Wie o wie weet waar de stang voor is bij de uitklap cilinder.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 29-12-2023 om 15:38:08, met 14 reacties.

Vicon CMP 3001

+2
GerbertXL
Wie o wie weet waar de stang voor is bij de uitklap cilinder.

Reacties

+1
GerbertXL
Ze gaan naar de wielen, als je uitklapt gaat het ene wiel naar noven en de andere naar boven lijkt het.

(klik om te vergroten)

+1
GerbertXL
Het was me nog nooit opgevallen en ik kan er niet wijs uit worden.

(klik om te vergroten)

+1
casejxu
@GerbertXL en de tekeningen op kramp zijn dermate vaag dat je het daaruit ook niet echt op kan maken
+1
massey8690
Dat veranderd de druk op de wielen onafhankelijk van elkaar.
Als je de maaier uitklapt, dan krijgt het linker wiel meer druk, omdat daar de dissel meer aan trekt volgens mij. (of het is net andersom).
TomH
@massey8690 Volgens mij ook zo iets. Als die uitgeklapt is en uitgehefd, dan hangt die eigenlijk nog al scheef.

De druk is eigenlijk niet in te stellen omdat deze geen sub frame heeft.
hobbyboer
Quote Reactie van @massey8690:
Als je de maaier uitklapt, dan krijgt het linker wiel meer druk, omdat daar de dissel meer aan trekt volgens mij. (of het is net andersom)

Net andersom inderdaad.
Als je de dissel naar buiten zwenkt moet het verste wiel meer gewicht gaan dragen om de druk op de maaier links en rechts gelijk te houden.
Een deel van het gewicht rust immers ook op de trekker.
+1
new holland koen
Dat zal @Deutz-Fahr-Rijder wel weten
Deutz-Fahr-Rijder
@new holland koen jaa is om de torsieveren die in de buizen zitten op te spannen in verhouding tot het uitschuiven van de maaier
+2
radium45
Dat is toch voor de drukontlasting van de maaibalk in werkstand dacht ik.
GerbertXL
Ik zat er nog eens over na te denken en dacht aan een soort van heuvelcompensatie. Als het rechterwiel wegzakt trekt ie de boom iets in en als de linkerkant zakt gooit ie m iets uit. Maar dat is een gok.
Klopt wat iedereen zegt, volgens mij trekt ie aan beide wielen evenveel en moet ie een bodemdruk van ongeveer 200 kg hebben. Is instelbaar. Hydrauliek gooi je drukloos. De wielen moeten best nog wel druk op de grond houden anders gaat de maaier achter de trekker 'slepen'.
In die buizen zit een stapel strippen misschien 4 van 40x10 op een stapel en in die armjes een gat van 40x40 en die moet dan dienst doen als een soort torsieveer. Heb het altijd maar een bijzondere constructie gevonden. Hebben 13 seizoenen ermee gemaaid, maar had geen spijt dat ie weg was.
thimon
Iemand ervaring met dit soort maaiers of die goed zijn?
massey8690
@thimon jaar of 8 mee gemaaid, prima maaier, maar op deze manier getrokken is niet je van het, is een cpmpromis tussen geen bodemdruk verdeling op de wielen en een zwevende maaibalk die in vering in een frame hangt. de maaibalk/trommels zelf komt van de pz fabriek, dat zit wel goed.
Maar dissel en draaipunten wel goed checken op speling en evt. scheuren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon CMP 3001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!