Foto van een Seko Voermengwagen. Hoe achterhaal ik de maat van de ketting? Waar zouden jullie een schakel bestelIen?  de ketting van de linker vijzel van de samurai 5 500/15. Geen tekeningen te vinden

Gebroken ketting

+2
JoramH
Foto van een Seko Voermengwagen. Hoe achterhaal ik de maat van de ketting? Waar zouden jullie een schakel bestelIen? de ketting van de linker vijzel van de samurai 5 500/15. Geen tekeningen te vinden. Mengwagen moet nog mee tot september, mis hem na een dag al.
+1
wilbertkw
@JoramH ketting en schakels zijn bij de meeste mechanisatiebedrijven wel te koop.maatvoering kun je bij techniekwebshop.nl wel vinden . De P (steekmaat) als voorbeeld kun je KE34716 intikken en van daaruit de juiste maat zoeken
casejxu
Quote Reactie van @JoramH:
Mengwagen moet nog mee tot september

Dat duurt nog even! Wat is de reden? Nieuwe wagen?
+3
JoramH
@casejxu ja een 3 kuubs wagen gekocht 😄 zodra die geleverd word maak ik wel een paar foto’s
casejxu
@JoramH kijk dikke wagen😝😝 jij gaat zoals ik vermoed elektrisch voeren dus. (Omdat er actief mee bezig bent met automatisering)
+1
JoramH
@casejxu Helemaal goed, kijk ik erg naar uit, deze zomer erf en deuren aanpakken.
+1
casejxu
@JoramH we wachten de fotoos af😝

Reacties

fordt5110
Bij kramp de juiste maat opzoeken. kramp.com/shop-nl/nl/… en dan bij een mechanisatiebedrijf in de buurt bellen of ze het kunnen bestellen
fordt5110
@JoramH of heb je toevallig maten van de schakel die je nodig bent?
GerbertXL
Google erbij pakken en meten.
PieterA
@GerbertXL Ik doe het altijd als volgt: Als ik iets bouw probeer ik altijd standaardketting te gebruiken; dat is bij ons 95 van de 100 keer 5/8 of 3/4. Ook in de aankoopmachines.

Als er dan iets kapot gaat pak je de gebroken ketting en meet hoe lang 10 schakels zijn. Is dit rond de 20 cm dan heb je een 3/4 ketting en zit dit rond de 16,5 cm dan is het een 5/8 ketting. Vervolgens haal ik dat bij het LMB. Deze ketting heeft elk LMB op voorraad.
GerbertXL
@PieterA De aandrijfketting van de opraapwagen brak vorig jaar, bleek een anderhalf duimer te zijn. Dat was knap lastig om op zaterdagmiddag aan te komen. Er waren trouwens ook 2 diktes schalmen en natuurlijk had het lmb waar ik uit kwam de verkeerde, maar dat was met wat laswerk wel te fiksen.
CaseCS130
@GerbertXL had je de ketting van de pottinger doormidden?
+1
GerbertXL
@CaseCS130 klopt, na nog geen 100 uur. Was wel teleurstellend en duport/pottinger wilde niet echt meewerken maar heeft wel de oude ketting kwijtgemaakt.
CaseCS130
@GerbertXL Dat is niet grappig. Bij ons ligt de eerste er nog op, nu 10 seizoenen gedraaid denk ik?
+1
Valtra-fan Teun
Het type ketting staat er meestal op aan de buitenkant, als je een paar schakels schoonmaakt zou je het moeten kunnen zien. Anders even de steek, pendiameter, binnenbreedte opmeten dan is het wel te achterhalen. Sluitschakel zou ik gewoon bij je LMB halen.
Herbert
Op de zijkant van de schalpjes staat meestal wel een code.
van-engelenhoven
Heb nog een hele ketting van onze ouwe wagens liggen
JoramH
@van-engelenhoven goed te weten, ik probeer eerst met een nieuwe schakel.
JoramH
Meten dus, heb een uitleg gevonden over meten van ketting dus dat maar proberen en even kijken of er een maat op staat. Dank.
JoramH
Ketting opgemeten, kom op 45mm steek. Asdikte van 25mm en aslengte van 26mm. ik kan daar echter niet een sluitschakel bij vinden.
+1
GerbertXL
@JoramH heb je wel bij imperiale maten gekeken? Steek 45 is 1 3/4.
+1
wilbertkw
@JoramH kijk maar bij Kramp op de site bij VE140 (= verbinding) of ketting KE140

(klik om te vergroten)

KE140

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Seko Voermengwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!