Foto van een IHI 45N, afgelopen herfst 2 nieuwe eindaandijvingen op de kraan gezet. Bij de oude waren de keerringen lek gegaan waardoor er een tijd zonder olie gereden is. Een dure reparatie maar als

IHI 45N

+8
marcel-pek
Foto van een IHI 45N, afgelopen herfst 2 nieuwe eindaandijvingen op de kraan gezet. Bij de oude waren de keerringen lek gegaan waardoor er een tijd zonder olie gereden is. Een dure reparatie maar als je op tijd de olie vernieuwd kunnen we weer jaren vooruit.

Reacties

+1
Rokus
Rij motoren bij Verhoeven vandaan zo zien? Heb ze toevallig bij onze IHI paar weken geleden ook vervangen.
+1
marcel-pek
@Rokus ja klopt ja. Net zo goed als origineel en de prijs is ook veel beter.
+1
Rokus
@marcel-pek vind de prijs verschillen gewoon bizar eigenlijk!
marcel-pek
@Rokus ja niet normaal.
+1
Towaberg
Mooi kraantje! Jammer dat er soms geïnvesteerd moet worden!
+4
Fast Eddy
Bij ons op het werk worden de rijmotoren tegelijk met de motorolie ververst. Dat is vaak wel een behoud van de rijmotoren.
+3
schluterman
@Fast Eddy dat doen ze bij onze kubotas ook
+1
marcel-pek
@Fast Eddy ja klopt doen wij ook maar is bij de vorige eigenaar niet gebeurd ben ik bang.
+2
wim-same
@Fast Eddy Klopt. Ik ververs de eindaandrijvingen ook altijd gelijk met de motorolie. sindien nooit geen kapotte eindaandrijving meer gehad.
+2
valmet6400power
@Fast Eddy
Maarja hoeveel liter/euro is dat dan waar we over praten? Wij verversen de frontaftakas olie bijv ook heel regelmatig, is maar 2.5 liter dus wat zijn dan de kosten per 2 jaar..
+2
Fast Eddy
@valmet6400power

Niet meer dan 1,5 L per kant bij de kraan waar ik op zit. Als je de verversingstermijn van de fabrikant aanhoud. Komt er verbrande stinkende olie uit. Wat uiteindelijk je rijmotoren gaat kosten.
+1
valmet6400power
@Fast Eddy
Ja dat kost sowieso meer!
+1
Fast Eddy
@valmet6400power

Bij veel frontaftakas werk zou ik de 2,5L ook voor lief nemen om stilstand te voorkomen.
+2
valmet6400power
@Fast Eddy
Die frontaftakas draait altijd, ook als je hem niet inschakelt. Als je hem aanzet dan zet je de druk op het platenpakket (waar de stomp aan zit) en dan gaat de stomp draaien. Dus ook al zou je hem weinig gebruiken dan wordt de olie evengoed wel rond gegooid!
+1
deufi
Waren de onderrollers en de spanner nog wel goed?
+1
marcel-pek
@deufi ja gelijk allemaal nagekeken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de IHI 45N ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!