor goed tarief wat bij sleepslangen onderaan streep nog niet overschiet.
+2
mdoornekamp
@gerrit power
Quote:
stoppen met mest

Ok. Je was nog wel aardig fanatiek bezig de laatste paar jaar. Maar het verdien model valt inderdaad niet altijd mee in het loonwerk. Machines zijn duur, net als andere bijkomende kosten. Wel bijzonder dat er nog altijd weer nieuwe strijders opstaan die er enorm veel geld in stoppen om loonwerker te worden. De werkelijke kosten worden vaak onderschat.
+1
Andre150
@mdoornekamp bij ons is deze winter enorm geïnvesteerd in loonwerk, door de vele stoppers bied het ook weer kansen. En sommige grote loonwerkers hier maken er een potje van, daar profiteren we ook wat van mee.
mdoornekamp
@Andre150
Quote:
enorm geinvesteerd

Ok. Als je de mensen hebt en zelf de inzet kun je ervan profiteren. Wat hebben jullie zoal gekocht? Als je het nieuwste en dikste materiaal wil hebben, ben je wel heel veel geld kwijt. Een moderne opraapwagen die ultra kost snijdt, kost als 175.000 tegenwoordig. Dat is bijna het dubbele wat mijn Giga's kostten.
+6
gerrit power
@mdoornekamp klopt twee goeie Zzper waarvan 1 nu al thuis zijn tijd in bedrijf ging steken. Volgende duurt ook geen jaren meer, nieuwe aanwas valt meestal niet mee je moet soldaten hebben om strijd te winnen, geen jongens die van 9 tot 5 genoeg hebben. Maar goed kan nu richten op dingen die je alleen kunt doen. Daarmee houd je makkelijker geld over.
deufi
@gerrit power sleepslang set ook al verkocht of laat je die nog even staan?
gerrit power
@deufi komt volgende week op troostwijk in verzamelveiling evenals rest wat met mest te maken heeft
deufi
@gerrit power even gezocht, kan het zo snel niet vinden. Meestal leveren veilingen wel een goede prijs op.
gerrit power
@deufi komende vrijdag gaat die veiling pas open.
varken
gerrit power
@varken goed opgelet
+2
wart
Nu als eenmans zaak verder net alleen deze trekker?
Ja bent niet de enige die stopt..
+1
Fast Eddy
@wart

Het is niet normaal meer hoeveel er gestopt zijn afgelopen jaar. En we zijn er nog niet. Hier in de buurt rommelt het ook. Personeel vinden en houden is een van de belangrijkste dingen geworden in het loonwerk.
+2
gerrit power
@Fast Eddy nou Jah dat is ook maar komt ook rendement gewoon te laag is.
+4
Fendt926Driver
Quote Reactie van @gerrit power:
nou Jah dat is ook maar komt ook rendement gewoon te laag is

Inzien dat stoppen de beste optie is is ook ondernemen.
En met tegenzin werken met stress van niet wat verdienen en morilijk personeel kunnen krijgen en houden hou je ook niet lang vol.
Succes met de verdere werkzaamheden
Andre150
@Fast Eddy ja gaat er nog wat gebeuren?
Zijn best wat stoppers idd, hendriks den horn houdt er ook mee op.
Fast Eddy
@Andre150

Er gaan geruchten over het loonbedrijf in Donderen. Het personeel is daar gaan lopen. De loonbedrijven in de buurt wachten af wat er gaat gebeuren.
+1
Andre150
@Fast Eddy daar heb ik ook wat van gehoord. Schijnt een veiling te worden
+1
Fast Eddy
@Andre150

Dan weet je al meer dan mij. Ik hoorde dat ze verder gaan met de boerderij en transport. Loonwerk gingen ze mee stoppen. Het zijn allemaal geruchten. We zien vanzelf wat er gaat gebeuren.
gerrit power
@wart 7530 houd ik ook nog komt nog misschien wel keer wat bij anders moet straks weer te veel belasting betalen. Maar koop liever keer wat grond dan ijzer
+2
T60401
Quote Reactie van @gerrit power:
og komt nog misschien wel keer wat bij anders moet straks weer te veel belasting betalen. Maar koop liever keer wat grond dan ijz

Als je geen belasting wilt betalen moet je wel bij ijzer blijven. Kosten van grond zijn niet aftrekbaar alleen de rente die je betaald. Maar voor de oude dag kan grond nog niet zo gek zijn maar daar hoort voor nu wel een belastingaanslag bij.
verwijderd
mdoornekamp
@Andre150 dikke spullen. Is dat al nieuwe type schuitemaker/veenhuis
Andre150
@mdoornekamp ja de nieuwe types met die beweegbare wand. De puma is wel een demo trouwens, is de dikste kop eraf
mdoornekamp
@Andre150 Veenhuizen ingeruild, of ook een Strautmann weg
Andre150
@mdoornekamp beide wagens, 1 veenhuis en 1 strautmann. De veenhuis kan zo het museum in daar, de strautmann is verder nog prima. Nu 2 gelijke wagens. Met walsen gelukkig eindelijk.
mdoornekamp
@Andre150
Quote:
walsen eindelijk

Wat voor kuilverdeler krijgen jullie nu dan?
Andre150
@mdoornekamp weer een holaras, met vork deze keer
+7
CaseCS130
Ik ken je alleen maar van tractorfan maar vond je altijd enorm gedreven met het hele sleepslang gebeuren. Als zelfs jullie het er niet goed mee konden hebben wie dan wel vraag ik me af. Succes met verder ondernemen, kan me niet voorstellen dat het niet goed komt.
+4
gerrit power
@CaseCS130 konden wel redelijk mee, maar kost veel energie, tevens veel verloren uren en dure Zzpers die rendement lieten verdwijnen. Ik bleef hele jaar thuis in seizoen voor als er iemand belt. Jah dat was natuurlijk puur services. Hoop nu met spaakwiel me fanatiek op in te zetten daar is ook nog veel in te halen ben ik van mening.
+2
casejxu
Gezonde keuze als ik de berichten zo lees! Uitspraken van "ik wens je veel personeel toe" of "groot worden is niet moeilijk, groot blijven wel" zijn ook hier dus toepasselijk. Blijft een lastige sector kwa werk. Merk zelf als zzper dit seizoen ook rare en gekke pieken door het weer bijvoorbeeld. Hollen en stil staan
+2
Valtrapowerr
Flinke beslissing maar weloverwogen zo te horen. Met geen of te weinig rendement boer je ook niet vooruit en als je dan zoveel uren moet maken om het beetje recht te trekken ga je niet volhouden op lange duur. Jammer dat mesthandel zo uitknijpend is, ze hebben zichzelf ermee zo.
Succes met het verdere verloop van de firma 👍🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!