Foto van een Fiat 130-90 DT de mooiste en de uniekste trekker in de verzameling fiats vind ik. 11500 uren, orginele gave fiat nog, zonder roest en bijna opties uit die tijd zitten er op. Zoals onder a

Fiat 130-90 DT

+9
fiattopper
Foto van een Fiat 130-90 DT de mooiste en de uniekste trekker in de verzameling fiats vind ik. 11500 uren, orginele gave fiat nog, zonder roest en bijna opties uit die tijd zitten er op. Zoals onder andere een 40 km bak, waar er geen 5 meer van zijn in Nederland.

Reacties

+6
Fast Eddy
Nu nog voor spatborden. Toch wel een must met die nattigheid.
+3
fiattopper
@Fast Eddy klopt, die komen er ook nog op, steunen heb ik al. Ook nog even de velgen in de juiste kleur spuiten.
+6
a3vandiejen
Hij is ook schitterend.
+4
RVM
Mooie trekker
+3
deufi
Mooi model. Is dit frame/afmeting hetzelfde als een 160-90?
+4
fiattopper
@deufi nee afmeting is anders als bij een 160/180-90. Deze heeft een 5,9 l motor en een 160 8,1 l. Deze neus is een aardig stukje korter. Voor de rest zijn ze wel hetzelfde.
+2
MaxxuM4ever
Kruipbak erop?
Hebben deze de poken aan het stuur of naast de stoel?
+3
fiattopper
@MaxxuM4ever klopt inderdaad! De grotere serie van fiat hebben allemaal de versnellings bij het stuur, dus deze ook. Naast de stoel zit de kruip bak verstelling.
+1
fiattopper
@MaxxuM4ever deze trekker komt als goed is bij jou uit de buurt vandaan.
+1
MaxxuM4ever
@fiattopper bij de lokale exporteur vandaar of van een boer? Zoveel rijden er bij ons niet meer dacht ik, zeker de grotere 90 serie niet meer.
+1
fiattopper
@MaxxuM4ever via de lokale exporteur, die had hem weer van Voets, daar was hij ingeruild op een New Holland. Komt ergens bij een akkerbouwer/bollenboer uit die buurt vandaan. Meer weet ik er helaas ook niet van.
+1
valmet6400power
@fiattopper @MaxxuM4ever
Zal wel aan het begin van de Schelpenbolweg vandaan komen dan? Alhoewel het werkgebied van Voets groter is dan alleen de Wieringermeer.
+1
MaxxuM4ever
@valmet6400power scherp, daar hadden ze nog een grote fiat zeker. @fiattopper even een belletje naar voets en je kunt zo de oude eigenaar achterhalen en de geschiedenis van de trekker.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Klopt maar die is een jaar of wat inderdaad ingeruild, niet zo gek lang terug volgens mij?
+1
fiattopper
@valmet6400power iets eerder al, hij is in december 2021 bij ons gekomen.
+1
valmet6400power
@fiattopper
Het zou zomaar kunnen..
+1
fiattopper
@MaxxuM4ever ja dat zou zomaar kunnen dat dat deze. Dat kan ik zeker ff doen. Altijd mooi om de historie van zo’n trekker te kennen.
+2
Wimariete
Prachtige trekker. Vandaag in Drenthe waarschijnlijk de grootste collectie Fiat trekkers bij elkaar gezien. Schitterend.
+3
fiattopper
@Wimariete bedankt, dan ben je vast bij @fiatgroep geweest😉
+3
peeke
Prachtige Fiat , in ere houden !!!!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 130-90 DT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!