Een keer onder mooie omstandigheden lassen. Meestal is het op de boerderij mar wat prullen. geroest, dun, verzinkt, niet goed bij kunnen enz

bakken en braden

+3
T60401
Een keer onder mooie omstandigheden lassen. Meestal is het op de boerderij mar wat prullen. geroest, dun, verzinkt, niet goed bij kunnen enz
Baltus_steyr
@T60401 precies een laspin lang??😂😋
T60401
@Baltus_steyr 😁 Kun je er ook nog uit op maken wat voor formaat laspin. 😄
Baltus_steyr
@T60401 Elektrodes 3.2mm x165 zal het wel wezen....Zon standaard maar die vaak verkocht word...!😬
T60401
@Baltus_steyr 3.25 maar niet van die korte sprietjes.
Baltus_steyr
@T60401 heb hier altijd 3,2 en nog wat , wat er dan maar is. Volgensmij is dat maar een gangbare maat wat hier verkocht word. Ik redt me er altijd wel mee 😄
+2
T60401
@Baltus_steyr 3,25 en 350 lang. is volgens mij ook gangbaar. 165 lang heb ik nog nooit gezien. Zag op google wel 165 stuks in een pak. 😄

Reacties

T60401
Is een agric frees maar staat niet in de lijst
+1
rommert14
Las ziet er goed uit 👍 hier nooit lassen geleerd helaas
+3
MaxxuM4ever
@rommert14 jullie kunnen alles van Lego maken in Denemarken toch? Haha
Geen avond cursus lassen in Denemarken te volgen op een lokale LTS?
rommert14
@MaxxuM4ever ja zou wel eens kunnen, of zelf leren
+4
RaHeados
@rommert14 op YouTube staan genoeg basis dingen om mee te beginnen, verder is t gewoon meters maken, ene keer wil t bij mij ook beter als de andere keer.
+3
MaxxuM4ever
@RaHeados dan moet je wel de goede van de slechte voorbeelden onderscheiden. Er zijn er zo veel waarbij het alles slak insluiting is.
Ik heb een beetje leren lassen op de mts en hts en een beetje thuis proberen. Als je de electrode beetje onder 45-60 graden houdt en vooral niet te snel willen. IJzer beetje schoon slijpen waar je wil lassen en waar de massa klem aan komt ben je al een heel eind. En als je een foutje maakt hup de slijptol erin, schoon slijpen en weer proberen.
+1
Baltus_steyr
@rommert14 waarom koop je zelf geen las apparaat en dan wat proberen? Ik heb voor een paar maand geleden een kleine lasapparaat gekocht op 220 volt waarmee je toch best zwaar mee kunt lassen, deze doet niet onder dan de ouderwetese "degelijke' lasapparaat en kostte zo rond de 100 euro.
Als je er handig mee word kun je heel veel dingen zelf maken of repareren en daar ga je zelf ook meer creatief in worden!
+1
rommert14
@Baltus_steyr we hebben er 2, een co2 en een met elektrodes
+2
T60401
@rommert14 Op de lager landbouwschool hadden wij hier een paar uurtjes lassen in de week. Mooi de basis geleerd voor de rest is het inderdaad meters maken.
rommert14
@T60401 ja precies, dat hadden wij al niet meer op school, zelfs insemineren niet eens gehad.
RaHeados
@rommert14 heb net een mbo gehad. 1 periode paar uur per week wat lassen. Inseminatie cursus aangeboden gehad en mogelijkheid voor klauwbekappen theorie leren en een praktijk examen er bij. T-rijbewijs halen is ook nog mogelijk op school als je t nog niet had.
rommert14
@RaHeados Tja, was 10 jaar geleden toen ik op het mbo begon. 😂 zal wel het een en ander veranderd zijn
+1
2850Johndeere6R
@rommert14 Ik heb 12 jaar geleden mijn MAS afgerond en ik heb leren lassen, insemineren en het klauwbekappen. En dan stond MAS Alkmaar niet direct bekend als een goede Allround leerschool😅
rommert14
@2850Johndeere6R ik heb dat vreemd genoeg allemaal nooit gehad
Fast Eddy
@rommert14

Zat je wel op een landbouwschool?
rommert14
@Fast Eddy uiteraard
+1
Fast Eddy
@rommert14

