Foto van een Ford 5095. Foto is geplaatst door Turbo300 op 27-12-2023 om 11:34:27, met 8 reacties.

Ford 5095

+1
Turbo300
Foto van een Ford 5095

Reacties

hooidonk
Mooie combinatie!

Lijkt me een pittig vrachtje voor die aanhanger.
+1
erik9831
@hooidonk voor traag verkeer misschien ideaal, maar voor achter een auto zijn die bandjes een hel. 2x reeds problemen mee gehad. Paar jaar geleden band op de autostrade geploft met volle lading. Vorig jaar ook op 1 dag 2 banden naar de hemel gereden. De 2de band was de duurste, vooral het takelen. Mijn dagelijks gebruikte trailer, verschillende malen reeds zeer lange afstanden mee gedaan, nog nooit een band geploft, zijn ook groter formaat.
+1
hooidonk
@erik9831

Ben zelf ook geen fan van deze 10" bandjes. Zwaar trekken, draagvermogen valt ook best tegen en volgens mij heeft zo'n kleine band ook niet veel bij te zetten als het er een keer op aan komt.
Heb ze zelf onder een enkelas huiftrailer zitten, maar die gaat weer de verkoop in. Mooi laag en licht, maar wat een gestuiter.
Inmiddels hebben we een tandemas huiftrailer met 13" wielen, loopt een heel stuk mooier.

(klik om te vergroten)

+2
Turbo300
@hooidonk @erik9831
Bekend probleem 😅

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

hooidonk
@Turbo300
Oei jakkes, daar wordt je verdrietig van!
En zo zwaar is die deutz ook niet voor die kar. Was het een tandem of 3 asser?
+1
erik9831
@hooidonk Ik ben achter een 3-asser gaan zien, en toen zei die man mij, we hebben dit model ook in 2-asser en direct leverbaar. Ik zei hem dat ik een 3-asser liever wou, puur voor het gewicht. Zijn antwoord was toen, nog nooit problemen mee gehad en hij keek mij eerder wat vreemd aan toen ik hem dit zei met 3-asser is het veiliger en meer laadvermogen over de 3 assen verspreid.

2 assen is net 3600kg wanneer de laadindex 900kg per band is. Bij een 3-asser komt er al meteen 1800kg extra bij aan draagvermogen.
hooidonk
@erik9831
Ja, dat zijn keuzes, afhankelijk wat je er mee gaat doen en wat voor trekkend voertuig je hebt. Maar je hebt wel gewoon veel meer marge met een 3e as.

Hier in de buurt rijden de bouwbedrijven ook nagenoeg allemaal met 3 assers. Maar daar staan ook allemaal dikke bussen voor. Anders kost het je wel weer al gauw 200kg wettig laadvermogen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5095 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!