Deze klos met touw staat al zolang ik mij kan herinneren hier op zolder. Het zou maar zo kunnen dat deze uit de 60 van de vorige eeuw is. Is nog volledig vol. Ik neem denk ik contact op met het Openlu

Nostalgie

+9
radium45
Deze klos met touw staat al zolang ik mij kan herinneren hier op zolder. Het zou maar zo kunnen dat deze uit de 60 van de vorige eeuw is. Is nog volledig vol. Ik neem denk ik contact op met het Openluchtmuseum in Arnhem of hun er wat mee kunnen in het museum.
+3
cyrus-van-gelder
@radium45 geen gek idee om het aan het openluchtmuseum te doneren.👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
+3
Arie_MF
@cyrus-van-gelder of een landbouwmuseum zoals bijv. die op het (voormalige akkerbouw) eiland Tiengemeten, dan is het touw weer enigzins in de buurt van zijn "geboortegrond" 😄
radium45
@Arie_MF heb je daar eventueel contactgegevens van?
+1
Arie_MF
@radium45 info@landbouwmuseumtiengemeten.nl
Als je het interessant vind, op Youtube staan filmpjes over hoe het vroeger een eilandje vol akkerbouwers was die de grond pachtten van Amev, totdat ze weg moesten omdat het eiland verkocht was aan natuurmonumenten. Vergane glorie nu.
+1
cyrus-van-gelder
@Arie_MF Dat is ook een prima idee!!
Het is toch mooi dat zoiets bewaard blijft, ook al is het een rol touw!!
Het heeft toch met de agrarische geschiedenis van Nederland te maken.
👍🏽
+1
jehan
@radium45 Bij mn vorigewerk stond ook zon rol op zolder. Heb het er jaren terug van afgehaald. we wilden het gebruiken om legezakken vast te knopen . Een en al ellende. Elke keer knapte het touw door. De fut was druut
+2
radium45
@jehan Herkenbaar, ik heb nog zo,n klos die ik ook gebruik voor het dichtbinden van oa aangebroken zakken. Moest ik eerst een heel wat meters weggooien. Zelfde wat jij omschrijft. Die volle van de foto is nog wel gaaf.

Reacties

radium45
Het openluchtmuseum in Arnhem heeft contact opgenomen. Er is blijkbaar momenteel een soort van databank onder dit soort musea in den lande. Dus mijn klos touw gaat ergens in een museum terecht komen. Ik breng die eerdaags naar Arnhem en hunnie regelen de rest.
jehan
Wel grappig zo heb ik een keer een schotelstrooier naar een museum gebracht. paar jaar later was ik er een keer. strooier weg . was die naar een ander museum gebracht.
radium45
@jehan Dat is dus goed mogelijk. Zo heeft mij dat een medewerker van Arnhem mij dat uitgelegd. Als er bv ergens een thema of een tentoonstelling over is, dan verruilen ze wel eens objecten.
+1
jehan
@radium45 dat museum waar ik de strooier naar toe gebracht heb had al stel schotelstrooiers werd me later verteld
radium45
@jehan Netwerk Agrarisch Erfgoed heet die stichting

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de oude doos paard en wagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!