Op lagere landbouwschool en op de middelbare landbouwschool heb ik lassen gehad. Dat was met elektroden. Het CO2 lassen heb ik mijzelf aangeleerd. Bepaalde technieken die met elektroden lassen leert kan je ook toepassen met CO2 lassen.
+1
J asper
@rommert14 Ik ook niet hoor, tl en later op mbo niveau 4 kreeg dat niet bij ons.
+1
Fendt612e
@J asper wij wel van reurink totdat alle bankschroeven aan elkaar gelast werden
J asper
@Fendt612e 😂🤣😎Wij mochten vast uit voorzorg alleen de theorie leren😂
+1
T60401
@rommert14 Klauw bekappen kregen we op de praktijkschool maar insemineren nooit gehad. Wat ik nog wel het meeste mis is cursus koe verlossen. En dan niet de standaard bevalling maar slag uit de baarmoeder halen bijvoorbeeld.
rommert14
@T60401 ja praktijk kregen wij dan weer wel maar wel met papierwerk 🙃
+1
RaHeados
@T60401 dat hebben we niet gekregen, alleen de theorie helaas. Ben nu 19 maar nog nooit een kalf er zelf afgehaald, keer mee helpen er af trekken ofzo. Altijd iemand in de buurt die t kan en zo doet😅. Wel iets wat ik mis, als ik alleen ben zou ik niet zo snel alle handelingen in 1x weten en moet ik na gaan denken hoe was de theorie ook al weer...
+4
T60401
@RaHeados Probeer het te leren nu kun je wat vragen. Kan in een korte tijd kan er veel veranderen en dan sta je er alleen voor.
+1
Ruben-Wind
@T60401 zo heb ik hier lassen geleerd. 😅 inseminatie en klauwbekap cursus hadden wij wel. Meeste afkalf dingen wel mee gemaakt tijdens een jaar in Texas
+9
zettelmeyer
@RaHeados toen ik 18 was moest ik het bedrijf 9 maanden alleen doen vanwege een ongeluk en ziekte van me ouders. Die periode meer geleerd dan de hele mas....
+3
casejxu
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Die periode

Praktijk blijft de beste leerschool. En t hardst😅 t kan allemaal nog zo mooi op papier staan maar de realiteit kleurt niet binnen de lijntjes
+3
zettelmeyer
Quote Reactie van @casejxu:
kleurt niet binnen de lijntjes

Scheeld dat heb ik nooit gekund😅
+5
EA_MF
@zettelmeyer precies, in de zomer van 2018 was pa hier goed 3 maand uit de running. Goede les geweest voor het jaar erna toen ik t definitief alleen moest gaan doen.

Verbaas me daar met stagairs ook wel eens over trouwens, heel wisselend hoe capabel ze zijn ondanks dat ze tussen koeien zijn opgegroeid en vaak al een paar jaar mbo veehouderij dr op hebben zitten.
+2
Fast Eddy
@RaHeados

Stel eens voor om het een week of weekend alleen te doen. Dan gun je iemand vrijaf. En zorg dan dat er iemand als achterwacht is die je kan bellen bij problemen. Van fouten kan je ook leren.
+2
2850Johndeere6R
@Fast Eddy Juist van de fouten leer je het hardst hoe hard of confronterend ze soms ook zijn. Ofwel waar gehakt word vallen spaanders of wie niet werkt maakt geen fouten
+1
Fast Eddy
@2850Johndeere6R

Zeg dat wel. Het is niet altijd even leuk maar het hoort er wel bij.
+1
RaHeados
@Fast Eddy ik heb zo'n eigenwijze ouwe die niet van huis wil 🙈. Jaar of 5 wel een keer thuis alles moeten doen voor een week of wat toen m'n vader onverwachts paar dagen in t ziekenhuis was door een niersteen. Ging allemaal prima toen waren er geen kalverijen en 9/10x als ik het in de gaten houd gaat het van zelf, wat ook prettig is. Nadeel is wel je leert er dan nog niet van verlossen.
+2
casejxu
Quote Reactie van @RaHeados:
gaat het van zelf

Heb altijd wel wat als ouders op vakantie gaan.... en moet het zelf doen van alleen praktijk ervaring 😝
+3
Fast Eddy
@RaHeados

Een keer een hotelovernachting cadeau doen. Of met koekalverij hem aan de kant duwen en zeggen dat het nu jouw beurt is.
J asper
Vakman

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!